به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا کاتب در نطق میاندستور خود در جلسه علنی امروز مجلس (چهارم آبان ماه 95) گفت: اقتصاد کشور شرایط مطلوبی ندارد و ملت از بیکاری و رکود رنج میبرند به گونهای که آمار بیکاران تا پایان سال 94 به رقم 4.8 میلیون نفر رسیده است که بیشترین نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی با 18.5 درصد است.
وی افزود: ظرف مدت 10 سال از سال 1384 تا 94 نرخ بیکاری تحصیلکردگان کشور از 20 درصد به 40 درصد رسیده و دو برابر شده است و این نشاندهنده عدم تطابق عرضه و تقاضای نیروی کار تحصیلکرده است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بخش آموزش عالی کشور به جای آنکه در جهت افزایش سرمایه انسانی و بهرهوری نیروی کار حرکت کند بیکاران تحصیلکردهتری تولید میکند و دلیل آن را میتوان عدم سیاستگذاری و برنامهریزی منسجم بین دولت و مجلس و عدم هماهنگی بین نهادها و دستگاههای اجرایی و آموزشی کشور دانست.
کاتب خاطرنشان کرد: در حالیکه باید رویکرد اصلی برنامه ششم اشتغال محور باشد دولت تنها در این لایحه تنها یک ماده را به بخش اشتغال اختصاص داده است.
وی افزود: اگر بخواهیم در برنامه ششم توسعه بر اساس پیشنهاد دولت یکصد و شصت هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری داشته باشیم در نخستین گام مقررات دست و پاگیر و بروکراسی پیچیده صدور مجوزها باید حذف شود. این پیچیدگی به گونهای است که برای صدور مجوز یک واحد تولیدی نزدیک به 12 استعلام از دستگاههای مختلف صورت میپذیرد که بعضا پاسخ دستگاهها همچون محیط زیست کمتر از یک سال نیست.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سیاستهای مالی و اعتباری بانکها باید تغییر کند به گونهای که از بانکمحور بودن به بنگاهمحور شدن تبدیل شود.
کاتب در پایان با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود در بخشهای مختلف از مسئولان خواستار رسیدگی به این مشکلات و حل آنها شد.