آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۳۰۲۳
مناظرات دانشجویی-۳؛

موسوی: رسیدن به توسعه و پیشرفت در گرو توسعه اقتصادی است/ متولی: پیامبر نیز توسعه سیاسی را بر توسعه اقتصادی مقدم دانستند

پنجمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران مرحله شرق کشور روز گذشته با حضور دو گروه دانشگاه آزاد از استان یزد به‌عنوان گروه «موافق» و بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان به‌عنوان گروه «مخالف» در دانشگاه فردوسی برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پنجمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران مرحله شرق کشور روز گذشته با حضور دو گروه دانشگاه آزاد از استان یزد به‌عنوان گروه «موافق» و بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان به‌عنوان گروه «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «توسعه اقتصادی مقدم بر توسعه سیاسی است» برگزار و دو گروه شرکت‌کننده با هم به رقابت پرداختند.

 

در ابتدای این مناظره باسری، عضو گروه دانشگاه آزاد با اشاره به این موضوع که توسعه اقتصادی رشد به همراه ظرفیت تولید را ایجاد می‌کند، افزود: توسعه سیاسی به معنای افزایش کارآمدی نظام سیاسی و شکل گیری احزاب می‌باشد.

 

وی ادامه داد: کشورهای توسعه یافته دارای اقتصادی پایدار نیز هستند، البته ملاک توسعه اقتصادی یک کشور دارا بودن ثروت نیست؛ چراکه کشور قطر ثروت بسیار دارد؛ اما توسعه یافته نیست.

 

این دانشجو با بیان این مطلب که توسعه سیاسی برای ظهور نیازمند پایه اقتصادی است تا بتواند خود را نشان دهد، تصریح کرد: وقتی در جامعه توسعه اقتصادی ایجاد می‌شود، سطح درآمد مردم افزایش می‌یابد و در نتیجه مردم در دیگر زمینه‌ها از جمله مسائل سیاسی نیز فعال‌تر می‌شوند.

 

باسری، توسعه اقتصادی را مقدم بر توسعه سیاسی دانست و گفت: البته ما منکر توسعه سیاسی نیستیم و به طور کلی معتقدیم که برای توسعه کشور تمامی مبانی باید رشد کنند تا کشور توسعه یابد و به پیشرفت برسد.

 

توسعه سیاسی مقدم بر توسعه اقتصادی است

 

در ادامه متولی، عضو گروه بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان توسعه سیاسی را مقدم بر توسعه اقتصادی دانست و بیان داشت: توسعه به معنی ترقی و پیشرفت است و هدف از توسعه سیاسی صنعتی شدن و رفع فقر و وابستگی و ایجاد تحول است.

 

وی با تأکید بر این مسئله که مسائل اقتصادی ریشه در مسائل سیاسی دارد، تصریح کرد: توزیع عادلانه ثروت، وابسته به توزیع عادلانه سیاست است و هر چه نظام دیکتاتورتر باشد مردم از اقتصاد ضعیف‌تری برخوردار خواهند بود.

 

این دانشجو ادامه داد: به طور مثال کشور عربستان علی‌رغم داشتن ثروت بسیار از نظر سیاسی بسیار ضعیف است و به دلیل همین ضعف کارآمدی سیاسی نیز اکثریت ثروت در دستان شاهزادگان است.

 

متولی با تأکید بر این موضوع که سیاست هر دولت بر اقتصاد آن کشور تأثیر می‌گذارد، گفت: در دیدگاه جزئی، نوع سیاست هر دولتی تأثیر بر اقتصاد کشور دارد.

 

عضو گروه بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان شفاف سازی اقتصادی و روابط خارجی مناسب را دخیل در امر توسعه اقتصادی دانست و گفت: شفاف سازی اقتصادی مانع می‌شود که گروهی که وابسته به حکومت هستند با توسل به حکومت بر ثروت خود بی افزایند و در روابط خارجی نیز باید به شیوه‌ای باشد که هم و غمشان کشور باشد.

