به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا ساوری مدیرکل پیشگیریهای وضعی از جرم معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به موضوع حاشیهنشینی و ارتباط حاشیهنشینی و مهاجرت با خشکسالی و بحران آب در کشور، اظهار داشت: موضوع پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد و حاشیهنشینی توسط 5 کارگروه تخصصی که تحت نظر قوه قضائیه قرار دارند، دنبال میشود و به صورت توأمان در دو سیاست پیشگیری از مهاجرت و بهبود وضعیت حاشیه نشینی پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه تلاشهای انجام گرفته در راستای افزایش انگیزه ماندگاری در روستاها است، افزود: از جمله دستورالعملهای تدوین شده، اجرای طرحهایی آبیاری مدرن و گسترش آبیاری قطرهای و هوشمند است. این در حالی است که به صورت همزمان، توسعه صنعت توریسم و گردشگری را از طریق آموزش مهارتهای مرتبط و با حرفهآموزی در این بخش در دستور کار داریم تا انگیزه ماندگاری در روستاها را ارتقاء دهیم.
ساوری با اشاره به اهداف برنامههای تدوین شده، پیشگیری از مهاجرت و مهاجرت معکوس حاشیهنشینان را از جمله اهداف این طرحها و برنامهها عنوان کرد و استانهای تهران، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و خوزستان را دارای بیشترین جمعیت حاشیه نشین معرفی کرد و گفت: دو عامل، موسوم به علل نزدیک و علل دور در وقوع حاشیه نشینی اثرگذار بوده است.
وی افزود: فقر، عدم تولید و عدم وجود اشتغال و ثروت از جمله عوامل و علل دور هستند که حل این عوامل نیازمند زمان طولانی و اقدامات ریشهای است ولی در مقابل عواملی همچون زمینخواری، تفکیک غیرقانونی اراضی و مواردی از این دست، از علل نزدیک هستند که با صیانت از اراضی تحت مالکیت و جلوگیری از تفکیک غیرقانونی اراضی و املاک میتوان این علل را از میان برداشت.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی از جرم معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: درحال حاضر مقدمات اجرای طرح کاهش حاشیهنشینی از اردیبهشتماه سال 95 توسط کارگروهها آغاز شده که از دو ماه گذشته وارد عملیات اجرایی شدهایم.
ساوری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص وضعیت فعلی حاشیهنشینی در کشور و چرایی مهاجرت به حاشیه شهرها گفت: متاسفانه خشکسالی نقش بسیاری در متروکه شدن روستاها و مهاجرت از مناطق روستایی درگیر مشکل بیآبی دارد و بر اساس گزارشهای اعلام شده از ابتدای امسال 460 روستا در کشور به دلیل خشکسالی، متروکه اعلام شدند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که به دلیل خشکسالی و بیآبی، آب آشامیدنی 2 میلیون و 600 هزار نفر از جمعیت کشور در 6800 نقطه از ایران با تانکر آب تامین میشود.