کد خبر:۵۶۸۳۵۲
در کرسی آزاداندیشی«نقد و بررسی عملکرد دولت یازدهم» مطرح شد:

کلهرودی: چنانچه جنگ درگیرد، اصلاح‌طلب و اصولگرا هم‌صدا می‌شوند /صدیقی: یک نفر اصلاح‌طلب که مدافع حرم شده باشد نام ببرید!

کرسی آزاداندیشی «نقد و بررسی عملکرد دولت یازدهم» که به همت انجمن علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم اداری این دانشگاه برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد،  کرسی آزاداندیشی «نقد و بررسی عملکرد دولت یازدهم» که به همت انجمن علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم اداری این دانشگاه با حضور کلهرودی و شکیبافر دانشجویان موافق عملکرد دولت یازدهم و محمدپور و صدیقی، مخالف علمکرد دولت یازدهم برگزار شد.

 

کلهرودی امروز در کرسی آزاداندیشی «نقد و بررسی عملکرد دولت یازدهم» در دانشگاه فردوسی مشهد، 16  آذر را نماد اعتراض دانشجویان به هرگونه  دخالت بیرونی از دانشگاه خواند و گفت: چنانچه شما در انتقاد از دولت صادق هستید عنوان کنید که بودجه حوزه علمیه و سازمان تبلیغات چه میزان است و چه میزان از آن برای فرهنگ این مملکت صرف می‌شود؟

 

وی بابیان این‌که در خصوص قانون نباید سلیقه‌ای رفتار کرد گفت: برخلاف آنچه مطرح می‌شود روحانی دهان منتقدین را بسته است، به‌محض این‌که دولت را تشکیل داد تمام شکایت‌های خود از رسانه‌ها را پس گرفت.

 

این دانشجو ادامه داد: چنانچه قرار است یک ملاک خاص در عرصه فرهنگ اعمال شود که درست نیست، نباید فرهنگ را صرفاً آنچه خودمان می‌خواهیم بدانیم؛ البته قبول دارم که برخورد سلیقه‌ای وجود دارد؛ اما قانون را نباید از یاد برد.

 

تمام دولت‌های پس از جنگ به فرهنگ بی‌مهری کرده‌اند

 

در ادامه صدیقی، منتقد عملکرد دولت یازدهم با تأکید بر این موضوع که جبهه مقاومت در سوریه و با پیروزی در حلب نشان دادند که تنها با ایستادگی می‌توان در مقابل سلطه گران و دزدها ایستاد، تصریح کرد: آنان نشان دادند که از مذاکره کردن چیزی درنمی‌آید.

 

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران به گفته بسیاری از دانشمندان علم سیاست در داخل و خارج از کشور تنها انقلاب فرهنگی بوده است و مابقی انقلاباتی که در جهان رخ داده انقلاب اقتصادی بوده‌اند؛ اما متأسفانه دولت‌های پس از جنگ نسبت به این بعد انقلاب بی‌مهری روا داشته‌اند، حتی آن روسای جمهوری که لباس روحانیت و به‌طورکلی لباس پیامبر به تن داشتند.

 

دولت‌ها باید بین سنت و مدرنیته میانجی‌گری کنند

 

شکیبافر، دانشجوی موافق علمکرد دولت در ادامه این نشست گفت: ما در حوزه جامعه شناسی سیاسی از دو دسته شکاف اجتماعی سخن به میان می‌آوریم که یک دسته از این شکاف‌های مدرن و دسته دوم  ماقبل مدرن است.

 

وی با اشاره به این مطلب که کشورهای در حال توسعه مانند ایران مبتلابه یک نوع شکاف مختص به خودشان یعنی شکاف میان سنت و مدرنیته هستند، اضافه کرد: به عقیده من بهتر این است که دولت‌ها اقدام به نوعی میانجی‌گری بین سنت و مدرنیته کنند و همان‌گونه که شاهد هستید دولت یازدهم همانند دولت‌‌‌های هفتم و هشتم توانسته این میانجی‌گری را انجام دهد.

 

این دانشجو تأکید کرد: یکی دیگر از نکاتی که بایستی در عرصه فرهنگ مورد توجه قرار گیرد است که در حوزه فرهنگ هم در اسناد بالا دستی نظام اسناد بسیاری تدوین شده است که تناقضات زیادی دارند و هم در حوزه اجرا، فرهنگ متولیان زیادی دارد.

