به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد رزاقی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری دومین سمینار کاربرد لیزر در اورولوژی که در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد، گفت: رمان پروستان از سال ۱۳۷۲ با ورود یک دستگاه لیزر به شکور آغاز شد.
وی با اعلام این مطلب که دستگاه درمان پروستات با لیزر از خارج تهیه می شد، افزود: علاوه بر دستگاه، فیبر آن نیز وارداتی بود و این مسئله باعث می شد هزینه درمان پروستات با لیزر برای بیماران گران تمام شود. از همین رو تصمیم گرفتیم نسبت به ساخت دستگاه لیزر برای درمان پروستات در کشور اقدام کنیم.
رزاقی با اشاره به اینکه در سال ۷۲ موفق به تعمیر فیبر دستگاه لیزر برای درمان پروستات شدیم، ادامه داد: این مسئله باعث شد تا هزینه های درمان برای بیماران سرشکن شود. آن زمان لیزر علاوه بر درمان پروستات در چشمپزشکی و بیماریهای پوست کاربرد داشت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به درخواست تاسیس یک مرکز تحقیقات لیزری در سال ۸۰ گفت: موفق شدیم در سال ۸۵ مجوز تاسیس این مرکز تحقیقاتی را دریافت کنیم. کار خود را در آن سال با نوشتن یک اساسنامه آغاز کردیم و چشمانداز ما این بود که در افق ۱۴۰۴ بتوانیم علاوه بر رفع نیازهای داخلی در حوزه بینالمللی نیز حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.
وی از ساخت دو لیزر برای پروستات و سنگ شکنی مجاری ادراری با عنوان یک موفقیت در کشور نام برد که در سال ۸۷ اتفاق افتاد و اظهار داشت:جاذبه لیزر در بین مردم و پزشکان روز به روز در حال افزایش است. علت این امر نیز مشخص است چرا که درمان با لیزر برش پوست بدن را به همراه ندارد و زمان بستری بسیار اندکی دارد. اگر با یک نگاه جامع به هزینهها نگاه کنیم متوجه میشویم که درمان بالیزر حتی به صرفهتر از درمانهای با عمل جراحی است.
رئیس مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در پزشکی با اشاره به تدوین نقشه راه لیزر در کشور که با همکاری دست اندرکاران علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی در سال های ۸۹ و ۹۰ تهیه شد، افزود: در حال حاضر معاونت علمی ریاست جمهوری تصمیم گرفته برای حمایت از این روش جراحی نسبت به تامین هزینه دستگاه لیزر برای بیمارستان ها بین ۶۰ تا ۷۰ درصد آن را متقبل شود.
رزاقی با عنوان این مطلب که در حال حاضر وارد عرصه های نوین لیزر در پزشکی شده ایم، افزود: تشخیص بیماری ها با لیزر باعث می شود مدت زمان تشخیص کوتاه شده و همین مسئله باعث می شود نسبت به اتخاذ روش های بهتر برای درمان بیماران اقدام گردد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به واگذاری قطب آموزشی لیزر به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هدف ما در این مرکز در درجه اول آموزش همگانی به مردم است.
وی از ساخت ۶ دستگاه لیزر در پزشکی در مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: در حال حاضر این ۶ دستگاه برای پروستات، دستگاه ادراری، پوست، دردهای مفصلی و دندان پزشکی ساخته شده است.
رزاقی در نهایت با اشاره برگزاری سمینارهای متعدد در برنامه مرکز تحقیقات لیزر گفت: هدف از برگزاری این سمینارها آشنایی رشتههای مختلف پزشکی با کاربرد لیزر در شیوههای درمانی مختلف است.