اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرحله منطقهای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز در حضور دو گروه دانشگاه آزاد استان یزدبه عنوان گروه «موافق» و ساتراپ به عنوان گروه «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «شاغل بودن زنان به بنیان خانواده لطمه وارد میکند» برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.
باسری از گروه دانشگاه آزاد منطقه سه در این خصوص گفت: بین شغل و فعالیت اجتماعی تفاوت وجود دارد و عدم اشتغال بانوان به معنی عدم مشارکت نیست.
وی توانایی جسمی و روحیات را از جمله تفاوتهای بین مردم و زن دانست، بیان داشت: خداوند به زن روحیات زنانگی داده تا بتوانند به تربیت صحیح فرزندان بپردازند.
عضو گروه دانشگاه آزاد استان یزد با اشاره به اینکه خداوند جهاد را برای زن واجب نکرده است، تصریح کرد: این امر نشان از اهمیت بنیان خانواده و تحکیم بنیان خانواده در نظر خداوند دارد.
این دانشجو ادامه داد: دین اسلام زن را عضو مهم جامعه بشری و در راس امری عظیم یعنی تربیت نسل جدید میداند و معتقد است که زن و مرد مکمل هم هستند.
باسری تصریح کرد: از منظر اسلام درآمد و اقتصاد زندگی بر عهده مرد و مرد مکلف است که اقتصاد زندگی را تامین کند و وظیفه اصلی زن تربیت نسل جدید است، البته این امر به این معنا نیست که زن نمیتواند اشتغال خارج از خانه داشته باشد.
وی با اشاره به این موضوع که البته برخی از مشاغل مانند پزشکی هستند که در آنان نیازمند حضور زنان هستیم، تصریح کرد: رهبری بر مسئله خانهداری، فرزند داری، همسر داری و تربیت نسل جدید تاکید دارد و این تاکیدات نشان از اهمیت وجود زن و نقش او در خانواده دارد.
زنان شاغل مدیریت بیشتری بر مدیریت زمان خود دارند
در ادامه محمدیان، نماینده گروه ساتراپ به عنوان مخالف گذاره مورد بحث گفت: در جهان بینی اسلامی به فعلیت رسیدن نیروهای انسانی مورد توجه است، خداوند انسان را موجودی آفریده که بتواند از جهان بهره ببرید و ارزش کار صرفا با منابع مادی سنجیده نمیشود.
وی در خصوص ویژگیهای خانواده موفق بیان داشت:در خانواده موفق جایگاه و نقش اعضای خانواده مشخص است و تمامی وظایف بر دوش یک نفر نیست، همچنین چنانچه بخواهیم تمامی فعالیتهای اقتصادی را بر دوش پدر بگذاریم به طور حتم پس از مدتی با مشکل مواجه خواهیم شد.
این دانشجو با تاکید بر این موضوع که خانوادهای که تحکیم داشته باشد باعث ایجاد آرامش در جامعه میشود، تصریح کرد: تقسیم کار در خانوادههایی که بانوان آن شاغل هستند بهتر مشاهده میشود و بانوانی که شاغل هستند مدیریت بیشتری بر مدیریت زمان خود دارند.
فرزندآوری در تقابل با اشتغال نیست
در ادامه محمدیان، عضو گروه ساتراپ گفت: با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جهان هستند، بنابراین نیمی از برنامهها و فعالیتها جهان را بانوان دنبال میکنند که نمیتوان آن را حذف کرد.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار و تحقیقات زنان شاغل در تمام کیفیت زندگی خود نمره بهتری را دریافت کردهاند، گفت: زمانی بنیان خانواده با مشکل مواجه میشود که این ضعف نمود بیرونی داشته باشد مانند فقر و غیره.
عضو گروه ساتراپ تاکید کرد: فرزند آوری نمیتواند در تقابل با اشتغال زن معرفی شود، چراکه بانوان شاغل میتوانند فرزند خود را به درستی تربیت کنند.
منکر شاغل بودن زنان نیستیم
موسوی، نماینده گروه دانشگاه آزاد یزد، گفت: ما منکر شاغل بودن بانوان نیستیم و معتقدیم که زن باید در جامعه حضور داشته باشد؛ اما معتقدیم شاغل بودن به معنی ملزم بودن به حضور در محل کار طی ساعات معی است، منجر به صدمه به خانواده میشود.
وی با اشاره به این نکته که نمیتوان ادعا کرد که بانوانی که شاغل هستند، کیفیت زندگی مناسبتری دارند، تصریح کرد: حتی بسیاری از اندیشمندان غرب نیز معتقد هستند که کار کردن زن، امنیت خانواده را از بین میبرد و یا می گویند بودن زن در محیطهای کاری ساختمانی بُعد زنانه بودن زن را نابود میکند.
وجود 15 میلیون زن خانهدار در کشور
در ادامه یاوری، عضو گروه ساتراپ به وجود دو میلیون زن شاغل در کشور اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر 15 میلیون زن خانهدار و غیر فعال در جامعه وجود دارد و طبق آمار زنان خانهدار احتمال افسردگی بیشتری دارند همچنین تعداد طلاقها در میان زنان خانهدار بیشتر است.
وی با اشاره به این مطلب که با توجه به اینکه زنان مهمترین رکن شادی در خانه هستند، چنانچه شاد نباشد به درستی نخواهد توانست به تربیت فرزند بپردازد، خاطرنشان کرد: خستگی و احساس بیارزشی باعث میشود زنی که پایه اصلی استحکام خانواده است خود به عامل افسردگی خانواده تبدیل شود.
این دانشجو در پایان گفت: تعداد امار طلاق در در جه اول در میان بانوان معلم و پس از آن در میان بانوان کارمند از نُرم کشوری کمتر است.
باسری، نماینده گروه دانشگاه آزاد استان یزد تاکید کرد: با چه دلیل و مدرکی افسردگی را به شاغل بودن نسبت میدهید؟ این افسردگی بسته به دیدی که فرد دارد، متفاوت است و به این امر بستگی دارد که چگونه افراد به خانهدار بودن چگونه مینگرند.
لازم به ذکر است گروه ساتراپ به مرحله سوم راه یافت.