کد خبر:۵۸۱۷۱۸
رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور:

قیام امام خمینی(ره) نشان داد که اسلام دارای ایدئولوژی است

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور گفت: قیام امام خمینی(ره) به افرادی که از اسلام ناامید بودند نشان داد که اسلام دارای ایدئولوژی است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام روح الله حریزاوی روز گذشته در شانزدهمین مراسم افتتاحیه و جشن دانش آموختگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص رابطه علوم انسانی و سعادت انسان گفت: مسئله رابطه علوم انسانی و سعادت انسان بشریت را در برگرفته است و بشر به دنبال جواب این سؤال است که آیا انسان تراز دین یک موجود تیره بخت است یا سعادتمند؟.

 

وی با بیان این مطلب که از زمانی که در غرب رنسانس رخ داده است، نوعی اعتراض به دین معاشان و دین مداران به وجود آمده است، تصریح کرد: از آن دوره رابطه علوم و دین دگرگون شده تا جایی که به نام دین فردی به اسم گالیله را محاکمه کردند.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور ادامه داد: پس از رنسانس، دینی که از منظر غربی‌ها جز مسیحیت تحریف شده نبود، مقابل علم و عامل عقب افتادگی انسان معرفی شد و غربی‌ها به‌این‌علت که دین آمده تا بشریت را عقب براند به ستیز با آن پرداختند و ادعا کردند چنانچه دین می‌توانست کاری کند در این مدت 1000 سال انجام داده بود.

 

حجت الاسلام حریزاوی تفکر تفکیک دین و علم از یکدیگر را تفکری ناعادلانه خواند و افزود: چراکه بیان این مطلب که به دین بگوییم تو سعادت انسان و به علم بگوییم تو رفاه دنیوی مردم را عهده‌دار شو تفکری سکولاری است.

 

وی انسان‌های سکولار را به دو گروه دین گریز و ناامید از دین تقسیم و خاطرنشان کرد: افرادی چون بازرگان، واجباتشان را به جا می‌آوردند؛ اما عنوان می‌کردند آیا اسلام برنامه‌ای برای مسائل اجتماعی دارد یا خیر؟، این افراد نامید بودند از این‌که اسلام برنامه‌ای برای زندگی اجتماعی و سیاسی داشته باشد.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور تأکید کرد: در اوج این ناامیدی‌ها فردی مانند امام (ره) قیام می‌کند و می‌گوید ما ایدئولوژی داریم. ایشان تغییر نظام را رغم زدند و شاگردانشان آجرهای این انقلاب سترگ را بنا نهادند.

 

حجت الاسلام حریزاوی ضمن اشاره به این موضوع که اسلام با علم مخالفتی ندارد، بیان داشت: برخلاف تورات که علوم و آگاهی را میوه ممنوعه معرفی می‌کند اسلام حرص را میوه ممنوعه می‌داند.

 

وی با بیان این مطلب که علمی که در اسلام طراحی شده بر سه قسم است، تصریح کرد: دسته اول این علوم آیه محکمه هستند، این علوم از هست‌ها و نیست‌ها و از واقعیت‌ها و غیر واقعیت‌ها سخن می‌گویند مانند علم تفسیر و فلسفه.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور ادامه داد: گروه دوم علوم اخلاق شناسی و انسان شناسی است و این‌که بدانیم ارزش‌ها و ضد ارزش‌های انسان در چیست و این‌که در خصوص اخلاق تئوری داشته باشیم.

 

حجت الاسلام حریزاوی گروه سوم علوم در اسلام را فقه و اصول خواند و تصریح کرد: این گروه از علوم بایدها و نبایدهای جزئی ناظر بر حیات بشر را دارا هستند.

 

وی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به این نکته که انقلاب اسلامی پدیده‌ای بود که برای ایجاد تمدن نوین اسلامی پدید آمد، گفت: حوزه و دانشگاه به عنوان دو مرکزی هستند که وظیفه‌شان ایجاد مقدمات زیر ساختی این تمدن نوین اسلامی و به طور کلی مأموریتشان حرکت به سمت علوم دینی است.

 

رئیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور تأکید کرد: ما موظفیم اسلام صحیح را معرفی کنیم تا گرفتار فتنه اسلام انگلیسی و اسلام وهابیت نشویم.

 

حجت الاسلام حریزاوی در ادامه سخنان خود در خصوص حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیان داشت: سالی حدود ۶۰۰۰ نفر به جمع معرفت جویان علوم انسانی اضافه می‌شود، همچنین آمار اساتید شرکت کننده در این حوزه نیز دو برابر شده و امسال 300 نفر اضافه شده ‌اند.

 

وی در پایان یادآور شد: بنا داریم که حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان را به دو بخش کوتاه مدت یک ساله عمومی و بلند مدت پودمانی تقسیم کنیم.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار