آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۳۳۶۵
مناظرات دانشجویی-۹؛

قدیری: رابطه عاشقانه می‌تواند تحت نظر والدین صورت گیرد/گل رویی: روابط عاشقانه پیش از ازدواج، امنیت ذهن را مخدوش می‌کند

مرحله منطقه‌ای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز با حضور دو گروه انجمن اسلامی به عنوان گروه «موافق» و به عنوان تنقیح مناط ترافرازنده گروه «مخالف» در دانشگاه فردوسی برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرحله منطقه‌ای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز در حضور دو گروه انجمن اسلامی به عنوان گروه «موافق» و تنقیح مناط ترافرازنده به عنوان گروه «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «روابط عاشقانه پیش از ازدواج به انتخاب همسر مناسب در آینده لطمه می‌زند» برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.

 

در ابتدای مناظره گل رویی، عضو گروه انجمن اسلامی گفت: روابط اجتماعی پیش از ازدواج آسایش روانی را مخدوش می‌کند و ممکن است به ازدواج‌های ناگهانی بیانجامد؛ اما به تثبیت ازدواج نمی‌انجامد.

 

وی با اشاره به این نکته که ازدواج‌های ناگهانی به طلاق می‌انجامد، تصریح کرد: همچنین  این گونه روابط باعث می‌شود پس از ازدواج یکی از طرفین درگیر مجبور به ماندن و در نتیجه درگیری‌های خانوادگی می‌شود.

 

این دانشجو ضمن تاکید بر این‌که امروز اروپا نیز از ازدواج‌های بدون ثبت فاصله می‌گیرد، ابراز داشت: رابطه صحیح به لحاظ دینی و اجتماعی مردود نیست؛ اما رابطه عاشقانه پیش از ازدواج مشخص نیست که تا کجا می‌تواند زندگی را تثبیت کند.

 

گل رویی ادامه داد: اعتماد، لذت، پایبندی و قدرت اقتصادی عواملی هستند که در مسیر ازواج مهم هستند که روابط عاشقانه پیش از ازدواج تنها لذت را تامین می‌کند و دو طرف هیچ تعهد اقتصادی و اعتماد به یکدیگر ندارند.

 

عضو گروه انجمن اسلامی بیان داشت: روابط عاشقانه پیش از ازدواج یا نخستین رابطه است و یا این‌که دارای تعدد است که امنیت ذهنی را مخدوش می‌کند.

 

وی افزود: آیا تضمینی هست که روابط عاشقانه پیش از ازدواج منجر به طلاق‌های عاطفی یا عدم مسئولیت پذیری در حوزه زندگی مشترک نشود و یا روابط عاشقانه مانعی بر سر تشکیل خود خانواده نمی‌شود؟

 

این رابطه باعث می‌شود فرد در آینده علاوه بر عشق به دیگر ملاک‌ها نیز توجه کند

 

در ادامه قدیری، عضو گروه تنقیح مناط گفت: به این علت با گذاره موافقیم که نوعی الزام آوری دارد به این معنا کهدر گذاره آمده هر رابطه عاشقانه‌ای باعث می‌شود در آینده انتخاب مناسبی نداشته باشیم.

 

وی با اشاره به این موضوع که الزام نداریم که هر نوع رابطه عاشقانه پیش از ازدواج در آینده به ازدواج مناسب ختم نشود، بیان کرد: نگرش‌های منفی نسبت به روابط عاشقانه وجود دارد و برخی عشق را امری ناپایدار می‌دانند؛ اما فردی که پیش از ازدواج تجربه رابطه عاشقانه داشته به این نتیجه می‌رسد که عشق تنها ملاک انتخاب همسر نیست، چراکه دریافته عشق یک امر موهوم است و باید دیگر ملاک‌ها را مورد نظر قرار دهد.

 

این دانشجو گفت: سقراط معقتد است گذرگاه‌های عشقی باعث رشد شخصیت انسان می‌شود و فردی که رشد شخصیتی پیدا می‌کند این رشد به او کمک می‌کند معیارهای انتخاب همسرش ارتقا یای و به یک انتخاب صحیح دست بزند.

 

اروپاییان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که باید به عقل رجوع کنند

 

حکمت زاده، عضو گروه انجمن اسلامی در ادامه این مناظره ضمن اشاره به این موضوع که جواب سوالات خود را از گروه مقابل نگرفتیم، ابراز داشت: در اروپا ازدواج سفید رواج یافته است و بسیاری از اندیشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که باید عقل را الگوی خود قرار دهیم و به صورت دگُم با مسائل برخورد نکنیم.

 

وی ادامه داد: در دین آمده که همسرانی آفریدیم که به آنان آرامش برسید، بنابراین با آنان رابطه مخفیانه نداشته باشید.

 

روابط عاشقانه را نباید تنها به روابط جنسی تقلیل داد

 

در ادامه عارفان، عضو گروه تنقیح مناط با اشاره به این‌که در کتاب جامعه شناسی خانواده عباس عبدی آمده قبح طلاق در ایران ریخته شده است، گفت: گروه مقابل روابط عاشقانه را صرفا به روابط جنسی تقلیل داده است؛ اما در تحقیقی که در دانشگاه فردوسی صورت گرفته آمده است از مان افرادی که با یکدیگر رابطه عاشقانه داشته‌اند تنها سه درصد با هم رابطه جنسی را تجربه کرده‌اند.

 

وی به تحقیقی که بین دانشجویان دختر دانشگاه در این خصوص صورت گرفته بود اشاره کرد و گفت: یک چهارم از دخترانی که دارای روابط عاشقانه بوده‌اند گفته‌اند که تماس جنسی داشته و از این تعداد هم تنها 4.5 درصد گفته‌اند که روابط جنسی پایدار داشته‌اند.

 

در ادامه گل رویی، عضو گروه انجمن اسلامی با بیان این نکته که روابط عاشقانه پیش از ازدواج حس بدبینی از جنس مخالف را ایجاد می‌کند، تصریح کرد: مطابق آمار بهزیستی عدم مسئولیت پذیری دلیل اصلی طلاق مطرح شده که ناشی از عدم تعهد زوجین است، البته استثنائاتی ممکن است باشد؛ اما قالب طلاق‌ها به این دلیل بوده است.

 

رابطه عاشقانه می‌تواند تحت نظر والدین صورت گیرد

 

در ادامه قدیری گفت: گروه مقابل گفتند نسبت به روابط عاشقانه پیش از ازدواج در میان افراد حس بدبینی به جنس مخالف را ایجاد می‌کند، این در حالی است که ما در حال حاضر در خصوص پس از ازدواج سخن نمی‌گوییم، بلکه در خصوص معیار ازدواج سخن می‌گوییم.

 

وی ادامه داد: گروه مقابل روابط عاشقانه را یک رابطه صرفا مخفیانه می‌داند در حالی که زوجین می‌توانند با آگاهی خانواده‌های خود با هم رابطه داشته باشند.

 

این دانشجو تاکید کرد: در فصلنامه رواشناسی و دین آمده است تفاوت معناداری وجود دارد در خصوص ویژگی‌هایی همسر گزینی بین گویش‌هابی مختلفی که در ایران وجود دارد به طور مثال بختیاری‌ها بر ویژگی‌ خانه داری و اعراب بر ویژگی‌ مذهبی بودن تاکید دارند، بنابراین باید دید روابطه عاشقانه بر کدام یک از این‌ها تاثیر می‌گذارد.

 

لازم به ذکر است که گروه تنقیح مناط ترافرازنده با کسب بیشترین امتیاز موفق به حضور در دور سوم مسابقات شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار