کد خبر:۵۶۸۷۶۲
رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد مطرح کرد:

دانشگاه برای اسلامی شدن باید به حوزه پناه ببرد

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد با تأکید بر این موضوع که توجه به مسئله برقراری ارتباط میان حوزه و دانشگاه نباید تنها به سالگرد وحدت حوزه و دانشگاه محدود شود، بلکه باید اقدامات زیر بنایی در این راستا صورت گیرد، گفت: دانشگاه برای اسلامی کردن خود باید به حوزه پناه ببرد و حوزه برای به روز کردن خودش باید از امور دانشگاه کمک گیرد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، بیست و هفتم آذرماه، روز شهادت آیت الله محمد مفتح، روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است. وحدتی که امام خمینی از آغازین روزهای حضور اجتماعی  سیاسی خود مورد توجه قرار داده‌ و حتی در آخرین روزهای زندگی پربرکت خود در وصیت نامه سیاسی خودشان نیز به آن تأکید کرده‌اند.

 

امام خمینی حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نگاه راهبردی به وحدت حوزه و دانشگاه، آن را بزرگترین پیروزی دانسته‌اند به گونه‌ای که عنوان کردند «من بزرگترین پیروزی را آشتی بین دانشگاه و مدارس علمی [حوزه‏های علمی‏] می‏دانم. اگر ما هیچ پیروزی پیدا نکرده بودیم الّا همین معنا که بین دانشگاه و طبقه روحانی نزدیک کردیم و تفاهم حاصل شد... و این دست خیانتی که سال‌های طولانی جدایی انداخته بود بین این دو طبقه قطع شد و بحمداللَّه، هم روحانی فهمید که دانشگاهی آنچه اجانب گفته‏اند نبود و هم طبقه جوان و دانشگاهی فهمیدند که روحانی آن طور که برای اینها توصیف کرده بودند نبود».

 

مقام معظم رهبری نیز همچون امام راحل به این مهم توجه کرده و در همین رابطه در سال 77 اقدام به تاسیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در فضای دانشگاهی کشور و ابتدا در تهران و پس از آن در دیگر استان‌های کشور کردند تا ایجاد ارتباط بین حوزه و دانشگاه بیش از گذشته و به صورت عملیاتی‌تر دنبال شود.

 

تاسیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مشهد در سال ۷۹

 

حوزه علوم اسلامی دانشگاه مشهد نیز در سال 79 تاسیس و از همان زمان اقدام به پذیرش دانشجو کرد جهت تربیت آنان بر اساس آموزه‌ای دینی و اسلامی کرد.

 

به همین منظور و در آستانه روز وحدت میان حوزه و دانشگاه به گفت‌وگو با حجت الاسلام علی صادقی، رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد پرداختیم تا بیشتر با فعالیت‌های این حوزه و برنامه‌های انان جهت برقراری ارتباط میان و حوزه و دانشگاه آگاه شویم.

 

وی در این گفت‌وگو با اشاره به این نکته که حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد در سال 79 در دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس شد، گفت: هر ساله در ترم بهمن اقدام به پذیرش دانشجویان دانشگاه‌های مشهد و یا فارغ‌التحصیلان می‌کنیم و پس از اتمام دوره ثبت نام اقدام، انجام مصاحبه از آنان را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

 

استقبال دانشجویان از حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان افزایش یافته است

 

حجت الاسلام صادقی از افزایش چشمگیر تعداد متقاضیان جهت ثبت نام در این حوزه خبر داد و ادامه داد: در ابتدای شروع کار خود به دلیل کمی تبلیغات تعداد ثبت نامی‌ها ناچیز بود؛ اما امروزه پس از گذشت سال‌ها و با توجه به این‌که مردم و خاصه جامعه دانشگاهی ما خروجی این حوزه‌ها را مشاهده کرده‌اند، اقدام به ثبت نام می‌کنند.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد با تأکید بر این نکته که ماموریت این حوزه تعلیم دانشگاهیان مشتاق بر اساس نظام اندیشه اسلامی می‌باشد، ابراز کرد: در این راستا طی سه سال 60 واحد آموزشی تدریس می‌کنیم.

