اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام نقویان امروز در نشست «دانشجو و وحدت حوزه و دانشگاه» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده الهیات این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این موضوع که در سالهای پس از انقلاب تلاش فراوانی جهت تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه شد، ولی فکر میکنم که نه حوزه و نه دانشگاه در این خصوص توفیق نداشته اند، گفت: برخی تصور کردند که با آوردن برخی از سرفصلهای حوزه به دانشگاه و با هم ردیف کردن مدارک کسب شده در حوزه با دانشگاه خواهند توانست این وحدت را ایجاد کنند.
وی هدف از وحدت حوزه و دانشگاه را این امر ندانست و ادامه داد: هم در فرمایشات امام (ره) و هم در بیانات رهبری معظم انقلاب آمده است که ما تا آن هدف نهایی را نسنجیم اقداماتمان مانند دیگر اعمال دینیای که انجام میدهیم صوری خواهد بود، به این معنا که برخی تصور میکنند حال که تشهد را گفته و نماز میخوانند، مسلمان هستند. این در حالی است که مسلمان واقعی تنها این نیست.
این سخنران مذهبی تصریح کرد: چنانچه فردی معتقد به خداوند باشد و به خاطر خداوند اقدامی مثبت انجام دهد در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه فعالیت کرده است؛ چرا که برای خواند علم چه فقه باشد و چه فیزیک تفاوتی وجود ندارد. خداوند قانون باران و طریقه قرار دادن جنین در رحم مادر را آفرید، بنابراین اینگونه نیست که بگوییم بخشی از علوم به طور مثال علم فیزیک از آن کفار است و تنها عبادت و نماز علم مسلمانان میباشد.
حجت الاسلام نقویان تاکید کرد: چنانچه فردی در دانشگاه تحصیل کرد و پاکیزهتر و متخلقتر شد در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه گام برداشته است و چنانچه فردی در حوزه تحصیل کرد و دلش برای یک آیت الله گفتن لک زد از هستی دور شده است، بنابراین فرقی نمیکند که شما در چه رشتهای (اعم از فقه، تفسیر و فیزیک و شیمی و ریاضی) و در چه مکانی (اعم از حوزه و دانشگاه) تحصیل کنید. نیت و هدف شما در تحصیل مهم است.
این سخنران مذهبی با بیان این مطلب که امروز موبایل هم ابزاری برای انحراف است و هم ابزاری برای هدایت، ادامه داد: اسلام گفته است علاقه و توان به تنهایی برای انجام کاری کافی نیست، بلکه تکلیف نیز در انجام امور مهم است. علاقه و توان را تنها غربیها مطرح میکنند.
حجت الاسلام نقویان تاکید کرد: امروز جامعه به سیستم آبیاری مکانیزه نیاز دارد. این خیالات است که برخی تصور میکنند با آموختن علومی به طور مثال فیزیک راهی جهنم میشوند.
حوزه برای حل معضلات جامعه چه میکند؟
این سخنران مذهبی در پاسخ به این پرسش که حوزه برای حل مشکلات و معضلات جامعه چه میکند؟، گفت: بسیاری فوق لیسانس میگیرند که به مجلس برود، به مجلس نمیروند که درد فوق لیسانسها را دوا کنند. این سوالی است بیجواب.
حجت الاسلام نقویان افزود: در گذشته مسئلهای به نام علوم جدید و قدیم و حوزه و دانشگاه نبود، بلکه همه آنان یکی بودهاند. یک نفر هم تفسیر میخوانده و هم طب؛ امروز است که به دلایل مختلف این دو از هم جدا شدهاند.
وی در ادامه ضمن بیان این مطلب که اینکه ما تصور کنیم نمکی در آب ریخته و حقیقت آب مخدوش شده است، نادرست است، تصریح کرد: چنانچه فردی تصور کرد هر ساله به کربلا رفته، پس مسلمان واقعی است نادرست است. باید بدانیم بازخورد این سفرها چه بوده است.
حجت الاسلام نقویان افزود: امام حسین (ع) روز عاشورا به یاران خود فرمود چنانچه بدهی دارید در اینجا نمانید، آنگاه امروز برخی برای رفتن به کربلا پول قرض میکنند و وقتی میآیند برای پس دادن قرض خود، بدعهدی میکنند. این افراد حقیقت زیارت اهل بیت را درک نکردهاند!!.
وی با اشاره به این موضوع که چنانچه به کربلا رفتیم و یک قدم به اهداف امام حسین(ع) نزدیک شدیم، آنگاه به درستی زیارت کردهایم، ابراز داشت: تا زمانی که حقیقت دین داری را متوجه نشویم از حقیقت حجاب، زیارت، نماز و دیگر مبانی دینی اطلاع نخواهیم یافت.
حجت الاسلام نقویان ضمن تاکید بر این نکته که باید حقیقت مسلمانی را متوجه شویم، خاطرنشان کرد: ما انقلاب اقتصادی و ماتریالیستی نکردهایم، ما انقلاب اسلامی کردیم؛ پس باید حقیقت اسلام را بفهمیم.
افرادی که مدام به زیارت میروند؛ اما ظلم میکنند مسلمان نیستند
وی تاکید کرد: کسانی که مدام به زیارت میروند؛ اما ظلم میکنند از جرگه مسلمانان نیستند.
این سخنران مذهبی در ادامه با اشاره به این مطلب که هر زمان که از ترس کسی اقدام ناشایستی نکردیم، آنگاه پیروز خواهیم بود، گفت: چنانچه از ترس به جهنم رفتن حجاب را رعایت کنیم و اقدامی ناشایست انجام ندهیم، حقیقت دین را نفهمیدهایم.
حجت الاسلام نقویان یادآور شد: حقیت دین داری یعنی انسان به مرز تربیت نزدیک شود و خوبی را به دلیل اینکه خوب است، انجام دهد و از بدی به خاطر بد بودن چشم بپوشد.