 

شکیبافر بیان داشت: به همین دلیل در حوزه فرهنگ به درستی نمی‌توانیم قضاوت کنیم.

 

هیچ‌یک از شعارهای اقتصادی دولت یازدهم محقق نشد

 

در ادامه محمدپور، منتقد علمکرد دولت یازدهم در خصوص عملکرد اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: در همان ابتدای دولت شعارهای اقتصادی بسیاری مطرح شد که اصلاح نظام اداری، برنامه 100 روزه اصلاح اقتصادی، سرشار کردن خانواده‌ها از درآمد و رفع معضل بیکاری بخشی از این شعارها بود.

 

وی ادامه داد: همه این شعار دادن‌‌ها در حالی است که تابستان سال جاری بالاترین رقم بیکاری بعد از انقلاب را سه میلیون و 337 هزار نفر تجربه کردیم و این در حالی است که این در رقم در انتهای دولت احمدی‌نژاد سه میلیون و 218 هزار نفر بود و این نشان می‌دهد که دولت روحانی تنها شعار رفع بیکاری داده است.

 

این دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد افزود: همچنین آقای روحانی گفتند واردات کالا بالاترین بی‌عدالتی به مردم است و آن‌گاه در سه ماه اخیر تنها 138 تن سنگ‌پا از چین وارد کردند.

 

محمدپور یکی دیگر از تناقضات دولت را مسئله رکود خواند و بیان کرد: دولت یک‌بار اعلام کرد که ما از رکود گذشتیم؛ اما مدتی بعد دوباره اعلام شد که بزرگ‌ترین مشکل ما رکود است!

 

این دانشجو با تأکید بر این موضوع که متأسفانه دولت یازدهم هیچ برنامه‌ای برای اقتصاد نداشته و ندارد و همه چیز را به برجام گره زده است، ابراز داشت: آقای روحانی قبل از برجام سخن از گشایش زدند؛ اما این ادعا بیشتر شبیه یک جوک بود؛ چراکه بعد از برجام نه تنها شاهد گشایش نبودیم که شاهد تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها بودیم.

 

محمدپور تأکید کرد: در کره جنوبی رئیس‌جمهور به دلیل فساد اطرافیان عزل می‌شود؛ اما در کشور ما آقای زاکانی به دلیل افشاگری از برادر رئیس‌جمهور به دادگاه کشیده می‌شود!

 

چرا آن زمان که سازمان برنامه‌وبودجه تعطیل شد، فردی دلواپس نشد؟

 

در ادامه کلهرودی با اشاره به این موضوع که در ابتدای دولت یازدهم موجودی خزانه ما 1280 میلیارد تومان بود و دولت پول نداشت به کارمندان خود بدهد و حتی تنها برای سه روز گندم موجود بود، گفت:همه این اتفاقات در زمانی رخ داد که در دولت‌های نهم و دهم 600 میلیارد دلار نفت به فروش رسید.

 

این دانشجو با طرح این پرسش که چرا آن زمانی که شورای پول و اعتبار و سازمان برنامه و بودجه تعطیل شد، فردی دلواپس نشد؟تصریح کرد: منتقدان دولت یک سری کلمات همچون اقتصاد 100 روزه، تهاجم فرهنگی، برجام و دشمن دارند که چنانچه این کلمات را از آنان بگیریم نخواهند توانست سخن بگویند.

 

هیچ‌یک از روسای جمهور پس از جنگ به اقتصاد اسلامی توجه نکردند

 

صدیقی با اشاره به این نکته که در این سال‌ها دولت‌ها در حوزه اقتصاد به اسلام عمل نکرده‌اند، گفت: متأسفانه چهار رئیس جمهور پس از جنگ هیچکدام به فکت‌های اقتصادی عمل نکرده‌اند و این در حالی است که سه تن از آنان عمامه به سر داشتند و حتی آقای روحانی با پول بیت المال در کتاب خود که در حوزه اقتصاد نوشته شد است از نظریه اقتصادی  حمایت کرده که طرفدار ربا است.

 

وی بیان کرد: البته آقای احمدی‌نژاد هم در عرصه اقتصادی اسلامی نیز کاری نکردند؛ چراکه پژویان در آن دوره گفت اسلام اقتصاد ندارد و هیچ کس هیچ حرفی نزد.

 

ایران چاره‌ای جز  توافق هسته‌ای نداشت

 

شکیبافر با تأکید بر این موضوع که ایران چاره‌ای جز توافق هسته‌ای نداشت، گفت: در دوره دولت روی کارآمد که فروش نفت ایران به 800 هزار بشکه در روز کاهش یافته بود، شش قطعنامه علیه ایران به تصویب رسیده و مبادله‌ای میان مؤسسات مالی صورت نمی‌گرفت، به همین دلیل چاره‌ای جز توافق هسته‌ای نداشتیم.

 

این دانشجو تأکید کرد: چنانچه یک فعال سیاسی اصولگرا بودم سعی می‌کردم از مسئله فساد سخن نگویم؛ چراکه فسادهای ریشه‌های عمیق دارد و یکی از دلایل ایجاد آن بزرگی دولت است.

 

چنانچه روحانی از وضع اقتصادی آگاه نبود، چگونه وعده اقتصاد 100 روزه را مطرح کرد؟

 

محمدپور خطاب به کلهرودی با اشاره به این مطلب که چنانچه کلماتی چون دولت قبل و برجام را از شما بگیرند آیا می‌توانید سخن بگویید؟ گفت: بیش از سه سال است که دولت هر اتفاقی که رخ می‌دهد به دولت سابق وصل می‌کند و 150 روز تا پایان دولت یازدهم نمانده و بازهم می‌گوید احمدی‌نژاد!

 

این دانشجوی منتقد عملکرد دولت یازدهم با طرح این پرسش که چنانچه دولت روحانی اوضاع اقتصادی ایران و وضع صندوق ذخیره ارزی را نمی‌دانست، چگونه وعده 100 روزه اصلاح اقتصادی داد؟! بیان داشت: برجام قرار بود تحریم‌ها را به مره و در روز اجرای توافق لغو کند و امروز 11 ماه از این توافق می‌گذرد و ما هنوز لمس نکردیم عایدی جمهوری اسلامی از برجام را!

 

وی در ادامه سخنان خود به ترفند جدید دولت درکشیدن پای رهبری معظم انقلاب در موضوع برجام اشاره و تصریح کرد: متأسفانه هر زمان که به دولتمردان در خصوص برجام انتقادی وارد می‌کنیم به‌سرعت از رهبری مایه می‌گذارند و می‌گویند ایشان از همه چیز آگاه بودند.

 

محمدپور ادامه داد: این در حالی است که رهبری از همان ابتدای امر عنوان کردند که من خطوط قرمز را می‌گویم و به جزئیات کاری ندارد.

 

این دانشجو تأکید کرد: در ابتدای مذاکرات آقای روحانی گفت مسئولیت مذاکرات با من است و امروز سخن از رهبری می‌زنند.

 

برجام حاصل تلاش‌های افرادی است که شهدای هسته‌ای شاگردان آنان بودند

 

در ادامه کلهرودی بابیان این مطلب که ما نمی‌توانیم ادعا کنیم که حرکت رو به جلو نیاز به کمک خارجی ندارد، ابراز کرد: متأسفانه دوستان در دلواپسی خود صادق نیستند و دلواپس جیب خود هستند.

 

این دانشجوی موافق عملکرد دولت یازدهم افزود: چنانچه برجام توافق بود به چه علت عربستان مدام درصدد تخریب آن بود.

 

وی بابیان این مطلب که به جای این‌که در برابر دولت موضع‌گیری کنید در برابر آمریکا موضع‌گیری کنید، گفت: آیا در کشور جایی به نام کمیته نظارت برجام داریم؟ چنانچه برجام ناکارآمد است باید کمیسیون و یا کمیته‌ای تشکیل می‌شد و بررسی نقاط ضعف و قدرت برجام می‌پرداخت و اگر برجام ناکارآمد بود آن را مطرح می‌کرد.

 

کلهرودی با اشاره به این موضوع که غربی‌ها منتظرند که ما زیر برجام بزنیم، بیان داشت: برجام حاصل تلاش‌های افرادی است که شهدای هسته‌ای شاگردان آنان بودند.

 

ایران ذیل فصل هفتم نبوده که بخواهند آن را خارج کنند

 

در ادامه این نشست صدیقی بیان داشت: دولتمردان و دوستداران آنان مدام از 600 میلیارد دلار حاصل از فروش نفت دولت نهم و دهم سخن می‌گویند؛ اما چرا هیچ فردی از 150 هزار میلیارد تومانی که برای دولت یازدهم گذاشته شد و آن پول‌هایی که از بنزین و وام مسکن آزاد شد سخن نمی‌گوید؟! متأسفانه این اعداد و ارقام در میان این دعواها گم‌شده است.

