کد خبر:۵۵۹۰۳۲
گزارش/

از اتاق عملیات تخریب علیه شهرداری تهران چه می‌دانید؟/ یاشار سلطانی؛ قربانی یا قهرمان؟!

سلطانی یک قربانی است؛ به‌معنای واقعی کلمه. نان و نوای بازی نه‌چندان شرافت‌مندانه‌ای که راه انداخت، مستقیماً به جیب روحانی رفت. سهم یاشار اما حبس و مجازات بود.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-محمد آزادی؛ «نطفه طرح افشای واگذاری غیرقانونی املاک در شهرداری تهران در برابر موضوع حقوق‌های نجومی و در جای دیگری بسته شد. آنها نامه‌ی محرمانه‌ی سازمان بازرسی را برای یک طراحی چند روزه از 31 مرداد تا 4 شهریور منتشر کردند.» این‌ها تازه‌ترین توضیحات دادستان تهران درباره‌ی پرونده‌ی املاک نجومی است. پرونده‌ای که حالا با وجود تحقیقات مفصل قضایی معلوم شده یک شوی رسانه‌ای است، بیشتر از آن‌که واقعاً یک فساد سازمان‌یافته بوده باشد. جعفری دولت‌آبادی در این‌باره گفته: «این افراد فکر می‌کردند با انتشار این نامه می‌توانند ترکیب هیأت رئیسه‌ی شورا را تغییر دهند، ولی در رسیدن به این هدف ناکام ماندند. در این میان تنها، یک فعال رسانه‌ای قربانی شد.»

 

ماجرا چیست؟ یاشار سلطانی بازیچه دست کدام شخصیت‌های سیاسی شد؟ سرآخر مجموع تخلفات شهرداری تهران چقدر بود؟

 

ماجرای ساختمان مطهری/ پای چه کسانی در توطئه انتشار اسناد محرمانه قوه قضاییه گیر است؟

دادستان تهران در شورای معاونین، ابعاد بیشتری از پشت‌پرده‌های توطئه‌ی انتشار اسناد محرمانه‌ی سازمان بازرسی را افشا کرد. آن‌طور که جعفری دولت‌آبادی گفته پیش از انتشار نامه‌، جلسه‌ای در خیابان مطهری باحضور نجفی مشاور ارشد و رئیس ستاد انتخاباتی روحانی، احمد حکیمی‌پور عضو اصلاح‌طلب شورای شهر (و احتمالاً کسان دیگری) برگزار شده است. متن محرمانه‌ی نامه البته 31 مرداد از دفتر شهرداری تهران خارج شده بود و اول شهریورماه تحویل حکیمی‌پور می‌شود.

 

فردای آن روز انصاری دیگر عضو اصلاح‌طلب شورا، با طرح سؤالی در صحن علنی اولین چراغ توطئه را روشن می‌کند. یاشار سلطانی هم وظیفه داشته تا متن محرمانه‌ی نامه‌ی سازمان بازرسی را به خبرنگار روزنامه‌ی شرق تحویل دهد. این روزنامه فردای آن روز (چهارشنبه سوم شهریورماه) با تیترهای «ورود سازمان بازرسی به موضوع واگذاری املاک شهرداری به افراد با قیمت‌های بسیار پایین» و «دو هزار میلیارد تخفیف و تقسیط خاص» چاپ می‌شود.

 

اساس استنادات «شرق» نطق انصاری در صحن علنی و البته اظهارات یک مقام آگاه است. جعفری دولت‌آبادی می‌گوید در تحقیقات بعدی روشن شده منبع آگاه این روزنامه کسی جز رحمت‌الله حافظی عضو دیگر شورای شهر نیست. سرآخر یاشار سلطانی متن کامل نامه را به همراه اسامی روز چهارم شهریور منتشر می‌کند.

 

سازمان‌یافته بودن این توطئه روشن است. همانطور که دادستان تهران گفته اقدامات سلطانی بیان‌گر نوعی هماهنگی با اغراض سیاسی یک جناح سیاسی خاص است. توضیحات جعفری دولت‌آبادی نقش دولتی‌ها و البته اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر تهران را در این جنجال رسانه‌ای روشن کرد. با این همه آقای دادستان معتقد است هنوز اسناد کافی برای پیگرد قانونی آنان در اختیار ندارد. وی گفته: «تحویل‌دهنده‌ی نامه به یاشار سلطانی، مدعی است نامه را برای انتشار تحویل نداده و لذا در رکن مادی جرم موضوع بند 6 ماده 6 نقشی نداشته است؛ حتی اگر در واقع چنین نباشد، در حال حاضر با توجه به انکار وی و فقد دلایل بر خلاف آن، تعقیب ایشان و افراد مشابه موجبی ندارد.»

 

وقتی دُم خروس ادعای مبارزه با فساد از زیر قبای اصلاح‌طلبان بیرون می‌زند

فیش‌های نجومی رسوایی بزرگی برای دولت بود؛ آنقدر بزرگ که محبوبیت دولت را در میان مردم به کمترین میزان در سه سال گذشته رساند. بیهوده نیست اگر اعضای ستاد انتخاباتی آقای رئیس‌جمهور برای جبران مافات تقلا کنند. «املاک نجومی»؛ کلیدواژه‌ای که تیم عملیات روانی حامیان دولت امیدوار بود بتواند در برابر فیش‌های نجومی، عَلم کند. اگرچه ناکام ماند. افشای اسناد محرمانه‌ی دولتی صحت صداقت مدعای آنان را در مبارزه با فساد زیر سؤال برد. افکار عمومی به خوبی می‌دانست با قانون‌گریزی و اتهام‌افکنی نمی‌توان با قانون‌شکنان گردن‌کلفت مقابله کرد.

