کاظمینی مرکز پیوند را شامل اداره شبکه پیوندی، سلول درمانی و فناوری تولید مثل برشمرد و اظهار کرد: فعل و انفعالات هر نوع انتقال سلول، عضو و بافت در این حوزه کنترل می شود.
رییس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از سه هزار و ٥٠٠ پیوند عضو پیوند شده است، گفت: این پیوند ها غیر از پیوند نسج مانند قرنیه که بیش از پنج هزار مورد بود و پیوند پوست است.
به گفته وی، سه هزار مورد پیوند کلیه و یکصد مورد پیوند قلب در سال گذشته انجام شد که نکته قابل ملاحظه امسال در رابطه با پیوند اعضا استفاده بیشتر از بیماران مرگ مغزی و استفاده کمتر از عضو بدن زنده بود.
کاظمینی ادامه داد: پیوند کبد عمدتا از مرگ مغزی است و از ٧٠٠ پیوند تعداد ٦٣٠ پیوند مرگ مغزی بود.
وی با بیان اینکه هشت مرکز پیوند قلب در کشور وجود دارد، گفت: همه این مراکز البته فعال نیستند و پیوند قلب از آن دسته از مواردی است که با توجه به نیاز باید افزایش پیدا کند.
به گفته کاظمینی، ٢٩ مرکز پیوند کلیه، هفت مرکز کبد، هشت مرکز قلب و ٢ مرکز ریه در کشور وجود دارد.
وی ایران را قطب اصلی پیوند اعضا در منطقه عنوان کرد و گفت: مردم پیشتر برای پیوند اعضا با انجام هزینه گزافی به خارج از کشور مراجعه می کردند که بعد از انجام این اقدام در ایران یک میلیارد و ششصد میلیون دلار برای کشور صرفه جویی شد.
رییس مرکز پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار پذیره نویسی و اعلام آمادگی مردم برای اهدای سلول های بنیادین شد و گفت: مردم همانطور که خون اهدا می کنند می توانند در اهدای سلول های بنیادین هم پذیره نویسی داشته باشند تا درصورت بروز مشکل پیوند مغز استخوان انجام شود.
بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات تا فردا جمعه 21 آبان در شبستان مصلای تهران برپاست.