 

این دانشجوی منتقد عملکرد دولت یازدهم در ادامه ضمن بی‌سواد خواندن ظریف گفت: آقای ظریف عنوان کردند که ما می‌خواهیم با این مذاکرات ایران را از ذیل منشور هفتم خارج کنیم این در حالی است که ایران ذیل منشور هفتم نبوده که بخواهند آن را خارج کنند.

 

وی تصریح کرد: فصل هفتم منشور عنوان می‌کند که چنانچه کشوری به کشور دیگر تجاوز کند، صلح و امنیت بین‌المللی را نقض و یا این صلح را تهدید کند در ذیل این منشور قرار می‌گیرد، حال‌آنکه در هیچ قطعنامه‌ای ایران را ذیل فصل هفتم نشناخته‌اند.

 

سایه شوم جنگ را جان‌فشانی‌های شهید دانایی‌ها سر کشور کنار زد نه برجام

 

در ادامه محمدپور با تأکید بر این موضوع که ما نه از تحریم و نه از نقض برجام خوشحال می‌شویم، گفت: ما از این‌که بار دیگر چهره آمریکا نمایان شد خوشحالیم و امید داریم که دوستداران کدخدای جهانی عبرت گیرند.

 

وی خطاب به آن دسته از افرادی که عنوان می‌کنند برجام سایه شوم جنگ را از سر کشور ما کنار زد، تصریح کرد: سایه شوم جنگ را نه برجام که جان‌فشانی‌های شهید دانایی‌ها و موشک‌های شهید تهرانی‌مقدم  از سر این کشور کنار زد.

 

این دانشجو با تأکید بر این مطلب که از مسئولان انتظار داریم که به‌صراحت از مردم عذرخواهی کنند، خاطرنشان کرد: اعتدال یعنی سیاست نوکری، خدمت شعاری، فرهنگ ولنگاری و اسلامت رحمانیت.

 

چنانچه جنگی درگیرد سیاسیون ضمن کار گذاشتن اختلافات در جنگ شرکت می‌کنند

 

در ادامه کلهرودی تصریح کرد: اصلاح‌طلبان فهمیدند که با قهر کردن به‌جایی نمی‌رسند و چنانچه قصد بازگشت به عرصه سیاسی دارند باید مواضع خود را حفظ کنند، مرزبندی مشخص با افراد بیرونی نظام داشته باشند و بر قانون اساسی تأکید کنند.

 

وی با اشاره به این موضوع که اصلاح‌طلبی یک پروسه است نه یک پروژه، گفت: روحانی با این‌که اصلاح طلب نبود توانست پروژه اصلاح‌طلبان را جلو ببرند. ما هیچ ادعایی مبنی بر این‌که روحانی معصوم است و هاله نور دارد، نداریم، بلکه معتقدیم در دوران دوی مدل دیدی از جمهوری اسلامی مطرح شد.

 

این دانشجو با تأکید بر این موضوع که هیچ‌کس نمی‌توان فردی را ممنوع‌التصویر کند، گفت: درست است که امروز بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان اختلاف است؛ اما مطمئناً زمانی که جنگ می‌شود هم اصلاح‌طلبان و اصولگرایان اختلافات را کنار خواهند گذاشت و با هم در میدان حضور خواهند یافت.

 

یک اصلاح طلب که مدافع حرم شده نام ببرید!

 

در ادامه صدیقی در پاسخ به کلهرودی که گفت چنانچه جنگی رخ دهد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان اختلافات را کنار می‌گذارند و با هم در جنگ شرکت می‌کنند، گفت: همه می‌دانند که امروز جنگ نیابتی در سوریه و عراق وجود دارد. شمایی که می‌گویید در زمان جنگ هر دو با هم در جنگ حضور می‌یابند، یک اصلاح طلب که مدافع حرم شده است را نام ببرید!

 

این دانشجوی منتقد عملکرد دولت یازدهم ابراز داشت: در جبهه سوریه و عراق حدود 1000 شهید داده‌ایم که هیچ‌کدام اصلاح طلب نبوده‌اند و جزء انقلابیون جوان و بسیجی‌هایی بودند که روبروی فتنه 88 قرار گرفتند.

 

وی در پایان تأکید کرد: ما در مذاکرات به دنبال حفظ دستاوردهای هسته‌ای، به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی و برداشتن تحریم‌ها  بودیم که هیچ‌کدام محقق نشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار