اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدجعفر صادقی امروز در نشست «وضعیت چالش ها و راهکارهای مواجهه با اچ آی وی در خراسان رضوی» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به فاکتورهای سلامتی اشاره کرد و گفت: شماری از بیماریها تا دهههای قبل واگیردار و عفونی بودند، همین عامل باعث شد وزارت بهداشت دست به واکسیناسیون بزند و همین عامل سبب شد بیماریهای عفونی کمرنگ شوند.
وی با بیان این مطلب که متاسفانه به دلیل تغییر سبک زندگی بیماریهای غیر واگیردار اشاعه یافته است، تصریح کرد: همان گونه که شاهد هستید بیماریهای قلبی و عروقی که به دلیل عدم تحرک، مصرف سیگار و غیره به وجود آمده است به عامل اصلی مرگ در دنیا تبدیل شده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای خراسان رضوی ادامه داد: چنانچه وزارت بهداشت با تمام توان خود دست به کار شود تنها 25 درصد سلامتی جامعه را میتواند تامین کند و 75 درصد دیگر بسته به فعالیت دیگر ارگانها و سازمانها دارد.
صادقی در ادامه سخنان خود در خصوص بیماری ایدز خاطرنشان کرد: ما تا سال 94 نگران بیماری ایدز در کشور نبودیم؛ اما از سال 94 به بعد هشدارهای وزارت بهداشت به صدا درآمد.
وی ضمن اشاره به این مطلب که تا قبل از این سال بیشترین موارد ابتلا به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی گزارش میشد، تصریح کرد: اما از سال 94 آمار ما تغییر جهت داد و آمار روابط جنسی جای آن را گرفت.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای خراسان رضوی اضافه کرد: در گذشته 68 درصد میزان ابتلا به ایدز از طریق تزریق بود که در سال 94 این آمار به 38 درصد کاهش یافت و در مقابل آمار ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی به 45 درصد رسید.
صادقی در ادامه سخنان خود با تاکید بر این مطلب که افزایش آمار طلاق، افزایش زنان سرپرست خانوار، بالا رفتن سن ازدواج و نبود شغل از جمله مسائل خطرآفرین برشمرد و بیان داشت: ما باید واقعیتهای جامعه را بپذیریم تا براساس آنان برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان این مطلب که طبق آمار در دنیا 30 میلیون فرد مبتلا به ایدز وجود دارد و 20 میلیون به دلیل ابتلا به این بیماری از دنیا رفتهاند، خاطرنشان کرد: در خوشبیاتهترین حالت 100 هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز داریم که حدود 33 هزار نفر از آنان شناسایی شدهاند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای خراسان رضوی بر ارائه آمزش بسیار تاکید و تصریح کرد: باید بدانیم که یکی از فاکتورهای بیماری ایدز، فاکتورهای اجتماعی است.
آمار مبتلایان به ایدز در مردان بیشتر از زنان است
در ادامه علی حسین پور، کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با ایدز و هپاتیت خراسان رضوی با بیان این مطلب که علم به یک مسئله نشان دهنده اجرای درست آن نیست، ایدز نیز به همین شکل است، گفت: نروژ یکی از کشورهایی است که در امسال هیچ گزارشی از ابتلا به اچ آی وی نداشته است و این در حالی است که سیر ابتلا به این بیماری در ایران روبه گسترش است.
وی با اشاره به این نکته که باید ببینیم چگونه کشور نروژ توانسته به این مهم دسترسی یابد، گفت: متاسفانه آمار واقعی ایدز را نمیتوان از مرکزی بدست آورد؛ چراکه بسیاری نمیدانند ایدز دارند و با توجه به اینکه این بیماری مدتها بدون علامت باقی میماند و تا سه ماه در آزمایش قابل تشخصی نیست.
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با ایدز و هپاتیت خراسان رضوی یادآور شد: آمار مبتلایان به ایدز در دنیا نشان میدهد که 84 درصد مبتلایان مردان و 16 درصد زنان هستند.