 

وی مباحث اعتقادی و کلامی، تفسیر و تدبر در قرآن، اندیشه سیاسی اسلامی، جریان شناسی، فقه و سیره تمدن ساز اهل بیت را جمله دروس این حوزه برشمرد و تصریح کرد: در حال حاضر حدود 300 دانشجو در این حوزه در حال تحصیل هستند، البته در ترم‌های گذشته حدود 400 تا 500 دانشجو در این حوزه مشغول هب تحصیل بودند که با توجه به این‌که در این ترم دو دوره از دانشجویان ما فارغ التحصیل می‌شوند تعداد دانشجویان کم بوده است.

 

دختران دو سوم کل دانشجویان را تشکیل می‌دهند

 

حجت الاسلام صادقی اضافه کرد: در این حوزه هم بانوان و هم آقایان البته به صورت تفکیکی به تحصیل می‌پردازند که با توجه به این‌که تعداد بانوان ما در دانشگاه‌ها بیشتر از تعداد مردان است، دانشجویان دختر دو سوم تعداد کل دانشجویان ما را تشکیل می‌دهند.

 

وی بیان کرد: تمامی طول سه سال تدریس در این حوزه به صورت رایگان صورت می‌گیرد و دانشجویان تنها جهت شرکت در اردوهایی که در طول ترم برگزار می‌کنیم هزینه پرداخت می‌کنند.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد در ادامه با اشاره به این موضوع که با آموزش به تنهایی نمی‌توان به اهداف تربیتی رسید، ابراز کرد: به همین منظور در قالب شکل گیری هسته‌های تربیتی به کمک دبیران جهاد علمی و فرهنگی که به کار دغدغه مند کردن دانشجویان در عرصه دین می‌پردازند و با تاسیس قرارگاه جهاد علمی و فرهنگی  جهت ارتباط گیری دانشجویان آموزش دیده با جامعه هدف مورد نظر اقدام را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

 

وی در ادامه به حوزه اساتید علوم اسلامی دانشگاهیان پرداخت و گفت: با توجه به این‌که اساتید جهت حضور در این کلاس‌ها اعلام علاقه می‌کردند از حدود سه سال پیش اقدام به برگزاری دوره‌های اساتید در حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی کردیم که کلاس‌های آنان بعدازظهر هر چهارشنبه برگزار می‌شود.

 

در ترم جاری 60 عضو هیات علمی در حوزه مشغول به تحصیل هستند

 

حجت الاسلام صادقی ضمن بیان این مطلب که حدود 60 عضو هیات علمی در این دوره شرکت می‌کنند، تصریح کرد: در بخش دانشجویی، دانشجو بودن ملاک نیست، بلکه فارغ التصیلان نیز می‌توانن ثبت نام کنند؛ اما در بخش اساتید می‌بایست حتما مشغول به تدریس در دانشگاه باشند.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی در ادامه سخنان خود برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را یکی از برنامه‌های این حوزه خواند و گفت: به عنوان مثال در ترم جاری اقدام به برگزاری کرسی آزاد اندیشی با عنوان «علم دین و علم دینی» با حضور حسن رحیم پور ازغدی می‌کنیم که در مقایسه با دیگر کرسی‌هایی که پیش از این در این راستا برگزار می‌شد کمی متفاوت است.

 

وی ادامه تعدادی سؤال به جامعه حوزوی و دانشگاهی ارسال کردیم و از آنان خواستیم تا برداشت‌های خودشان در خصوص حوزه و دانشگاه، آسیب‌ها و راهکارهای ارتباط میان این دو را پیشنهاد دهند، همچنین چنانچه انتقاداتی به اقدامات صورت گرفته در این راستا دارند را مطرح کنند تا بتوانیم نشستی مفید داشته باشیم.

