گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو -محمد آزادی، «تلفات حادثه آنقدر زیاد هست که تمام ایران را عزادار کند» اینها را کولیوند رئیس اورژانس کشور همان صبح حادثه گفت. برخورد دو قطار مسافربری در مسیر سمنان-مشهد، فاجعه بود؛ آنقدر تلخ که جمعهی مردم را زهرمار کند. بعد از فاجعهی حلّه در عراق، تحمل تماشای پیکرهای سوختهی هموطنانمان غیرممکن بود. اخبار بد نو به نو میرسید؛ 45 کشته و دهها مجروح؛ اورژانس کشور آخرین آمار از تلفات حادثه را اینطوری مخابره کرد.
سانحه همان هفت صبح اتفاق اتفاد؛ وزیر اما دوازده ساعت بعد پیدایش شد؛ آخوندی گفته بود: «نگرانی خاصی وجود ندارد، همهی کشتهشدگان بیمه هستند.»
چه شد؟/ وقتی قطار سمنان از «هفتخوان» شرمساری عبور نکرد
قطار تبریز روی ریل ایستاد؛ احتمالاً از برودت هوا ترمزهایش از کار افتاده بودند. قطار سمنان هم با آنکه میدانست چراغ قرمز است، با مجوز مسؤل کنترل شیفت جدید که از همه جا بیخبر بود، حرکت کرد. دولتیها میگفتند مسیر راهآهن مشهد را به سیستم تراکبندی و ایمنی ATC مجهز کردند. یک سیستم هوشمند رایانهای که اجازه میداد ترافیک این محور تا 200 قطار در روز افزایش پیدا کرده و سرعت لوکوموتیوها بهطور هوشمند کنترل شود. با این همه درست زمانی که «باید»، عمل نکرد.
قطار سمنان از پشت به قطار تبریز اصابت کرد؛ شعلههای آتش زبانه میکشید. فاجعه اتفاق افتاده بود. صدها کشته و زخمی؛ 4 تن از عوامل فنی راهآهن هم در میان کشتهشدگان بودند. مسافران آنقدر سوخته بودند، که جنازههایشان قابل شناسایی نبود. ناگزیر آنها را برای آزمایش DNA به پزشکی قانونی فرستادند. مسیر راهآهن خراسان ساعتها مسدود بود. خباز استاندار سمنان اما از اینکه «ریلهای مسیر آسیب ندیدند» ابراز خرسندی میکرد. ایستگاه «هفتخوان» جایی میان دامغان تا سمنان، تماشاچی فاجعهای بود که مدیران دولت روحانی آفریدند.
حادثه هفت و چهل و پنج دقیقهی صبح اتفاق افتاد. تا ظهر اما خبری از وزیر راه و شهرسازی نبود؛ سرآخر دور و بر ساعت سه اعلام شد سفر آقای وزیر به ترکمنستان لغو شده و برای بررسی سانحه عازم سمنان میشوند. همان حوالی هیلیکوپتر وزارتخانه مقابل دانشگاه سمنان به زمین نشست تا آخوندی وارد معرکه شود.
سوزنبان بینوا، یا برودت هوا؛ چه کسی مسؤل فاجعه است!؟
قطار سمنانیها متعلق به شرکت «ریل ترابر سبا» بود؛ قطار تبریزیها ولی در اختیار شرکت راهآهن جمهوری اسلامی «رجا» قرار داشت. قطاری که خیلی ساده در اثر سرمای راه دچار نقص فنی شده و از کار می افتد. شاید اگر آقای وزیر بهجای خرید طیاره از فرانسه و آمریکا، به فکر ترمیم ناوگان ریلی بود، هیچگاه این اتفاق نمی افتاد. مردم اما مجبورند همچنان با واگنهایی سفر کنند که حالا سالها است دوران سرویسشان تمام شده و با یک یخبندان ساده فجایعی چنین خلق میکنند. آخوندی اما هنوز مشغول هواپیمابازی است.
مدیرعامل راهآهن هم زودتر از آنچه گمان میرفت همهی کاسه-کوزهها را بر سر مسؤل کنترل بینوا شکست؛ پورسید آقایی گفت: «متأسفانه به دلیل تغییر شیفت مسئول کنترل، فرد جایگزین از سابقه قرمز شدن چراغ بی اطلاع بود و وقتی رئیس قطار مشهد سمنان مجدداً کسب تکلیف میکند؛ به وی گفته میشود که مسیر باز است و مشکلی نیست؛ شاید چراغ به دلیل برودت هوا قرمز مانده است! لذا تلگراف میشود که حرکت کند.» وی البته توضیح نداد پس آن همه تجهیزات ایمنی ادعایی که قبلاً بارها و بارها به نصب و راه اندازیشان در دولت یازدهم افتخار میکرد، دقیقاً کجا بودند.
