اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی امروز در نخستین یادواره شهدای دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد که در سالن اجتماعات این دانشگاه و با حضور خانواده شهدای دانشگاه و جمعی از دانشجویان و مسئولان دانشگاه برگزار شد، گفت: این جلسه برای من مبارک و خاطرانگیز است، باید این یادواره در سالهای گذشته برگزار میشد ولی اکنون که این اقدام صورت گرفته جای تشکر و تحسین دارد.
وی تصریح کرد: شاید بیش از 10 شهید این دانشگاه را می شناسم که در جبهه و عملیاتهای مختلف از جمله عملیات والفجر هشت، آموزش غواصی و کربلای چهار با آنان آشنا شدم و خاطرات مکرر وزیبایی از معنویت، خلوص، و فداکاری این شهدا در دفاع مقدس دارم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این نکته که تمامی شهدای دفاع مقدس یکی میباشند با وجود اینکه از تیپها، خانوادهها و مادیات مختلف بودند، افزود: جوانان ما در دوره انقلاب و جبهه فداکاری و از منافع خود عبور کردند و در آفتاب عشق ورحمت پروردگار دسته دسته خود را سوزاندند.
رحیمپور ازغدی منشاء اخلاص و شجاعت شهدا در دفاع مقدس را از ایمان آنان دانست و خاطرنشان کرد: عرفان جهادی امام راحل، رزمندگان و شهدا را تحت تاثیر قرار داده بود، به طوری که دانشجویان و طلبههایی که به جبهه میآمدند ماموریتهای خطرناک را انجام میدادند مثلا در عملیات کربلا چهار به صراحت اعلام شد که این رفتن، بازگشتی در آن نیست؛ اما بچه ها پا پس نگشیدند و در این عملیات شرکت کردند.
وی با یادآوری اینکه در آن زمان دانسجویان و طلبههایی بودند که حاضر به شرکت در جبهه نبودند با وجود اینکه امام خمینی (ره) تاکید بر شرکت در جنگ میکردند، گفت: اینان بهانه میآوردند که عدم حضور ما در دفاع مقدس حفظ آینده اسلام میباشد؛ اما در واقع اسلام را شهدا حفظ کردند و آنان آرزوهای حقیری مانند استادی دانشگاه و حوزه و امثالهم را در فکر خود میپروراندند، شاید در حال حاضر هم اکثریتی مانند آن طلبه و دانشجویان باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: شهدای دانشجو و طلبه ما دنبال کاسبی بازار، دانشگاه و حوزه نبودند.
رحیم پور ارغذی در بخش دیگر سخنان خود به ترکیب دانشجویی و طلبگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی اشاره کرد و متذکر شد: برخی از این نوع ترکیبات موزائیکی است، یعنی طرف آخرش نمیداند که چکاره است و ترکیب دیگر آن تلفیقی از دانشجو طلبگی است که این دومی خیلی خدمت میکند، به شرط اینکه درد دین داشته باشد وخط انبیاء وخدا را برود، البته همانطور که می دانید ما دو تیپ آخوند و دانشجو از نوع مذهبی داریم، دیندار بیدین و برخی دیندار بادین میباشند.
وی با اشاره به این موضوع که شهدای دانشگاه علوم اسلامی رضوی در دفاع مقدس حرف از حوزه انقلابی میزدند، گفت: به غیر از دانشگاه، در حوزه و هیئت مذهبی هم سکولار داریم که انقلابی بودن را یک ضعف میداند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تشریح کرد: این آخوندهای سکولار امام خمینی(ره) را آخوند سیاسی میدانستند و از منظر آنان، آخوند سیاسی بیسواد و انگلیسی بود. در همین رابطه امام راحل فرمودند« خون دلی که پدر پیر شما از دست آنان خورد، از شاه نخورده است» این افراد نسبت به شاه تقیه میکردند؛ اما با امام خمینی(ره) در میافتادند.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: این افراد عزاداری، هیئت و فقه و عرفان جدید آوردند عرفان و فقهی که مربوط به گذشته بود و ارتباطی به حالا نداشت.
وی بهترین رفتار را داشتن علم همراه با عمل در افراد دانست و خاطرنشان کرد: کسانی که اهل عمل نباشند و یا دچار عملزدگی شده باشند، انسانهای موثر برای اسلام و انقلاب نمیباشند، اکنون افرادی را میبینیم که 40 سال قبل در خط مقدم انقلاب اسلامی بودند؛ اما حالا سخنان ضد انقلاب همان سالها را میزنند و به دنبال اشرافیگیری است، همچنین در برابر غرب ذلت از خود نشان میدهند اینان همان افرادی هستند که دچار عملزدگی شدهاند.
رحیمپور ازغدی همچنین در خصوص رشد سریع جوانان در جبهه با اشاره به اینکه شهدای طلبه که هنوز مبتدی بودند طوری سخن میگفتند که انگار یک سیرسلوک نظری 40 ساله را نزد عالمی آموختهاند، بیان داشت: البته سلوک نظری بدون سلوک عملی فایدهای ندارد و جوانان رزمنده ما اهل سلوک عملی بودند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: جبهه کوره انسان سازی بود که هرکسی را تغییر میداد که متاسفانه امروز بیشتر به جنبه فیزیکی آن توجه میشود.
وی گفت: من در دفاع مقدس فهمیدم که کسی که آمادگی کامل برای مرگ پیدا کند، یعنی به آخرت ایمان داشته باشد، آن وقت از زندگی لذت معنوی میبرد و اصلا غم وغصه ندارد من در این شهدا آرامش میدیدم و عشق در نگاه آنان موج میزد.
رحیمپور ازغدی بیان داشت: بچههای طلبه و دانشجویی که به جبهه آمده بودند، بسیار با استعداد و درس خوان بودند، برعکس طلبهها ودانشجویانی که عدم حضور خود در جنگ را درس خواندن بیان میکردند. دانشجویان و طلبههای رزمنده نمرات بهتر از آنان میگرفتند.
وی در ضمن سخنان خود شهدا را معجره اسلام واهل بیت(ع) برشمرد و خاطرنشان کرد: چنانچه انقلاب و دفاع مقدس نبود، ما اهل بیت علیه السلام و پیامبر (ص) را نمیشناختیم، با انقلاب امام خمینی(ره) را دیدیم و انبیا و اهل بیت (ع) را شناختیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص درک آیات جهاد، گفت زمانی این آیات را میفهمید که جهاد کنید در غیر این صورت آنها را درک نخواهید کرد.
وی با تاکید بر این مسئله که اینکه شعار انقلاب به همه جا رفت، از خون شهدا بود، خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) شهدا را ملکوت الله می دانستند.
رحیم پور ازغدی یادآور شد: طلبههای رزمنده با هم قرار گذاشته بودند که همیشه چند تن از آنان در جلوی خط شکنها قرار بگیرند و این اقدام صورت گرفت. حضور این طلبهها در جلوی خط به دیگر جوانان رزمنده روحیه و انگیزه ایستادگی میداد.