به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا مهدوی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: بیکاری، فضاهای مجازی و شبکه های ماهواره ای، دخالت های نابجای خانواده ها، نداشتن شناخت کافی پیش از ازدواج، دور شدن از ارزش های اخلاقی و مسئولیت ناپذیری افراد؛ علل دیگر طلاق در جامعه است.
وی گفت: از 10 پرونده طلاق شش تا هفت پرونده به دلیل اعتیاد و در رتبه دوم فقر و بیکاری است.
مهدوی اضافه کرد: افزون بر خانواده، محیط زندگی نیز مسئله مهمی است که بر میزان طلاق تأثیرگذار است.
وی با طرح این سؤال که چرا پس از گذشت سالها از پیروزی انقلاب اسلامی، وضع اعتیاد روز به روز بدتر می شود گفت: آیا خانواده ها بی تفاوت شده اند یا اراده قوی پشت حل مسئله نیست.
رئیس دادگاه خانواده افزود: قوانین مختلفی برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد اما چرا تا کنون هر کاری انجام شده جواب نداده است.
مهدوی گفت: باید برای مقابله با اعتیاد فرهنگ سازی کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی اعتیاد بیکاری است، افزود: جوانی که در سن ازدواج باید به آینده امید و آرامش داشته باشد بدون مسکن و کار نمی تواند ازدواج کند و به اعتیاد روی می آورد.
مهدوی گفت: مسئول مستقیم مبارزه با اعتیاد؛ مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضائیه هستند.
وی افزود: در برخی پرونده های طلاق برخی خانواده ها از مضرات و پیامدهای شبکه های اجتماعی و ماهواره ای آگاهی دارند.
رئیس دادگاه خانواده گفت: گرفتار شدن به شبکه های مجازی و ماهواره ای به دلیل ضعف ارزش های اعتقادی، فرهنگی و مطالعه درباره سبک زندگی است.
مهدوی افزود: این گرفتاری خانواده هایی را از هم می پاشد.
مرتضی حاج بابایی روان شناس نیز در این برنامه با بیان اینکه عوامل طلاق به دلیل ضعف فرهنگی است، گفت: جوانی که به سمت اعتیاد می رود آموزش ندیده است که مسائل خود را چگونه حل کند و با مشکلات روبرو شود.
وی افزود: ضعف فرهنگی به میزان تحصیلات بستگی ندارد بلکه به چگونگی تربیت باز می گردد.
حاج بابایی گفت: برای مقابله با اعتیاد و آموزش مسائل ارزشی و اخلاقی، دانشگاه ها، مدارس، صدا و سیما و رسانه های نوشتاری باید آموزش می دادند.
وی افزود: ظرفیت ها باید در پیشگیری از اعتیاد استفاده و سپس برای درمان به کار گرفته شود.
این روان شناس گفت: آموزش ها درباره ازدواج نباید فقط در کلاس یک ساعته یا یک هفته پیش از ازدواج داده شود بلکه خانواده ها و آموزش و پرورش باید افزایش آستانه تحمل، حل مسئله، چگونگی سازگاری و تاب آوری را از کودکی به افراد بیاموزند.
حاج بابایی افزود: تک فرزندی موجب می شود افراد در زندگی آینده خود آستانه تحمل و حل مسائل را ندانند.
وی گفت: خانواده باید از حریم خود محافظت کند و والدین نباید فرزندان را فقط برای خود بلکه باید برای جامعه تربیت کنند.
حاج بابایی افزود: راهبرد مشخصی برای تربیت و حفظ ارزش ها نداریم و بودجه های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و ورزشی هدفمند و در یک جهت نیست.
وی با بیان اینکه شبکه های مجازی از تأثیرپذیری افراد استفاده می کنند و اعتیاد به فضاهای مجازی بسیار است گفت: کشورهای غربی برای استفاده از فضاهای مجازی فرهنگ سازی می کنند اما ما در این زمینه فرهنگ سازی نکرده ایم.
این روان شناس افزود: فضاهای مجازی کیفیت ارتباط انسانی را کاهش داده و فقر ارتباط کلامی، عاطفی و ارزشی به خانواده های ما آورده است.
حاج بابایی گفت: باید به فرزندانمان آموزش دهیم به حقوق دیگران و نظر آنان احترام بگذارند.