آخرین اخبار:
کد خبر:۵۷۰۴۹۹
در نشست «بحران آب » مطرح شد

۷۰ تا ۸۰ درصد آب مصرفی تبدیل به فاضلاب می‌شود/ جریمه؛ یکی از عوامل اثرگذار در کاهش مصرف آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آب شرب ما به فاضلاب تبدیل می‌شود، گفت: چناچنه این آب را رها کنیم آلوده می‌شود؛ بنابراین باید فکری به حال این امر کرد که یکی از این راه‌ها این آب را پسآب کنیم و در اختیار بخش کشاورزی و صنعت قرار دهیم.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی امروز در ننشست تخصصی بررسی بحران کمی و کیفی آب در خراسان رضوی» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این مطلب که 89 درصد مصرف آب خراسان رضوی در بخش کشاورزی، هشت درصد در بخش شرب و سه درصد در بخش صنعت و خدمات است، گفت: جداسازی آب فضای سبز از آب شرب استان و جدا سازی آب شرب از آب بهداشت از جمله راهکارهایی است که می‌توان برای مصرف بهینه آب به کار برد.

 

وی ادامه داد: البته نسبت به جدا سازی آب شرب از آب فضای سبز از نُرم کشوری بهتر برخوردار هستیم و حدود 50 درصد این جدا سازی صورت گرفته است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان این مطلب که حدود 70 تا 80 درصد آب شرب ما به فاضلاب تبدیل می‌شود، خاطرنشان کرد: چناچنه این آب را رها کنیم آلوده می‌شود؛ بنابراین باید فکری به حال این امر کرد که یکی از این راه‌ها این آب را پسآب کنیم و در اختیار بخش کشاورزی و صنعت قرار دهیم.

 

اسماعیلیان ضمن تاکید بر این موضوع که در حوزه مدیریت مصرف چالش اساسی داریم، تصریح کرد: متاسفانه کم بهاترین خدمت در این کشور خدمت آب است. یکی از مهم‌ترین مشکلات ما درعرصه فرهنگ سازی عوامل بازدارنده است و یکی از عوامل بازدارنده قبض جریمه است همان اقدامی که در خصوص بالا بردن جریمه بستن کمربند به کار رفت.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که نباید در این مسیر نگاه بدبینانه داشته باشیم و همیشه عملکرد مدیران را زیر سئوال ببریم؛ چراکه این مدیران را همین دانشگاه‌ها تربیت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: نباید همیشه نگاه صفر و یکی نسبت به مسائل داشته باشیم؛ به طور مثال زمانی که سد دوستی ساخته شد بسیاری ساخت این سد را زیر سوال برند و این در حالی است که همین سد بخش زیادی از آب شرب این استان را تامین می‌کند.

 

اسماعیلیان اضافه کرد: حتی برخی کشاورزی را به طور کلی زیر سئوال می‌برند؛ در صورتی که نمی‌توانیم کشاورزی را به طور کلی کنار بگذاریم؛ چراکه چنانچه مشهد می‌خواهد باشد باید کشاورزی و صنعت وجود داشته باشند.

 

سرانه مصرف آب شرب در خراسان رضوی ۱۲۶ لیتر در شبانه روز است

 

اسماعیلیان ابراز داشت: البته سرانه آب شرب در خراسان رضوی نسبت به مصرف کشور پایین‌تر و حدود  126 لیتر در شبانه روز است و این در حالی است که عدد متوسط کشور حدود 140 لیتر می‌باشد، البته با توجه به این‌که امروز با بحران آب مواجه هستیم مصرف 126 لیتر در شبانه روز هم زیاد است.

 

وی با طرح این پرسش که بر اساس مطالعات در افق 1425 فقط 600 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم حال چگونه می‌خواهیم این میزان آب را تامین کنیم؟، بیان داشت: زمانی که آب به لحاظ اقتصادی ارزشی نداشته باشد ما هیچ گاه به سمت جمع آوری آب‌های سطحی نمی‌رویم.

