به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مقامات اندونزی به گروهی از مسلمانان برگزارکننده اعتراضاتی که قرار است 10 روز دیگر در جاکارتا، پایتخت این کشور جنوب شرق آسیا برگزار شود و به باور آنها ممکن است پوششی برای خیانت باشد، هشدار دادند.
هدف از برگزاری این اعتراضات درخواست برای دستگیری 'باسوکی تجاهاجا پورناما' فرماندار چینی تبار مسیحی جاکارتا است که با اظهاراتی خشم مسلمانان این کشور را بر انگیخته است.
فرماندار جاکارتا پیشتر در سخنانی با استناد به آیه ای از قرآن گفته بود مسلمانان از انتخاب یک غیرمسلمان به عنوان رهبر خود منع شده اند. این اظهارات باعث شد مسلمانان وی را متهم به ارتداد کنند. اتهامی که اکنون تحقیقات پیرامون آن در حال انجام است.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای خبری 'ویوا' و تمپو'، 'تیتو کارناویان' رئیس پلیس ملی اندونزی و 'گاتوت نورمانتیو' فرمانده ارتش این کشور در یک نشست خبری مشترک اعلام کردند اطلاعات معتبری در دست دارند که احتمال وجود خیانت در پشت این اعتراضات را نشان می دهد.
'کارناویان' تصریح کرد: ما نسبت به برگزاری چندین جلسه که برگزارکنندگان آن قصد دارند با بسیج مردم، پارلمان را اشغال کنند، آگاه هستیم.
اشغال پارلمان اندونزی پیش از این یکبار در سال 1998 توسط هزاران دانشجو و در زمان برگزاری یک اعتراض جمعی انجام شد که در نهایت به سقوط 'سوهارتو' انجامید.
اظهارات فرماندار فعلی جاکارتا که از نزدیکان 'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری اندونزی است، باعث شد برخی از مخالفان دولت بهانه تازه ای برای انتقاد از 'ویدودو' به دست آورند و حال گروه های تندرو اسلامی از جمله اصلی ترین مخالفانی هستند که از این شرایط به نفع خود استفاده می کنند.
جبهه مدافعان اسلامی از جمله اصلی ترین گروه های اندونزیایی است که با انتشار ویدئویی خواستار دستگیری فرماندار جاکارتا شد.
این گروه اسلامی خواستار اجرای قانون شریعت در دولت سکولار اندونزی شد.
'نورمانتیو' فرمانده ارتش اندونزی نیز گفت که این حق مردم است که اعتراض کنند، اما اگر این اعتراضات به خیانت تبدیل شود، پلیس و ارتش وظیفه مداخله دارند.
در اعتراضات پیشین علیه 'باسوکی تجاهاجا پورناما' فرماندار جاکارتا که اوایل ماه جاری میلادی برگزار شد، یک نفر کشته و ده ها نفر دیگر نیز به دلیل استفاده از آب فشار قوی و گاز اشک آور توسط پلیس مصدوم شدند.
فرماندار فعلی جاکارتا که قرار است در انتخابات ماه فوریه این پست نیز شرکت کند، نخستین مسیحی و چینی است که در نیم قرن گذشته توانسته است فرمانداری پایتخت را که یکی از بزرگترین شهرهای جهان است، در اختیار گیرد.