اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی*؛ هر نظامي سياسي در جهان، با تهديداتي مواجه هست كه در صورت اتخاذ نكردن تدابير لازم براي مواجهه با آنان تبديل به بحران هايي مي شود كه در طول زمان فربه تر، خطرناك تر، عميق تر و كاري تر مي شوند. بيماري خطرناكي در جان نظام سياسي مي افتد و قبوليت و چه بسا مشروعيت آن را تهديد مي كند و حتي كار تا جائي پيش مي رود همه جا را بوي تعفن آن بيماري و فرياد نارضايتي عمومي برمي دارد.
جمهوري اسلامي ايران هم از اين قاعده مستثني نيست و همواره در معرض تهديداتي ست كه اگر به موقع وارد عمل نشويم، چه بسا تبديل به بحران ها ،فتنه ها و چالش هاي عظيمي شوند كه در حالت خوشبينانه خسارات فراوان بر نظام تحميل نمايند.
در كنار تمام اعتقادات قطعي و يقيني به آيات خداوند قادر كه فرموده اند «فَإِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغالِبُونَ» و اين كه در زمان حال جمهوري اسلامي ايران تنها پرچمدار حقيقي تشكيل حكومت صالحه بر روي زمين است، به آياتي هم بر ميخوريم كه در آن از تغيير سرنوشت اقوام به دست خودشان سخن به ميان آمده است.«إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم» سرنوشت هيچ قومي تغيير نمي كتد مگر به اراده خودشان.
اصل مطلب هم اين است خدا براي جمهوري اسلامي و به طور مشخص مسئولان و بدنه حاكمه آن چك سفيد امضا نداده است تا حتي اگر كار به جائي رسيد كه از جمهوري اسلامي فقط يك نام و چند مسئول خدمتگزار و مشتي ملت انقلابي باقي ماند باز هم خدا هوايش را داشته باشد و بگويد شما هر كار مي خواهيد بكنيد بكنيد من پشتتان هستم.
اما اصلي ترين بحران هايي كه به زعم نگارنده اين سطور ،جمهوري اسلامي با آن مواجه هست سه چالش عمده مي باشد؛ نفوذ ، بي عدالتي گسترده و فساد سيستمي و فراگير كه اولي عمدتا از عاملي بيروني و دو مورد بعدي مواردي دروني قلمداد مي شوند.
نفوذ را مي توان در سطوح و شئون مختلفي چون (سياسي،فرهنگي،اقتصادي و...) يا ( نفوذ در خواص و عوام) يا (مسئولان و مردم) دسته بندي و بررسي كرد . بدان پرداخت ، اما خطرناك تر از نفوذ از بيرون ، بيماري خطرناك و مهلك بي عدالتي و فساد در درون است كه اتفاقا رابطه دوسويه و يالكتيكي نيز با هم دارند. فساد بي عدالتي مي آورد و بي عدالتي فساد را افزايش مي دهد.
از همان صدراسلام نيز عدالت جز اركان اصلي و چه بسا اصلي ترين ركن انديشه سياسي و فلسفه سياسي اسلام بوده، هست و خواهد بود. در آغار نهضت حضرت روح الله (ره) نيز ايشان با تكيه و تاكيد بر رواج گسترده فساد و بي عدالتي در رژيم پهلوي، پرچم مبارزه با آن را در دست گرفتند و همين پرچم بعد از پيروزي اين نهضت و انقلاب به دست جانشينشان آيت الله خامنه اي رسيد كه همواره اين 3 محور جز دغدغه هاي اصلي ايشان بوده و هست.
اما متاسفانه اين بحران ها در چند سال اخير شتاب قابل توجه و قابل تاملي به خود گرفته است و هر چند وقت يك بار خبري از رسانه ها و خبرها پيرامون فسادهاي كلان مالي و اخلاقي مسئولان و نخبگان و... و ناعدالتي هاي گسترده در اركان مختلف جمهوري اسلامي به گوش مي رسد؛ كه به نظر مي رسد زنگ خطريست كه اگر به موقع آن را نشنويم و تدبيري نينديشيم ضربات مهلك و غيرقابل جبراني از آن خواهيم خورد.
مبادا روزي اين شعر مرحوم قيصر امين پور را بخوانيم كه ناگهان چقدر زود دير مي شود.
علی سلطانی وش- دبیرانجمن اسلامی دانشگاه تربیت مدرس
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.