 

دُم خروس داستان "معماری‌نیوز" خیلی زود از زیر قبای امثال حکیمی‌پور و انصاری بیرون زد. اصلاح‌طلبان دوآتشه‌ای که دعوی مبارزه با فساد به قامتشان گشاد به نظر می‌رسید. شاید اگر ارتباطات مدیر مسؤل معماری‌نیوز با اصلاح‌طلبان شورای شهر پوشیده می‌ماند، ماجرا به این سرعت علنی نمی‌شد. یاشار اشتباه کرد؛ چوبش را هم خورد.  

 

یاشار سلطانی بازیچه چه کسانی شد؟

سلطانی یک قربانی است؛ به معنای واقعی کلمه. نان و نوای بازی نه چندان شرافت‌مندانه‌ای که راه انداخت، مستقیماً به جیب روحانی رفت. سهم یاشار اما حبس و مجازات بود. جعفری دولت‌آبادی اما می‌گوید نمی‌توانسته حکیمی‌پور را که عامل اصلی افشای اسناد است، بازداشت کند. چرا که وی مدعی شده آن اوراق را نه برای انتشار، که همین‌طور دورهمی برای خبرنگاران ارسال کرده است.

 

دادستان تهران هم با اشاره به همین موضوع از خبرنگاران و مدیران مسؤل رسانه‌ها خواسته به این سادگی خام بازی‌های سیاسی جناح‌های مختلف نشوند. وی تأکید کرد: «این‌که عده‌ای به خود حق می‌دهند برای پیشبرد اهداف سیاسی از یک فعال رسانه‌ای استفاده‌ی ابزاری کنند، امری ناپسند است.»

 

گزارش سازمان دیده‌بان عدالت درباره تخلفات شهرداری تهران

احمد توکلی و احمد امیرآبادی اعضای ارشد سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان پیشرفت و عدالت، روز دوشنبه نشست خبری برگزار کردند؛ موضوع نشست ارائه‌ی گزارش بررسی‌های این سازمان درباره‌ی واگذاری غیرقانونی املاک در شهرداری تهران بود. نتایج این بررسی‌ها به‌روشنی ثابت کرد کوهی که رسانه‌های زنجیره‌ای تبلیغ می‌کردند، بیشتر از کاهی نیست. اگرچه گزارش این سازمان از وقوع تخلفاتی چه در شورای شهر و چه در شهرداری تهران خبر می‌داد، ولی بهرحال هرگونه سازمان‌یافته بودن آن را رد می‌کرد. متن کامل این گزارش را در اینجا ملاحظه بفرمایید.

 

 

چه‌کسی دروغ تخلف دوهزار میلیاردی را بر سر زبان‌ها انداخت؟

24 میلیارد و سیصد میلیون تومان؛ این حجم تمام تخلفاتی است که در ماجرای واگذاری املاک در شهرداری تهران به وقوع پیوسته است. احمد توکلی رئیس سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در نشست روز دوشنبه با اعلام این خبر، افزود: «کل مساحت املاک واگذارشده ۱۷۰۱۸ مترمربع بوده. اغلب این املاک در مناطق یک، دو، سه و بیست‌ودو قرار داشتند. ارزش فروش تمام این واگذاری‌ها هم سرجمع ۸۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان است.»

 

نماینده‌ی سابق مردم تهران تأکید کرد: «براساس بررسی‌ها مشخص شد شهردار، فرزند، همسر و نزدیکان شهردار فعلی هیچ ملک و زمینی دریافت نکرده‌اند.»

 

دروغ دوهزار میلیارد تومانی را نخستین بار «غلامرضا انصاری» دیگر عضو اصلاح‌طلب شورا مطرح کرد. آن‌طور که دادستان تهران گفته وی در اقدامی هماهنگ در راستای برنامه‌های تیم عملیات روانی حامی دولت، این عدد را در صحن علنی شورا بیان می‌کند. با این همه بررسی‌های مستقل سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان ثابت می‌کند سرجمع تمام تخلفات رخ‌داده بسیار کمتر از ارقامی است که رسانه‌های حامی روحانی پمپاژ می‌کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
داود
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
اونها فقط میخواستن شایعه رو درست کنن و بعد ک پخش شد اثبات دروغ بودنش ب مردم خیلی سخته
چون باز طرفدارهاشون میگن اینا الان دارن دروغ میگن و سند سازی میکنن و .......
اگر با شایعه سازان الکی از هر حزب و گروهی قوه قضاییه به علت ناامید کردن جامعه، ایجاد تنش و... توضیح میخواست و اگر نمیتوانستن اثبات کنن زندان میفرستاد اینقد راحت تهمت نمیزدن و توی این اوضاع ب جای درست کردن اقتصاد و.... ی ضرر دیگ نمیزدن بخاطر منافع شخصیشون
8
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹
اونها از تمام ابزار برای تخریب رقبای احتمال روحانی در انتخابات 96 استفاده میکنن،چه بحق چه ناحق،کلا هدف وسیله را توجیه میکنه...
12
2
ناشناس
Sweden
۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
شما چرا عدالتخواهی را فراموش کردید؟ فرض کنید افشاگری سیسی است. اما چرا افشاگر را می کوبید به حای کوبیدن فاسد ؟ افشاگر فیشها و املاک نجومی قهرمان هستند.
6
10
پربازدیدترین آخرین اخبار