آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۳۲۶۸
مناظرات دانشجویی-۷؛

کبیری: توافق هسته‌ای یک تاکتیک است و نه یک راهبرد جهت تدام انقلاب/سهیلی: استکبارستیزی هدف اصلی نظام نبود!!

مرحله منطقه‌ای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز با حضور دو گروه ارشتاد به عنوان گروه «موافق» و به عنوان سِگا گروه «مخالف» در دانشگاه فردوسی برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرحله منطقه‌ای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز در حضور دو گروه ارشتاد به عنوان گروه «موافق» و سِگا به عنوان گروه «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «توافق هسته ای راهبردی مم در تداوم مسیر انقلاب اسلامی است» برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.

 

در ابتدای مراسم رامین ملایی در این خصوص گفت: در این گذاره یک مفهوم فنی روی کاغذ به نام برجام را با یک مفهوم عام تر و تفسیر پذیرتر به نام انقلاب را مورد بحث قرار داده ایم.

 

وی با اشاره به این نکته که استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شعار انقلاب ۵۷ بود، تصریح کرد: آبراهامیان از مهم ترین دلایل انقلاب ۵۷ را توسعه نامتوازن ایران و نابرابری در ایران پهلوی دانسته است، بنابراین چنانچه برجام در جهت جمهوریت، ادامه مبارزه با توسعه متوازن و استقلال باشد در مسیر تدوام انقلاب خواهد بود.

 

این دانشجو ادامه داد: در انتخابات ۹۲، شعار شکستن انزوا و تمایل به برقراری رابطه با دنیا را مطرح شد، بنابراین برجام را می توان بار مهمی از تداوم جمهوریت برای انقلاب را دانست؛ چراکه از جانب چهار تن از کاندیدای ریاست جمهوری در این سال مطرح شد.

 

وی در خصوص رابطه برجام با توسعه متوازن نیز گفت: در دوره‌ای سازکاری برای توزیع اقتصاد وجود نداشت و این یعنی نابرابری اقتصادی که برجام با قطع کردن رانت و فراهم کردن فضا می‌تواند به کاهش این نابرابری کمک کند.

 

ملایی در خصوص ارتباط برجام با مسئله استقلال کشور نیز خاطرنشان کرد: در شرایطی برجام را امضا کردیم که هزینه‌های جاری کشور افزایش یافته و چرخ توسعه کشور کژدار مریض بود و با توجه به این که در منطقه جنگ‌های بسیاری بود، ایران احتیاج به منابع ریالی بسیاری داشت تا بتواند به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شود و با توجه به این که تحریم وجود داشت و خرید نفت کاهش یافته بود، برجام با در اختیار قرار دادن منابع مالی گسترده به ایران باعث شد نقش ایران در بازی های منطقه ای افزایش یابد به همین دلیل معتقدیم که برجام راهبرد تداوم انقلاب اسلامی است.

 

در توافق هسته‌ای، خسارات بسیاری را متحمل شده‌ایم

 

نوروزی، نماینده گروه سِگا در ادامه این مناظره ضمن تاکید بر این موضوع که انرژی هسته‌ای انرژی است که برای همگان لازم است، به مشکلاتی که برجام برای کشور ما به وجود آورده اشاره کرد و گفت: نطنز قبل از برجام یک مرکز غنی سازی بود که بعد از قرارداد ژنو اجازه نصب سانترفیوژ در این مکان به ما داده نشد و گفته شد تا ۱۰ سال غنی سازی ما بیش از ۳.۶۷ نباشد و در لوزان قرار شد تا ۱۵ سال مرکز غنی سازی جدید نسازیم.

 

وی با اشاره به این نکته که این مبانی با خط قرمزهایی که رهبری مطرح کردند، مخالف بود، گفت: همچنین در فردو نیز تعداد سانترفیوژها را کاهش دادیم و غنی سازی ۲۰ درصد خود را نیز نابود کردیم.

 

 نماینده گروه سِگا یکی از اصلی ترین عوامل مذاکره را رفع تحریم‌ها خواند و گفت: حقوق بشر، مسئله هسته‌ای، موشکی و تروریسم سه عاملی بود که بر اساس آن‌ها غرب ایران را تحریم کرده بود، که قرار شد بلافاصله پس از برجام تمامی تحریم‌ها برداشته شود که پس از گذشته نزدیک یک سال هنوز تحریم‌ها باقی مانده است.

 

نوروزیادامه داد: در لوزان تحت عنوان اقدامات شفاف ساز اجازه دسترسی به افراد و اجازه بازید از سیستم‌های نظامی داده شد که رهبری سابق بر این مخالفت خود را با این امر مطرح کرده بودند؛ اما متاسفانه در لوزان این بند تصویب شد.

