اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدجواد رنجکش امروز در نشست «تحلیل انتخابات آمریکا» که به همت انجمن علمی علوم سیاسی دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: همان گونه که شاهد بودهاید مناظرات بین کلینتون و ترامپ در دانشگاه برگزار شد و نه در استدیوی خبری و این نشان از این دارد که دانشگاهها در آمریکا دارای جایگاه میباشند.
وی برنامههای اقتصادی این دو نامزد را عاملی مهم در انتخاب آنان خواند و در خصوص علت این اهمیت، ادامه داد: با توجه به اینکه اقتصاد به طور مستقیم با رفاه مردم سروکار دارد و مسئله سیاست و سیاست خارجی اینگونه نیست؛ چراکه سیاست به صورت مستقیم با منافع مردم در ارتباط نیست، بنابراین دو نامزد باید توجه بیشتری به مسئله اقتصاد داشته باشند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در آمریکا چندین مکتب اقتصادی وجود دارد که اقتصاد بازار به نقش افراد و آزاد سازی اقتصاد تاکید دارد، مکتب دوم که پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمد بر ضرورت وجود دولتهای قوی در کنار نظام اقتصاد جهانی تاکید داشت.
رنجکش با اشاره به این موضوع که از دهه 80 میلادی چرخشی به نفع طرفداران خصوصی سازی ایجاد و دوباره کاهش مداخله دولت در اقتصاد مطرح میشود، ادامه داد: آخرین موج در اقتصاد آمریکا نیز تلفیقی از دولت و بخش خصوصی تحت عنوان پسا واشگنونیسم است.
وی بیان داشت: دموکراتها به مداخله حداقلی دولت در اقتصاد گرایش نشان میدهند و کلینتون چند بار در سخنرانیهایش به اخذ مالیات بیشتر اشاره میکند؛ اما ترامپ معتقد است چناچنه مالیات کاهش یابد شرکتها میتوانند کارآفرینی ایجاد کنند و راه حل این امر این است که آمریکا تعهدات مالی خود را دردیگر نقط دنیا کم کند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد نگاه کلینتون به افزایش نقش زنان در اجتماع را از دیگر نکات مورد توجه در این انتخابات دانست و گفت: ممکن است همین نوع نگاه سبب شود فمنیسمها بر روی کلینتون سرمایه گذاری و به نفع او رای دهند.
رنجکش به پایگاه انتخاباتی این نامزد اشاره کرد و بیان داشت: پایگاه انتخاباتی دموکراتهای طبقات متوسط جامعه و اقلیتهای نژادی است در حالی که جمهوری خواهان بیشار بر روی سرمایه داران و صاحبان بنگاهها تاکید دارند.
فکر میکردم روزنامه کیهان بین مردم ما خواننده نداشته باشد
وی در ادامه در پاسخ به دانشجویی که اقدام به خواندن مطلبی از روزنامه کیهان در خصوص انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر مذاکرات هستهای کرد، گفت: فکر میکردم روزنامه کیهان بین مردم ما خواننده نداشته باشد؛ اما میبینم که یالثارات و کیهان هنوز هم خواننده دارند. سعی کنید روزنامه کیهان زیاد نخوانید!!!.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: روزنامه کیهان بخوانید؛ اما میتوان از آن استفادههای دیگری هم کرد به طور مثال شیشه پاک کرد به طور کلی روزنامه استفادههای زیادی دارد، بهتر است دانشجو برای تحلیل سیاسی تنها به روزنامه اکتفا نکند و کتاب هم بخواند.
رنجکش ضمن بیان این نکته که مطمئن باشید که آمریکا مبتنی بر سیسم است و نه فرد، تصریح کرد: آنچه که باعث میشود احتمال دهیم کلینتون رای بیاورد این است که آمریکا بحران بزرگ اقتصادی 2008 را پشت سر گذاشتد و در همین شرایط بحرانی بود که اوباما توانست با مدیریت 600 میلیون دلار به شرکتها و بنگاهها تزریق کند.
وی لایحه تامین اجتماعی در آمریکا را از دیگر نکاتی دانست که ممکن است منجر به انتخاب کلینتون شود و گفت: این اوباما بود که این لایحه را به تصویب رساند که و بسیاری از مردم آمریکا را تحت پوشش بیمه قرار داد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص سیاست خارجی نیز تصریح کرد: در بحث سیاست خارجی ممکن است تفاوت جزئی بین دو کاندیدا وجود داشته باشد؛ اما تفاوت فاحش خیر.
چرا ممکن است ترامپ رای آورد؟
در ادامه سید احمد فاطمینژاد، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این پرسش که چرا احتمال دارد ترامپ رای بیاورد؟، گفت: در حال حاضر همه نظر سنجیها عنوان میکنند که احتمال رای اوری کلینتون بسیار زیاد است.
وی با بیان این مطلب که البته ممکن است نظر سنجیها دقیق نباشد، ادامه داد: البته شخصیت ترامپ به گونهای است که بسیاری از طرفداران وی نمیگویند که ما به او رای میدهیم به دلیل به آنان در اصلاح گفته میشود ترامپیهای خجالتی.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد دلیل دوم بالا بودن انتخاب ترامپ به عنوان ریاست جمهوری را بیماری کلینتون دانست و بیان داشت: یکی از بحثهایی که طی دو هفته اخیر بر روی آن بسیار صحبت شده است بیماری کلینتون میباشد و همین امر سبب شد دموکراتها جلسه اضطراری برگزار کنند.
فاطمینژاد افزود: البته قبل از کلینتون نیز بودند نامزدهایی که در آمریکا بیمار بودند؛ اما پیش از انتخابات بیماری آنان فاش نشده بود به همین دلیل ممکن است دید تاریخ مردم در این خصوص و جنس مونث بودن کلینتون مانع از رای آوردن وی شود.
وی رویدادهای پیش بینی نشده را از دیگر دلایل امکان رای اوردن ترامپ خواند و تاکید کرد: اتفاقات تروریستی و بالایای طبیعی از جمله این رویدادها هستند که چنانچه در این چند روزه رخ دهند امکان انتخاب ترامپ را افزایش خواهد داد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد افشا شدن مدارک جرم کلینتون و کمکهای خاجی او را از دیگر احتمالات انتخاب ترامپ دانست و ادامه داد: جرم مهمتر کلینتون استفاده از ایمیل شخصی در دوران وزارتش است ک اف بی آی اعلام کرده که ایمیلها در دست بررسی است که همین عامل میتواند بخشی از طرفداران کلینتون را از رای دادن دلسرد کند.
فاطمینژاد ادامه داد: همچنین اتهامات جنسی که به بیل کلینتون وارد شده و هیلاری برای سرپوش گذاشتن بر روی آنان، این اتهامات را متوجه زنان قربانی این اتفاق کرده نیز احتمال دیگری است که ممکن است در رای دادن زنان تاثیر بگذارد.
وی با بیان این مطلب که ترامپ برخلاف اینکه یک شخصیت اقتصادی شناخته شده است در سیاست سرشناس نیست و همین عامل ممکن است سبب شود معترضین یه سیاستهای اوباما و گروهش به او رای دهند.