به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پنجمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران مرحله شرق کشور در حضور دو گروه رشد «موافق» و تنقیح مناط ترافرازنده «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «اختلاط دخترها و پسرها خارج از چارچوب شرع و عرف، مهم ترین عامل فروپاشی نظام خانواده است» برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.
در ابتدای این مناظره فخر هاشمیان، عضو گروه رشد این گونه آغاز کرد: با توجه و بازخوانی مجدّد گزاره یعنی عنوان مناظره متوجّه می شویم که نوعی ابهام در آن وجود دارد و من ترجیحاً روابط بین پسر و دختر را به چهار نوع رابطه تقسیم می کنم؛ اوّلین نوع، رابطه ی زن و شوهر است که احتیاجی به تفسیر و توضیح ندارد، دوّمین نوع، رابطه علمی است به عنوان مثال رابطه با هم کلاسی جنس مخالف در مورد انجام یک پروژه علمی دانشگاهی، سوّمین نوع رابطه، رابطه حرفه ای و شغلی که ممکن است در خیلی از مشاغل مانند خبرنگاری عادی باشد و امّا رابطه ی چهارم رابطه دوستی خارج از چار چوب بین خانم و آقا است.
وی ادامه داد: قطعا مسئله مورد نظر ما ارتباط نوع چهارم است، در تفسیر این نوع رابطه میتوان به سودهای احتمالی و مضرّات غیر قابل انکار آن اشاره کرد، که این سود و زیان ها متوجّه فرد، خانواده و جامعه میشود.
عضو گروه رشد با اشاره به این که در این نوع رابطه ممکن است فوایدی مانند همفکری و آشنایی هم وجود داشته باشد، گفت: از آن جایی که این فواید اندک در مقایسه با مضرّات بی شمار آن به چشم نمی آید، ترجیحاً تاکید من بر بیان مضرّات و پیامد های ناگوار آن میباشد، به عنوان مثال: ایجاد جوّ بدبینی،فقدان شناخت درست و واقع بینانه، افت تحصیلی و رکود علمی، عدم استقبال از تشکیل خانواده، اضطراب و تشویش، محرومیّت از ازدواج پاک از مهمترین پیامدهای این مسئله میباشند.
هاشمیان بیان کرد: طبق گزارش آماری آموزش و پرورش به دلیل تغییر مدل روابط دخترها و پسر ها، آزمایشی صورت گرفت که طبق آن 40 درصد از دانش آموزان از سنّ ۱۴ سالگی شروع به ایجاد رابطه می کنند و این سبک روابط تمامی پیامدهای ذکر شده در قسمت اوّل را به قطعاً با خود بهمراه خواهد داشت.
مشکلات اقتصادی، اعتیاد و مشاغل بانوان در جامعه از عوامل بسیار مهم فروپاشی نظام خانواده هستند
در ادامه قدیری از گروه ترافرازنده با بیان جمله به نام هست هستی بخش، در مقام اوّلین سخنگوی گروه مخالف پشت تریبون قرار گرفت و بیان کرد: اختلاف و محلّ پیدایش زاویه اساسی بین ما و گروه مخالف کلمه کلیدی «مهمترین عامل» در گزاره است.
وی اینطور ادامه داد: ما از دو روش ایجابی و سلبی این گزاره را مردود اعلام خواهیم کرد. در روش ایجابی اینطور استدلال میکنیم که ایران در مرحله گذار به سمت تجدّد و جهانی شدن است که در این راستا ما مواجه با اشاعه فرهنگ غربی هستیم، در واقع اختلاط بین پسر و دختر خود محکوم به مسئله اشاعه فرهنگ غرب میباشد، پس عاملی مهم تر از اختلاط وجود دارد و آن هم عامل بوجود آورنده اختلاط است، در نتیجه هیچ گاه اختلاط مهم ترین عامل نمیتواند باشد.
عضو گروه ترافرانده گفت: اشاعه فرهنگ غربی خود دارای چندین مرحله و زیر مجموعه میباشد از جمله رشد فرد گرایی در ایران، تجرّد به عنوان یک الگوی زیستی و رشد اندیشه های فمینیستی.
دانشجوی مخالف سپس به تبیین دوّمین روش استدلال خود یعنی سلبی اینطور پرداخت که عواملی همچون مشکلات اقتصادی، اعتیاد، افزایش تحصیلات و مشاغل بانوان در جامعه نسبتاً مرد سالار ایران و غیره از عوامل بسیار مهم فروپاشی نظام خانواده هستند، پس نمیتوان تنها اختلاط خارج از چارچوب را مهمترین عامل دانست.
قدیری در ادامه افزود: شما مدّعی هستید که اختلاط مهم ترین عامل فروپاشی نهاد خانواده است و من از شما می خواهم ادلّه محکمی مبنی بر اثبات ادّعای خود ارائه دهید.
سن روابط دختر و پسر از مقطع دبیرستان به راهنمایی تقلیل پیدا کرده
در ادامه این جلسه روحانی از گروه رشد با استناد به جمله کرمی، عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی به نقل از دکتر گفت: روابط پسر و دختر به سمتی حرکت می کند که در آینده ای نه چندان دور نهاد خانواده را به سستی خواهد کشید.
روحانی ادامه داد: طبق این شرایط ممکن است سنّ ازدواج از بیست و پنج سالگی به سی و پنج سالگی افزایش پیدا کند و سیستم ایران متاسفانه در حال نزدیک شدن به مدل غربی می باشد.
وی با اشاره به آمار وزارت ورزش و جوانان گفت: روابط بین پسر و دختر به سه برابر قبل افزایش پیدا کرده، سن روابط از مقطع دبیرستان به راهنمایی تقلیل پیدا کرده، نوع روابط از حالت عاطفی به جنسی تغییر پیدا کرده و مهم ترین نتیجه ای که ارتباط ها به دنبال دارد تعدّد ازدواج است که قطعاً در آینده باعث فروپاشی خانواده خواهد شد.
روحانی گفت: سبکی که ما در پیش گرفتیم ساختار های جامعه ما را از بین خواهد برد و با توجّه به آیات صریح قرآن هر نوع رابطه خارج از چهار چوبی از نظر شرع قطعاً مردود است.
در ادامه عارفان از گروه تنقیح مناط ترافرازنده تصریح کرد: گروه مقابل پیامدهایی برای اختلاط خارج از چارچوب بیان کردند که من از ایشان خواهش می کنم سند و پیمایشی علمی در اثبات مدعای خود بیان کنند و به آن استناد کنند نه تنها برداشت های شخصی و در ادامه اگر حتّی ما تمام دلایل ان ها را بپذیریم، باز این سوال پیش می آید که آیا همچنین می توان گفت اختلاط «مهم ترین» عامل فروپاشی خانواده است؟
در آخر و در مرحله جمع بندی عارفان با ارائه سندی نوشته سهیلا صادقی فسایی و مریم حصاری به سه دلیل مهمّ از بین برنده بنیان خانواده یعنی اعتیاد، خیانت و ضرب و شتم اشاره کرد و با بیان این که ما از تمامی آسیب های اجتماعی حاصل از روابط خارج از چهارچوب اگاه هستیم امّا همچنان آن را مهم ترین عامل فروپاشی نهاد خانواده نمی دانیم دفاعیّات خود را تمام کرد.
در اتمام مناظره و پس از چند دقیقه همفکری داوران گروه مخالف یعنی «تنقیح مناط ترافرازنده» با کسب امتیاز 512 ، در مقابل گروه رشد که تنها موفّق به کسب 372 امتیاز از داوران شده بود، موفّق شد به مراحل بعدی راه پیدا کند.