 

آب خراسان رضوی از کیفیت مطلوبی برخوردار است

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ادامه سخنان خود در خصوص کیفیت آب مشهد گفت: بحث کیفیت آب و حساسیتی که بر روی این بحث است بر مسئله کمیت آب می‌چربد و به طور کلی عدول از استانداردها برای ما تعریف نشده است، البته کنترل و نظارت بر کیفیت آب در اختیار وزارت نیرو نیست، بلکه در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌باشند.

 

اسماعیلیان تاکید کرد: خوشبختانه نوع کیفیتی که امروز به عنوان خدمات داده می‌شود، قابل مقایسه با زمانی که سازمان آب تشکیل نشده بود، نیست و از نظر میکروبی آب شهر هیچ مشکلی ندارد.

 

وی تصریح کرد: آسیب پذیری حوزه آب به مراتب نسیت به خدمات دیگر بیشتر است؛ به همین دلیل می‌گوییم که شبکه باید همیشه کولر زده باشد و آزمایشگاه‌های مجهز تعبیه شده است.

 

دستگاه تصفیه آب در منزل ندارم

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که آیا در منزل دستگاه تصفیه آب دارید؟ پاسخ داد: خیر چنین دستگاهی در منزل ندارم، البته به طور کلی با توجه به این‌که فیلتر این دستگاه‌ها باید مدام تعویض شوند، چناچنه این اتفاق رخ ندهد آلودگی دیگری ایجاد خواهد کرد.

 

اسماعیلیان در ادامه بار دیگر بر بحث فرهنگ سازی تاکید کرد و گفت: صرفا عوامل فرهنگی را که در کنار آن عوامل بازدانرنده نباشد را اثربخش نمی‌دانم. متاسفانه ما انسان‌های دقیقه 90 هستیم.

 

وی در خصوص جیره بندی آب خاطرنشان کرد: با جیره بندی آب معضل آب و کم آبی حل نخواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در پایان تاکید کرد: در سال 96، 29 شهر استان کشور با تنش آبی مواجه خواهند بود و این در حالی است که برخی مدیران ما هم به این نکته توجه ندارند، متاسفانه زمانی که این مسائل را مطرح می‌کنیم برخی مدیران این مسئله را قبول نمیکنند.

 

وجود بزرگ‌ترین مجموعه‌های آبی خاورمیانه در شهری که با بحران آب مواجه است!

 

در ادامه این نشست سید رضا حسین زاده، عضو هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این نکته که باوجود بحران آب در مشهد بزرگ‌ترین مجموعه آبی در خاورمیانه را داریم که بسیاری جای تعجب دارد، گفت: تهاجم فرهنگی از غرب از 100 سال پیش آغاز شده و نه امروز به تازگی. آنان تکنولوژی را به نادرست وارد کشور ما کردند و به ما آموزش ندادند که چگونه از آن بهره ببریم.

 

وی ادامه داد: به طور مثال این همه دانشجوی علوم انسانی در این کشور وجود دارد و به ای اینکه از آنان پس از فارغ التحصیلی در ادارات و سازمانهای مختلف به طور مثال در کاهش مصرف آب در استان ها استفاده شود به حال خود رها میشوند؛ اما چنانچه این دانشجویان وارد جهان غرب شوند  برای آنان برنامه ریزی شده است.

 

جریمه یکی از عوامل اثرگذار در کاهش مصرف آب

 

در ادامه بوزرجومهری، یکی دیگر از اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بالا بردن قیمت آب یکی از عواملی است که باعث کاهش مصرف آب می‌شود و بسیاری از کشورها این را استفاده کردند و نتیجه گرفتند.

 

وی بر مسئله فرهنگ سازی تاکید و بیان کرد: برخی آب بسیاری مصرف می‌کنند نمی‌توان آنان را به حال خود رها کرد و گفت به آن دسته از افرادی که کمتر آب مصرف می‌کنند امتیاز دهیم؛ اما افرادی که پرمصرف هستند را رها کنیم به جایی نخواهیم رسید. گاهی اوقات جریمه نیاز است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار