آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۳۵۹۶
یادداشت/ احمد کاظم‌زاده

بیم و امیدهای عملیات آزادسازی موصل

با وجود موفقیت‌های بالای ارتش و دولت عراق در اجرای عملیات آزادسازی موصل بروز برخی رفتارها از سوی آمریکا تردیدهایی در مسیر استمرار این موفقیت‌ها ایجاد می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو «احمد کاظم‌زاده» در روزنامه «جوان» نوشت:

 

با گذشت حدود یک هفته از آغاز عملیات موصل می‌توان ارزیابی نسبتاً دقیقی از میزان موفقیت این عملیات و چشم‌انداز آن ارائه داد. به گفته اغلب کارشناسان این عملیات در چند روز اول بهتر از آنچه که پیش‌بینی می‌شد پیش رفته است و در برخی مناطق نیروهای عراقی توانسته‌اند خود را به چند کیلومتری موصل برسانند. در این مدت اخباری دال بر فرار فرماندهان ارشد داعش به ترکیه و فرار رده‌های میانی و پایین آن به رقه سوریه یا  اسکان اقلیت‌های کوچانده شده از روستاهای موصل در طبقات بالای ساختمان‌های مستقر نیروهای داعش جهت ایجاد سپر انسانی در برابر حملات هوایی منتشر شد که در کنار یکسری دیگر از اقدامات ضد انسانی داعش همچون آتش زدن کارخانه تولید فسفات و سمی کردن هوا یا  حتی حمله انحرافی در کرکوک همگی از استیصال روزافزون داعش حکایت دارد و نشان می‌دهد قدرت واقعی داعش خیلی کمتر از آن چیزی است که در تبلیغات به تصویر کشیده شده بود.

 

تا پیش از این برخی کارشناسان این احتمال را مطرح می‌کردند که شاید یکی از دلایل شکست زودهنگام داعش در فلوجه یا  دیگر مناطق حفظ نیروهای این گروه در جنگ موصل باشد کما اینکه هنوز هم برخی از کارشناسان احتمال می‌دهند که داعش سعی می‌کند جنگ را شهری و از ظرفیت‌های شهر تلفات‌گیری کند اما شاخص‌های موجود نشان می‌دهد که ظاهراً همه توان داعش در همان حد و اندازه‌ای است که تاکنون نشان داده شده و با فرار فرماندهان ارشد توان آن روز به روز به تحلیل خواهد رفت، ضمن آنکه نیروهای خاموش موصل می‌توانند در جنگ شهری به عنوان ستون پنجم دولت و ارتش عراق عمل و روند سقوط دولت خودخوانده داعش را تسریع کنند.

 
با وجود موفقیت‌های بالای ارتش و دولت عراق در اجرای عملیات آزادسازی موصل بروز برخی رفتارها از سوی امریکا تردیدهایی در مسیر استمرار این موفقیت‌ها ایجاد می‌کند. از جمله اینکه اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا در جریان سفر خود به عراق برخلاف مواضع اعلامی امریکا در قبل از آغاز عملیات موصل از مواضع ترکیه در ورود به عملیات موصل حمایت کرد و حتی کوشید دولت عراق را در برابر عمل انجام شده قرار دهد اما حیدر العبادی زیر بار نرفت و متعاقب آن برخی از مسئولان عراقی اعلام کردند که هواپیماهای امریکایی از هدف قرار دادن به موقع داعش خودداری می‌کنند. پیش از این نیز هواپیماهای امریکایی از هدف قرار دادن  داعشی‌هایی که به مقصد سوریه و رقه فرار می‌کردند، امتناع می‌کردند که همین مسئله این ذهنیت را ایجاد کرد که گویا امریکا در پی نابودی کامل نیست و فقط می‌خواهد مرکز خلافت آن را از موصل به رقه منتقل کند.  بر این اساس می‌توان گفت با وجود موفقیت‌های اولیه ، مداخلات خارجی به‌خصوص از ناحیه امریکا و ترکیه مانعی جدی بر سر راه استمرار این موفقیت‌ها ایجاد کرده است که مسئولیت هرگونه وقفه در این مسیر را متوجه این کشورها می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار