اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید صادقیان، کارشناس مشاور خانواده، در دومین همایش از سلسله همایش های جشنواره مسیر خوشبختی در تالار رازی دانشکده بهداشت، با بیان اینکه هیچ انسانی کامل نیست و شخصیت افراد قابل تغییر است، بر منعطف بودن و پذیرش تفاوت های فردی در زوجین تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به عوامل تهدیدکننده زندگی مشترک، این عوامل را با عنوان ویروس های زندگی معرفی و در قالب ۱۰ عنوان مجادله، قهر، مقایسه، سرزنش، تهدید، لجبازی، تکبر و غرور نبش خاطرات، پرخاشگری و گناه تشریح کرد.
صادقیان در توضیح هریک از این موارد گفت: مجادله، حریم زن و مرد را شکسته و رابطه آنان با فرزندان را نیز دچار چالش می کند. در چنین شرایطی عیب های پنهان همسران که نباید مورد ابراز قرار گیرد آشکار شده و همین امر مشکلات جدیدی را موجب خواهد شد.
این کارشناس خانواده از قهر به عنوان یک امرمذموم در مبانی دینی یادکرد و افزود: همانگونه که در آموزه های دینی اشاره شده قهر کردن نباید از سه روز بیشتر شود، که اگر چنین شود عبادات فرد در پیشگاه خداوند نیز مقبول نخواهد بود.
وی، مقایسه و سرزنش کردن را آفتی دیگر در زندگی مشترک دانست و خاطرنشان کرد: مقایسه و سرزنش سبب ایجاد حالت تدافعی در فرد و تحقیر او خواهد شد و اثرات آن ممکن است به شکل کمرنگ شدن یا تیره شدن روابط زوجین، نمود یابد.
صادقیان درباره تهدید و لجبازی نیز خطاب به زوجین دانشجو گفت: اگر همسرتان لجبازی میکند شما با لجبازی رفتار او را تلافی نکنید و حتی در مواجهه با رفتار خانواده همسر که اغلب یکی از چالش های بزرگ همسران است، تلاش کنید با رفتاری مناسب و همراه با اغماض، موجب تغییر رفتار آنان شوید.
وی در ادامه، به عوامل تقویت کننده زندگی مشترک اشاره کرد و گفت: سه مورد از مجموعه عواملی که تحت عنوان «ویتامین های زندگی» نام برده می شود شامل اعتماد، گذشت و ابراز محبت قلبی، زبانی و رفتاری است که در این بین اعتماد از جمله عوامل پایه ای و مهم است و تهدیداتی همچون اثرات سوء برنامه های شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی را بایستی در رابطه با آن جدی گرفت.
این مشاور خانواده همچنین، به موضوع گذشت به عنوان یک ابزار قوی و پیشگیرانه در بروز مشکلات عمیق و حفظ بنیان خانواده اشاره کرد و مهمترین اثرآن را ایجاد آرامش و امنیت روحی در همسران دانست.