 

در ادامه موسوی، عضو گروه دانشگاه آزاد یزد با طرح این پرسش که تا زمانی که ظرفیت اقتصادی نباشد، چگونه می‌توان توسعه سیاسی را دنبال کرد؟، بیان داشت: دشمن همیشه بر نقاط حساس یک کشور دست می‌گذارد و نقطه حساس کشور در حال حاضر اقتصاد است، بنابراین در حال حاضر سیاست مدنظر دشمنان نیست.

 

وی به نام‌گذاری سال طی هشت سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: همان‌گونه که شاهد هستید طی چند سال اخیر مقام معظم رهبری در نام‌گذاری سال‌ها از مفاهیم اقتصادی استفاده می‌کنند و این نشان از اهمیت اقتصاد دارد.

 

این دانشجو با بیان این موضوع که ملاک کشور صنعتی بودن نیست؛ بلکه ساخت کشور بر اساس ظرفیت درون است، گفت: این نکته همان مسئله مورد توجه رهبری یعنی همان اقتصاد مقاومتی است و شالوده توسعه اقتصادی، اقتصاد دانش بنیان است.

 

آشوری زاده، عضو گروه بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان بیان داشت: نام‌گذاری‌های پیاپی اقتصادی به این دلیل است که سیاستمداران بدانند که چه موضوعی در کشور اهمیت دارد؛ بنابراین گام اول در این مسیر را سیاست‌مداران برمی‌دارند.

 

وی با اشاره به این نکته که هر هشت سال یک‌بار سیاست‌های اقتصادی کشور تغییر می‌کنند، خاطرنشان کرد: علت این‌که توسعه سیاسی باید تقدم داشته باشد این است که سیاستمداران به ملت آگاهی دهند تا مردم بدانند در چه فعالیت‌های اقتصادی سرمایه گذاری کنند.

 

این دانشجو ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نظری‌ بود که رهبر انقلاب مطرح کردند و افق تازه‌ای را جلوی دید سیاستمداران و نظریه پردازان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی گذاشتند و چنانچه قرار باشد به توسعه اقتصادی برسیم این سیاستمداران هستند که اولویت‌ها را مشخص می‌کنند؛ چراکه کلیدار خزانه‌ها سیاستمداران هستند.

 

رسیدن به توسعه و پیشرفت در گرو توسعه اقتصادی است

 

در ادامه موسوی، عضو گروه دانشگاه آزاد یزد ضمن بیان این مطلب که توسعه اقتصادی به معنی رسیدن به خودکفایی و نوآوری است که مقدم بر توسعه سیاسی می‌باشد، تصریح کرد: چنانچه جامعه بخواهد به سمت تحول و پیشرفت حرکت کند باید اقتصاد خود را توسعه دهد.

 

وی با طرح این پرسش که تا زمانی که طبقه متوسط و توسعه اقتصادی شکل نگیرد، چگونه توسعه سیاسی به وجود خواهد آمد، بیان داشت: در تمدن اسلامی توسعه اقتصادی باعث شکوفایی و در نتیجه منجر به کمال می‌شود.

 

پیامبر نیز توسعه سیاسی را بر توسعه اقتصادی مقدم دانستند

 

متولی، عضو گروه بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان در ادامه این مناظره با بیان این مطلب که توسعه سیاسی است که در سایه خود توسعه اقتصادی را رقم می‌زند، تصریح کرد: پیامبر(ص)در زمان پیمان عقبه دوم گفتند 12 نفر رئیس را برای 12 منطقه در مدینه باید انتخاب کرد که این یعنی توسعه سیاسی.

 

وی گفت: بعد از این کار روسا به پیامبر(ص) گفتند مردم ذکات نمی‌پردازند و این ذکات نماد اقتصاد است؛ بنابراین پیامبر(ص) نیز توسعه سیاسی را بر اقتصادی مقدم دانستند.

 

لازم به ذکر است، گروه دانشجویی دانشگاه آزاد از استان یزد موفق به کسب امتیاز 422 و گروه بسیج دانشجویی از دانشگاه هرمزگان موفق به کسب امتیاز 399 شد و در نهایت گروه دانشگاه آزاد یزد پیروز میدان شد و به مرحله دوم راه یافت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار