به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رجبی امروز در کرسی آزاد اندیشی «وحدت حوزه و دانشگاه» که به همت حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی مشهد در مسجد حضرت زهرا(س) دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این مطلب که همه به بحث وحدت حوزه و دانشگاه قائل هستند؛ اما سوال اینجاست که حوزه و دانشگاه در چه مسئلهای باید با هم وحدت داشته باشند؟ گفت: به نظر من وحدت مکانی حوزه و دانشگاه میتواند با برکت باشد.
این دانشجوی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: مهندسی که طرحی را مینویسد و یا محصولی را تولید میکند چه میزان به مبانی حوزوی توجه دارد و این خروجی چه میزان با تئوریهای حوزه همخوانی دارد؟
دانشجویان توجه به رویکردهای اسلامی را از اساتید مطالبه کنند
در ادامه علی اسماعیلی، دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر این مطلب که متاسفانه هیچ اهتمامی به پیاده کردن سند اسلامی کردن دانشگاهها وجود ندارد، بیان داشت: متاسفانه علوم انسانی ما صددرصد برگرفته از علوم انسانی غربی است.
وی با بیان این مطلب که دانشگاه باید تفکر متحجرانه اخذ علوم انسانی غربی را کنار بگذارد، افزود: چنانچه حوزویان به صورت رسمی نمیتوانند به صورت غیر رسمی و به شیوه دوستانه در محافل دانشگاهی حضور یابند و به گفتوگو با جامعه دانشگاهی بپردازند.
اسماعیلی مطالبه گری دانشجویان را در ایجاد این ارتباط و همچنین در کنار گذاشتن علوم انسانی غربی مهم خواند و ابراز داشت: چنانچه دانشجویان با رویکرد اسلامی آشنا شوند و از اساتید مطالبه کنند، اساتید دیگر نخواهند توانست یکطرفه بحث کنند.
خواص در کرسیهای آزاد اندیشی حضور یابند
در بخش دیگری از این نشست فرامز عباسی، طلبه حوزه علمیه با اشاره به این مطلب که متاسفانه نیروهایی که آموزش و پرورش ما تربیت میکنند، نیروهایی جامع نیستند، گفت: وحدت در نگاه اول امری قلبی است، البته این امر به معنی احساس صرف نیست.
وی بازیگران اصلی این تعریف را خواص دانست و بیان داشت: تا زمانی که خواص پای این کرسیها حاضر نشوند نگاه ما یک نگاه حداقلی خواهد بود.
در حوزه کارآفرینی نیز به اسلامی کردن توجه کنیم
عطایی، کارشناس ارشد مهندسی برق و فارغ التحصیل حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان ضمن تاکید بر این موضوع که متاسفانه حوزه و دانشگاه آن طور که باید به وظایف خود عمل نمیکنند، تصریح کرد: امروز افرادی با تفکر خودباختگی به جایگاههای مختلف کشوری راه یافتهاند و همین امر سبب شده که رهبری معظم انقلاب مجبور شوند مدام به مسائل خرد و کوچک جامعه وارد شوند و تذکر دهند.
وی این امر را محصول عدم انجام وظایف در حوزه و دانشگاه دانست و افزود: به عقیده من یکی از مسائلی که در کنار اسلامی کردن علوم انسانی باید مورد توجه قرار گیرد، اسلامی کردن علوم فنی، پزشکی و مباحث کارآفرینی است. متاسفانه هر زمان که از اسلامی کردن علوم سخن گفته میشود تنها از علوم انسانی نام میبریم و از مسائلی چون پزشکی و کارآفرینی غفلت میکنیم.
دانشگاههای امروز با دانشگاههای سال 91 هیچ تفاوتی نکردهاند
در بخش دیگری از این نشست هادی وکیلی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناس این نشست بیان کرد: حوزه متکفل امر دینی است و تاکنون موفقیتهای بسیاری نیز کسب کرده است؛ اما در حال حاضر هم در عرصه دین در دنیای جدید چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور و هم در عرصه علوم غیر دینی که دانشگاه متکفل آنان است، با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
وی در پایان به راهبرد هشتم سند اسلامی شدن دانشگاهها اشاره کرد و گفت: امروز دانشگاههای ما با دانشگاههای سال 91 که در آن دوره به تازگی این راهبرد عنوان شد، هیچ تفاوتی نکرده است.