اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در نشست رؤسای دانشگاههای سطح یک که امروز در دانشگاه خواجه نصیر برگزار شد گفت:طرح کاهش خدمت اساتید و هیئت علمی دانشگاهها که به تازگی در مجلس مورد بررسی قرار گرفته ، تصور میکنیم که این تصمیم در مقطع فعلی دانشگاهها را دچار چالش جدی میکند و به ضرر آموزش عالی است.
وی افزود: تصویب این طرح باعث خالی شدن بدنه دولت از متخصصین میشود و با قانونی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده تناقض دارد در صورتی که قانون اجازه داده کع اعضای هیئت علمی تا سن ۷۴ سالگی در اختیار دانشگاهها باشند که باعث اهمیت و اثر بخشی آنها در دانشگاهها است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به دریافتی اساتید بازنشسته با پایه ۳۰ سال و یا بیشتر خاطر نشان کرد: حقوقی که یک استادیار دریافت میکند،تفاوتی در پاداش بازنشتگی نخواهد داشت اما قانون اجازه ادامه خدمت تصویب شده و این نشان می دهد که کشور نیازمند این خدمات است، بنابراین اگر این طرحی که در حال حاضر در مجلس مطرح شده تصویب شود، مخالف سیاست های اصلی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را تصویب کرده است.
نیلی ادامه داد: دانشگاهها هیچ وقت باری بر بودجه صندوق بازنشستگی نیستند بلکه کمک حال این صندوق هستند.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: وقتی تقاضا برای بازنشتگی زود راس به دانشگاهها ارجاع شود،تقاضا افزایش پیدا میکند و این زنگ خطری برای دانشگاهها است چرا که استخدامها نیز بر همین اساس صورت میگیرد و استخدام بدون پیش بینی لازم می تواند خسران بزرگ باشد به همین دلیل روسای دانشگاههای سطح یک در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس نسبت به این طرح اعتراض کرده و خواستار آن هستیم که طرح کاهش سنوات خدمت اساتید و هیئت علمی دانشگاهها با توجه به مسائل مصنوع تصمیم گیری شود.
نیلی خاطرنشان کرد: اطمینان داریم با اجرای این طرح تعداد زیادی از اساتید درخواست بازنشستگی خواهند داد در صورتی که ما تعداد اعضای هیئت علمی را بر اساس مدت زمان خدمت آنها برنامه ریزی کردیم که با این قانون با مشکل مواجه خواهیم شد و از هر جنبهای که نگاه شود این تصمیم برای آموزش عالی ناگوار است بنابراین تقاضا داریم این طرح به صورت درست کارشناسی شود و قبل از مطرح شدن در مجلس به دانشگاهها ارجاع میشد.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دانشگاه ها از بدنه دولت جدا نیستند گفت: ما خودمان را جدایی از دولت نمی دانیم و برای این دانشگاهها شکل گرفتهاند که بتوانند به حل مسائل کشور کمک کنند.
وی با اشاره به وضعیت بودجه دانشگاهها گفت: در سال ۹۴ دانشگاهها در زمینه بودجه با توجه به اختصاص ۹۱ درصدی دچار مشکل شدند و امیدواریم امسال اختصاص بودجه به گونهای باشد که کسری سال گذشته جبران شود.
نیلی افزود: همهی ما به اختصاص بودجه جدول ۱۴ خوش بین بودیم که سازمان برنامه بودجه بر اساس این جدول اعلام کرده بود که بودجه پژوهش افزایش خواهد یافت،امیدواریم این افزایش بودجه هم مرتفع شود چون حل مسائل کشور وابسته به پژوهش است و پژوهش نیز نیازمند بودجه خواهد بود. اختصاص بودجه در بخش پژوهش یک سرمایه گذاری است.
رئیس دانشگاه تهران یادآور شد:تفاوت بودجهای که قرار بود میان دانشگاههای سطح یک با سایر دانشگاهها باشد هنوز محقق نشده، امیدواریم مسئولان بین این سطح بندیها و اختصاص بودجه رابطهای ایجاد کنند چرا که تربیت دانشجو در دانشگاههای سطح یک به مراتب هزینه بالاتری نسبت به سایر دانشگاهها دارد و باید در سطح جهانی باشد بنابراین هزینه این دانشگاهها بالاتر از متوسط آموزش عالی است .
نیلی احمد آبادی با اشاره به توجه مسئولان مشارکت دانشگاهها در مسائل کشور گفت: خواسته ما این است که در مسائل و توسعه کشور مشارکت جدی داشته باشیم و انتظار داریم مسائل و چالش های جامعه با دانشگاهها درمیان گذاشته شود.
وی با اشاره به برگزاری برنامههای ۱۶ آذر در دانشگاهها گفت:برنامه های پیش بینی شده در ۱۶ آذر امسال با شکوه تمام با حضور همهی سلیقه ها و دیدگاهها در کمال آرامش در دانشگاهها برگزار شد و همه سلایق فرصت پیدا کردند که دیدگاهشان را ارائه دهند و این نشان میدهد دانشگاهها می توانند ۱۶ آذر را خودشان مدیریت کنند و اگر اجازه دهند دانشگاهها می توانند بدون ایجاد هیچ مشکلی برنامهها را برگزار کنند.
نیلی اضافه کرد: خوشبختانه ظرفیتی در دانشگاهها ایجاد شده که سلایق مختلف به راحتی همدیگر را تحمل میکنند.
رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت:شاید سخنرانهایی که از بیرون به دانشگاه دعوت شده بودند چارچوب را رعایت نکرده باشند اما در مجموع ۱۶ آذر خوبی داشتیم و اگر اجازه دهند دانشگاه برنامههایش را خودش برگزار کند مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی در مورد اجلاس رؤسای دانشگاههای سطح یک گفت: این جلسات و نشست ها به منظور همفکری بین دانشگاههای سطح یک در راستای سیاست های وزارت علوم است و در جلسه امروز هم موضوع بودجه دانشگاهها، بازنگری رشتههای تحصیلی برنامه ریزی آموزش عالی با توجه به نیازهای جامعه و ارتباط دانشگاه و جامعه خواهیم پرداخت.
باور کنین خیلی از استادا سواد دانشجو رو هم ندارن و در پی رفعش هم نیستن
کدوم بدنه آقا ؟ استادای پیرو بیرون کنین تورو خدا ما هم کار میخوایم
این افراد بی فرهنگ بخاطر پول و رفاه خود حاضر به نابودی ایران شدند و در جهت ترویج لیبرالیسم و تخریب پایه های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران گام برمی دارند....
این مفت خورها باید بروند و افراد با دانش و وطن پرست و معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران سر کار بیایند