مردم چه میگویند؟/ وزیر هواپیماباز باید استعفا دهد
یکی از کاربران نوشت: «وقتی علیرغم فرسودگی ناوگان ریلی، اولویت وزیر راه خرید هواپیما برای دو درصد جامعه میشود، منتظر حوادث بدتر از این هم باید بود.» تحرکات وزیر در سه سال گذشته آنقدر با دردها و مصائب واقعی مردم فاصله داشت، که حالا مقصر شناخته شود. وزیری که بهجای تکمیل و واگذاری پروژههای مسکن مهر، آنرا طرحی پوپولیستی و مزخرف مینامید. وزیری که بهجای توسعه و تجهیز راههای کشور همهی روزهای بعد از برجام را در حال لابی با بوئینگ و ایرباس گذراند. و در نهایت وزیری که بهجای نوسازی ناوگان ریلی، همهی توانش را برای خرید هواپیما گذاشت. مردم حق داشتند؛ آخوندی وزیر دردها و مشکلات آنان نبود.
کاربر دیگری نوشته بود: «نه استعفا لازمه، نه استیضاح! یه معذرت خواهی و مقصر کردن چند نیروی دست چندم هم کافیه تا آخوندی راحت بشه» کاربر دیگری هم با اشاره به سخنان آخوندی در سمنان، نوشت: «خدا را شكر همه نگرانيهاي ما برطرف شد. آقاي وزير فرمودند كه همه كشتهشدهها بيمه هستند و نگراني از اين بابت نيست.» و کاربر دیگری هم به طنز نوشت: «+ آقای آخوندی میشه عملکردتون تو این سه سال رو شرح بدید؟ -به نام خدا؛ همه چیز #مزخرف و #پوپولیستی است!»
معاون روحانی: صدقه بدهیم، شاید حواث کمتر شود!
شریعتمداری معاون اجرایی روحانی در توئیتی بهمناسبت حادثهی دیروز، نوشت: «صدقه حکومتی بدهیم شاید سلسله حوادث ماه صفر متوقف شود.» پیام عجیب آقای معاون اما مورد پسند مردم داغدیده قرار نگرفت؛ مردمی که از بی مبالاتیهای دم و دستگاه آخوندی بهتنگ آمدند، پاسخشان اما مدام توجیه و نسخهبافیهای خیالی است.
علی دایی ستارهی سالهای دور کشورمان در صفحهی اینستاگرامش نوشت: «در سال 2016 و در شرایطی که فضای لایتناهی به تسخیر انسان درآمده، این فاجعه روی زمین قابل باور نیست. بهراستی چه کسی پاسخگوی این بیمبالاتی و خانوادههای داغدیده خواهد بود؟ با یک عذرخواهی ساده این داغ فراموش نخواهد شد.»
امام جمعه ایلام: به جای نسخه پیچیهای خیالی، مسیر راهآهن را تکمیل کنید
روز گذشته نامهی دردمندانهی نمایندهی ولی فقیه در ایلام خطاب به وزیر کشور هم منتشر شد؛ آیت الله لطفی که از بی مبالاتیهای دولتیها در ادارهی مراسم اربعین مثل مردم دل خونی داشت، نوشت: «دولت تدبیر و امید باید به این نکته اذعان داشته باشد که چاره و علاج مشکلات زائران اربعین در ایلام، ایجاد و احداث شبکه راهآهن از مرز کرمانشاه به مهران است. اعضای ستاد مرکزی نمیتوانند بهصورت خیالی برای مردم نسخه بپیچند.» وی همچنین از ناتوانی دولت در تکمیل اتوبان ایلام-مهران و نیز ناتوانی از احداث بزرگراه حمیل به مهران انتقاد کرد.
دومینوی بیمبالاتیهای آخوندی ادامه دارد؛ وزیری که تمام حیثیت برجام و بهتبع تمام حیثیت دولت را سر مذاکره با ایرباس و بوئینگ گذاشت، و حالا از مدیریت یک راهآهن ساده هم ناتوان است. مردم اما مثل ستارهی سابق فوتبال کشورشان آقای گل جهان، معتقدند داستان با یک عذرخواهی ساده جمع نخواهد شد. پورمختار نمایندهی مردم بهار در بهارستان، گفته مجلس از کنار این موضوع بهسادگی نخواهد گذشت و اگر لازم باشد آخوندی را استیضاح خواهد کرد؛ مردم منتظرند.
چه جالب عین کشتار ایرانیان در منا که سوت زدن از کنارش رد شدن این رو هم سوت میزنن رد میشن خیالی نیست همه بیمه بودن
عخیییی
دوما اگه هواپیماهامون نوسازی نشن فردا حوادثی برای هواپیماهامون داریم.