 

توافق هسته‌ای یک تاکتیک است و نه یک راهبرد

 

در ادامه کبیری در ادامه این نشست با اشاره به این که ما در سیاست با مفهوم سیاست خارجی مواجه ایم که جزو اختیارات رهبری است و دولت باید در چارچوب کلی که رهبر گفته‌اند برای رسیدن به توافق هسته ای تلاش کند، گفت: توافق هسته‌ای یک تاکتیک و کمک به اقتصاد مقاومتی است و نه یک راهبرد برای تداوم انقلاب اسلامی است.

 

وی تصریح کرد: به طور مثال قله کوه راهبرد و این که چگونه به قله برسیم تاکتیک است، گفت: راهبردهای انقلاب از ابتدای انقلاب مشخص شده اند و تغییر ناپذیر است. زمانی که رهبر گفته‌اند، چنانچه آمریکا به توافق عمل نکند ما نیز توافق را پاره خواهیم کرد، پس مشخص است که توافق راهبرد نیست؛ چراکه چنانچه تاکتیک بود دیگر نمی‌توانستیم آن را پاره کنیم و یا آن را تغییر دهیم.

 

چه کسی گفته است راهبرد انقلاب تقابل با جامعه جهانی است؟

 

ملایی، نماینده ارشتاد تصریح کرد: دوستان گفتند برجام یک تاکتیک است، سوال من این است که شرایط قبل از برجام تقابل با جامعه جهانی است و چنانچه فکر می کنید تقابل یکی از اصول تغییر ناپذیر انقلاب می‌باشد، تصورتان نادرست است. چه کسی گفته است راهبرد انقلاب تقابل با جامعه جهانی است؟.

 

وی با طرح این پرسش که ضمن بیان این مطلب که زمانی که با تولید سوخت هسته‌ای غنی سازی که با هزینه بیشتر و راندمان کمتر به ما تحمیل می‌شود، این سوخت به چه کار ما می‌آید؟ بیان داشت: این تفکر نادرستی است که تصور کنیم همه چیز را در کشور تولید کنیم و کمبود امروز منابع به دلیل همین تفکر نادرست است.

 

راهبرد اساسی نظام را نباید فدای یک تاکتیک کنیم

 

نوروزی، نماینده گروه مخالف گفت: چنانچه دوستان به سخنان ما توجه می‌کردند، متوجه می‌شدند که ما به هیچ وجه از تقابل و ان پی تی سخن نگفتیم.

 

وی یکی از شاخص‌های اساسی انقلاب استقلال و عدم وابستگی است خواند و بیان داشت: طبق این گذاره، چنانچه توافق هسته‌ای راهبرد اصلی نظام باشد، بنابراین انقلاب اسلامی وابسته به توافق هسته ای شده است که با شاخص اساسی انقلاب در تناقض است.

 

این دانشجو تاکید کرد: یکی از راهبردهای ما در انقلاب اسلامی استکبار گریزی و حمایت از مظلوم است، بنابراین نباید این راهبرد اساسی را فدای یک تاکتیک به نام توافق هسته‌ای کنیم.

 

استکبار ستیزی هدف اصلی نظام نبود؛ به ما چسباندند!!

 

در ادامه سهیلی، نماینده گروه ارشتاد با بیان این که هدف اصلی انقلاب ما استکبار ستیزی نبود و در طول تاریخ این شعار را به ما چسبانده اند، گفت: رتبه ما در شاخص فساد که نمادی از نابرابری است بر اساس آمار در سال ۸۳، ۷۸ بود اما بعد از تشدید تحریم ها در ۸۸ به ۱۶۸ رسید و بعد از دستیابی به توافق هسته‌ای به رتبه ۱۲۰ رسیدیم.

 

وی ضمن اشاره به این موضوع که در حال حاضر قدرت خرید مردم از ۱۷ هزار دلار به بیش از ۱۷ هزار دلار افزایش یافته است، گفت: افزایش محبوبیت جهانی ایران یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود و پروژه ایران هراسی که برخی کشورها آن را دنبال می‌کردند با اجرای برجام  با شکست مواجه شد و امروز بسیاری از کشورهای پیشرفته برای آمدن و عقد قرارداد با ما سرودست می‌شکنند.

 

لازم به ذکر است، گروه ارشتاد با کسب ۴۸۵  امتیاز و گروه سِگا با کسب  ۳۹۸ امتیاز این مرحله را به پایان رساندند و گروه ارشتاد به مرحله سوم راه یافت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار