به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد در رابطه با 16 اذر گفت: باید ببینیم 16 آذر در چه بستر تاریخی شکل گرفته و در این شصت و خورده ای سال چه برخوردهایی با آن شده است. سنت جنبش دانشجویی در طول این چند سال در قبال 16 آذر ؛ موضع گرفتن علیه استکبار ستیزی بوده است. البته بعضی از جنبش های دانشجویی از برخی از مواضع خود کوتاه آمده اند.
این عضو مجمع تشخیص نظام در ادامه افزود: آن جنبش های دانشجویی که در برخی برهه ها موضع های تندی گرفته اند و همان موضع گیری ها پیامدهایی برای ایران دربرداشت؛ ولی ما می بینیم همین افراد از نیمه راه موضع شان نسبت به آمریکا و استکبار عوض شده است باید بررسی شود که چرا این تغییر گفتمان به وجود آمده و اصلاً تضمینی وجود دارد که در آینده نیز همین افراد نظرشان مجدداً عوض نشود.
وی در این خصوص تصریح کرد: تصمیم گیری بر اساس شرایط روز باید صورت بگیرد و شرایط اوایل انقلاب تسخیر سفارت آمریکا را اقتضی می کرد.
صفارهرندی در خصوص افرادی که معتقدند باید در رابطه آمریکا تجدید نظر شود گفت: این افراد حرفشان این است که بر اساس شرایط روز ما نیازهایی داریم و برای رفع آن ها باید با آمریکا ارتباط داشت و هژمونی آن را پذیرفت.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد در جواب به این افراد گفت: اگر بخواهیم از لحاظ اعتقادی به این سوال پاسخ بدهیم می گوییم ما نباید در برابر ظلم ظالم و ستم دیدن یک مظلوم سکوت کنیم اما اگر بخواهیم از نگاه منفعت طلبانه و مادی هم پاسخ بدهیم این گونه اقتضا می کند که برای رفع نیازهایمان لزوماً به رابطه با آمریکا نیاز نداریم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه جواب این سوال گفت: شرایط آمریکا در جهان به گونه ای است که اگر بخواهیم با آمریکا ارتباط داشته باشیم باید هر چیزی که آمریکا تعریف می کند بپذیرد و در راستای آمریکا ایفای نقش کنیم و این در حالی است که شواهد نشان می دهد که آمریکا همان آمریکای 70 سال پیش نیست بلکه شرایط آمریکا و منطقه تغییر کرده است.
صفارهرندی در ادامه به ارائه برخی شواهد در مورد این حرفش پرداخت که چرا آمریکا، آمریکای 70 سال پیش نیست و شرایط تغییر کرده.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر خود قدرت ها می گویند جدال نظامی با ایران صرفه اقتصادی ندارد و هزینه های زیادی دربردارد. کل کشته های آمریکا در 15 سال گذشته در خاورمیانه و افغانستان از 10 هزار نفر بیشتر نشد ولی همین تعداد کشته در نتایج انتخابات آمریکا تاثیرگذار بود و رئیس جمهور آمریکا به خاطر این اتفاق مورد فشار حریف سیاسی خود قرار گرفت و این نشان دهنده این است که مردم آمریکا طاقت کشته شدن مردم خود را در دیگر جاهای دنیا ندارند.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد با اشاره به حرف مسئولین آمریکا افزود: یکی از مسئولین آمریکا در جواب کسانی که می گفتند چرا به ایران حمله نمی کنید؛ پاسخ داد این چه طور فکری است که شما حمله به ایران با حمله به عراق و افغانستان مقایسه می کنید؟ در صورت حمله به ایران در روز اول 20 هزار تابوت سرباز آمریکایی را باید به آمریکا برگردانیم.
صفارهرندی در این خصوص گفت: حال شما این 20 هزار کشته پیش بینی شده در جنگ با ایران در یک روز را با ده هزار کشته آمریکا در 15 سال مقایسه کنید این خود نشان دهنده این است که ما توانایی ایستادن در مقابل آمریکا را داریم.
وی در ادامه افزود: همان آمریکایی که می گفت بشار اسد باید برود در حال حاضر از این حرف خود کوتاه آمده است و این نشان دهنده قدرت ما است این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص نفرت روز افزون جهان نسبت به آمریکا گفت نفرت مردم جهان نسبت به آمریکا بر اساس تحقیقات به دست آمده به شدت در حال افزایش است. در ایران هم طبق تحقیقات نزدیک به 70 درصد مردم ایران به آمریکا بدبین و بی اعتماد هستند و این در حالی است که اگر شما 70 سال پیش وضعیت ایران را می دیدید این گونه نبود که مردم ایران این گونه به آمریکا بدبین باشند و البته این موضوع به خاطر این است که آمریکا آن زمان خود را در تقابل با سیاست های استعماری انگلیس نشان می داد.
صفارهرندی در خصوص شرایط منطقه گفت: سیاست های جمهوری اسلامی در هلال شیمی در حال گسترش است پس این حرف که امروز شرایط عوض شده و باید در مقابل آمریکا خضوع کنیم؛ حرف رنگ باخته ای است وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد با اشاره به برخی از کشورهای شرق آسیا گفت برخی از دستاوردهای کشورهایی چون کره جنوبی، تایوان و شرق آسیای دور ناشی از کمک های آمریکا بوده است یعنی آمریکا برایشان سرمایه گذاری های زیادی کرده است ولی سوال من این است که آیا آمریکای امروز مثل آمریکای آن سال ها است؟ مطابق گزارش های خودشان در سال گذشته میزان بدهی آمریکا از میزان تولید ناخالصان پیشی گرفته است و این در ادبیات اقتصادی کشورها یعنی نوعی ورشکستگی.
وی در ادامه این موضوع گفت: حال این که چرا آمریکا با این شرایط ورشکسته نشده به خاطر این است که اولاً دلار آمریکا قدرت زیادی دارد و ثانیاً در سال های گذشته سرمایه گذاری های بسیار زیادی در آمریکا شده است و به خاطر همین اقتضای این سرمایه گذاری ها این است که آمریکا ورشکسته نشود و در غیر این صورت وضعیت آمریکا به گونه ای بدتر از امروز می بود.
صفارهرندی با اشاره به اظهارات ترامپ گفت: طبق چیزی که در اظهارات ترامپ در انتخابات اخیر آمریکا مطرح شد او گفته بود که ما نسبت به قبل دچار سراشیبی و سقوط بسیاری شده ایم. به خاطر همین هم بود ترامپ تعابیر بسیار تندی را نسبت به مقامات کاخ سفید به کار برد برای مثال او می گفت اگر به کاخ سفید بروم سیفون را می کشم .
صفارهرندی با اشاره به تعداد فقیران در آمریکا گفت: امروزه بیش از 57 میلیون آمریکایی به شدت فقیر هستند. اشپیگل در گزارش بیش از 99 درصدی گفته بود که تعداد زیادی از آدم هایی که ظاهرشان نشان می دهد که فقیر هستند و اتومبیل مدل بالا دارند؛ به گونه ای هستند که اگر غذا را از مراکز خیریه نگیرند شب گرسنه می خوابند آمریکا اگر پول داشت که از ایران در قبال اعطای امتیازهایی حمایت کند 57 میلیون فقیر خود را سیر می کرد
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بعضی کشورها گفت: اصلاً مگر کشورهایی مثل بریزل چه مرگشان بود که از آمریکا جدا شدند؟ ترکیه برای چه رابطه اش با آمریکا بد شد؟ طبیعتاً آمریکا اگر می توانست از برزیل حمایت کند که برزیل مسیرش را از آمریکا جدا نمی کرد همه این ها نشان می دهد که آمریکای امروز آمریکای گذشته نیست
وی در پایان با اشاره به برجام گفت: برجام نه فتح الفتوح بوده و نه ترکمنانچای. اگر برجام به نتیجه ای نرسد مهم ترین دستاوردش این است که ما به تجربه ای تاریخی نسبت به آمریکا و نوع رفتار او رسیده ایم.
این برنامه به همت نهاد مقام معظم رهبری در کوی دانشگاه برگزار شد.