 

وی در ادامه سخنان خود به مشکلات موجود بر سر راه ایجاد ارتباط مناسب بین حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: هر ساله به منظور گرامیداشت این روز هم د حوزه و هم در دانشگاه همایش‌هایی برگزار می‌شود؛ اما برگزاری این نشست‌ها و همایش‌ها کاری از پیش نمی‌برد.

 

حجت الاسلام صادقی به راهبرد هشتم سند اسلامی شدن دانشگاه یعنی وحدت میان حوزه و دانشگاه اشاره و تصریح کرد: این راهبرد تأکید دارد که تعامل میان حوزه و دانشگاه با تأکید بر حل مشکلات سیاسی و اجتماعی جامعه ارتقاء یابد که در مسیر این تعامل توجه به حمایت و توسعه حوزه‌های علوم اسلامی دانشگاهیان در جهت ارتقاء سطح آموزش کشور و آسیب شناسی تعامل میان حوزه و دانشگاه و برسی راه‌های ارتقاء هر دو مورد تأکید قرار گرفته است.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد در بخش دیگری از سخنان خود علت عدم وجود ارتباط مناسب میان حوزه و دانشگاه بیان داشت: چنانچه به حوزه‌های دانشجویی بیشتر توجه و میدان داده شود زمینه تعامل برقرار خواهد شد.

 

وی دغدغه مندی مسئولان رده‌های پایین‌تر را در این مسیر مهم خواند و تصریح کرد: متأسفانه در طول این سال‌ها اقدامات محتوایی چندانی صورت نپذیرفته است و این در حالی است که باید حوزه و دانشگاه در حال تقویت یکدیگر بو کمک گرفتن از هم در برنامه‌های اساسی باشند.

 

دانشگاه برای اسلامی کردن خود باید به حوزه پناه ببرد

 

حجت الاسلام صادقی با تأکید بر این موضوع که این مهم نباید تنها محدود به سالگرد وحدت حوزه و دانشگاه محدود شود، بلکه بایستی اقدامات زیر بنایی در این راستا صورت گیرد، گفت:  دانشگاه برای اسلامی کردن خود باید به حوزه پناه ببرد و حوزه برای به روز کردن خودش باید از امور دانشگاه کمک گیرد.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی مشهد ضمن تأکید بر این موضوع که در طول این سال‌ها افرادی که هم در حوزه و هم در دانشگاه مشغول بوده‌اند جزو اثرگذارترین افراد جامعه بودند، خاطرنشان کرد: باید این  باور را قبول کنیم که چنانچه می‌خواهیم در نظام جمهوری اسلامی به اهداف کلان برسیم باید از دانشگاه‌ها آغاز کنیم؛ کما این‌که وقتی به دغدغه‌های رهبری معظم انقلاب و امام راحل نگاه می‌کنیم متوجه این تأکید می‌شویم به طوری که امام پس از پیروزی انقلاب با نگاه راهبردی به حوزه و دانشگاه این وحدت را بزرگ‌ترین پیروزی انقلاب دانستند.

 

ظرفیت‌های حوزه و دانشگاه باید معرفی شوند

 

وی وحدت میان حوزه و دانشگاه را عاملی در جهت پیشبرد اهداف جامعه اسلامی دانست و در پاسخ به این پرسش که آیا با آوردن چند واحد حوزوی به دانشگاه و یا معادل سازی مدارک حوزه با دانشگاه این وحدت صورت می‌گیرد؟، گفت: متخصصین باید صحبت کنند؛ البته قطعاً این دو حرکت به تنها مفید نیست، بلکه می‌بایست در کنار این امور استعدادها و ظرفیت‌های هر دو مجموعه به یکدیگر معرفی شوند.

 

حجت الاسلام صادقی با اشاره به این موضوع که ایجاد وحدت میان حوزه و دانشگاه در هر دوره‌ای ممکن است نیاز به قالب خاصی داشته باشد، اضافه کرد: ایجاد این ارتباط قدامی عمیق و پیچیده است که تحقق آن به نحو احسن هم حوزه و هم دانشگاه را به جلو هدایت خواهد کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار