اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققین آنتی بادی از فرد آلوده به HIV شناسایی کرده اند که قویا ۹۸% ویروس های جدا شده را خنثی کرده است. این ویروس ها شامل مواردی می شوند که ۱۶ سویه از ۲۰ سویه آن ها، نسبت به دیگر آنتی بادی های همان کلاس مقاوم بوده اند. آنتی بادی مورد نظر تحت عنوان N۶، کاندیدی برای توسعه بیشتر به منظور درمان یا پیشگیری از عفونت HIV در نظر گرفته شده است.
شناسایی آنتی بادی های خنثی کننده علیه HIV کاری دشوار است، چرا که ویروس به سرعت پروتئین های سطحی خود را به منظور فرار از سیستم ایمنی، تغییر می دهد.
در سال ۲۰۱۰، محققین در مرکز تحقیقات واکسن NIAID، آنتی بادی با نام VRC۰۱ را شناسایی کردند که این آنتی بادی توانست بالای ۹۰% سویه های HIV را از آلوده کردن سلول های انسانی متوقف سازد. همانند VRC۰۱، N۶ هم توانایی توقف عفونت از طریق متصل شدن به بخشی از پوشش HIV، یعنی جایگاه اتصال CD۴ را دارد و مانع چسبیدن ویروس به سلول های ایمنی می شود.
یافته های این تحقیق، نشان دهنده روش منحصر بفرد N۶ در اتصال است که دارای وابستگی به ناحیه کمتر متغیر پوشش HIV یعنی ناحیه V۵ است و بر ناحیه ای که بیشتر محافظت شده است تمرکز دارد، این ناحیه در بین سویه های HIV دارای تغییرات کمی است.
نتایج بدست آمده است، بیانگر مزیت بیشتر N۶ نسبت به VRC۰۱ است، که در حال حاضر در مرحله ارزیابی از راه تزریق وریدی در آزمایشات بالینی می باشد، این آزمایشات به منظور درک این مسئله که آیا ای آنتی بادی توانایی محافظت از عفونت HIV در انسان ها را دارد یا خیر، در حال انجام هستند.
تایج این تحقیق در نشریه بسیار معتبر Immunity از انتشارات Cell به چاپ رسیده است.
ترجمه و آماده سازی: سید مصطفی حسینی