اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
خاکپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص عملکرد چهارساله دولت در زمینه های مختلف با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم آذربایجان شرقی در تاریخ ۲۷ بهمن ماه سال گذشته، مبنی بر اینکه «مردم گلهمندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور می گذرد، مردم گلهمندند مردم با تبعیض میانهای ندارند؛ هرجا تبعیض ببینند، احساس ناراحتی و رنج می کنند. هرجا کمکاری ببینند همینجور، هرجا بیاعتنائی به مشکلات ببینند همینجور، هرجا پیش نرفتن کارها را ببینند همینجور؛ مردم گلهمندند، گفت: شاید برای اولین بار بود که رهبر انقلاب به این صراحت و در یک دیدار عمومی، از عملکرد مسؤلان انتقاد نمودند.
وی افزود: سخنان رهبر انقلاب از آنجا نشات گرفت که پس از گذشت ۳۸ سال از انقلاب اسلامی، مردم برخی رفتارهایی از مسئولان را مشاهده کردند که هیچ گونه تناسبی با آرمان های انقلاب اسلامی نداشته است.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم تصریح کرد: اگر چه ترورهای فیزیکی مسؤلان کشور توسط منافقین در ابتدای انقلاب، بهانه خوبی بود تا دیواری به اسم حفظ امنیت مسؤلان تشکیل شود و این امر آغازی شد تا کم کم این فاصله فیزیکی و دور شدن از مردم به ناخودآگاه برای مسؤلان باورهای کاذبی به ارمغان آورد که اکنون با مشاهده آنها می توان میزان فاصله گرفتن یک مسؤل از مردم را به گونه های مختلفی تصور کرد، مانند حضور مسؤلان در ساختمان های کذایی، عدم ارتباط آسان با مردم توسط برخی از مسئولان، عدم حضور مسؤلان در میان توده مردم و انتقاد ناپذیری).
خاکپور ادامه داد: با روی کار آمدن دولت به اصطلاح سازندگی این فاصله ها هر روز بیشتر می شد، فاصله هایی از جنس کارگزاران و مردم عادی، فاصله هایی از جنس جت اسکی پشت دریاچه همراه باخوی اشرافیگری ، فاصله ای از جنس آقازاده ها و فاصله ای از جنس مدیرانی در حلقه محافظان و در اتومبیل های کذایی.
وی بیان داشت: در واپسین ماه های دوره دوم دولت سازندگی، وقتی مردم احساس کردند برخی از رفتارهای مسؤلان در تراز انقلاب اسلامی نیست، جریانی با مطالعه دقیق رویکرد مردم، با شعار فریبنده و دو پهلوی آزادی، به میدان آمد گرچه خود هیچ اعتقادی به آزادی نداشت.( به طور نمونه رفتاری که در سال ۸۳ در مراسم روز دانشجو از طرف رئیس دولت در دانشکده فنی دانشگاه تهران به وقوع پیوست و در آن دانشجویان تهدید به بیرون انداخته شدن از محیط سخنرانی توسط وی شدند) این جریان که بعدها از آن به عنوان جریان اصلاحات نام برده می شد، سعی کرد از طرق مختلف، نسبت به سست کردن اعتقادات و باورهای دینی و انقلابی مردم اهتمام ورزد.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم تصریح کرد: رئیس قوه قضائیه در این خصوص قابل توجه است:«یک زمانی در دوره اصلاحات عدهای از دولتی ها که به خارج از کشور سفر می کردند، مجموعه ای از سخنان ، کتاب ها و نوارهای همین روشنفکران را هدیه میآوردند و متاسفانه مسئولین سطح بالای کشور در آن زمان این حرفها را تکرار می کردند؛ روزنامه های زنجیره ایِ آنها همین حرفها را می زدند. یک جریان روشنفکری راه انداخته بودند و کار اصلی آنها این بود که با رنگ و لعاب زیبا، بنیان های فکری نظام جمهوری اسلامی را یک به یک بزنند». (خبرگزاری میزان، ۱۷/۱۱/۹۵).
خاکپور بیان داشت: در چنین اوضاعی دولتی به میدان آمد که سعی کرد برخی از ناهنجاری های مدیریتی را که به عنوان یک حق در بینش مدیران شکل گرفته و به عنوان یک اصل پذیرفته شده بود را از هم گسست، تا جایی که رهبر معظم انقلاب در پایان دولت دهم، چنین فرمودند: یک نکته دیگر هم که در مورد این دولت در طول این هشت سال مورد نظرم بود و بارها هم به آن اشاره کردم، این است که این دولت بحمدالله توانست شعارهای انقلاب را سر دست بگیرد و به آنها افتخار کند و آنها را در جامعه مطرح کند.۲۳/۴/۱۳۹۲، سایت رهبر معظم انقلاب، کد خبر ۲۳۰۹۴).
وی ادامه داد: متاسفانه با سؤء مدیریت در بخش های اقتصادی در دولت دهم، دوباره جریان هایی که از استمرار حرکت دولت پیشین در برگرداندن شعارهای انقلابی دچار هراس شده بودند، با هوچی گری از یک طرف و بیان شعارهای اغوا کننده همچون چرخیدن همزمان چرخ سانتریفیوژ و زندگی مردم، ملاک بودن جیب مردم در آمارها و وعده حل مشکلات در ۱۰۰ روز، دوباره مسیر انقلاب و کشور را به سمت لیبرال های سینه چاک غرب سوق دادند.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت به اصطلاح تدبیر، تدابیر گسترده ای برای مذاکرات هسته ای با محوریت آمریکا به عنوان کدخدا آغاز شد. با تلاش سه ساله دولت در این راستا قسمت عمده مسائل روزمره مردم مانند اشتغال و ازدواج به فراموشی سپرده شد و علی رغم همه شعارهای شیرین بسیاری از کارشناسان اقتصادی از جمله محمد رضا ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنان به وجود رکود اقتصادی اذعان داشته اند( خبرگزاری میزان، ۱۲/۱۲/۱۳۹۵).
خاکپور بیان داشت: با این حال علی رغم بی توجهی دولت به اقتصاد متکی به داخل کشور که از آن به اقتصاد مقاومتی تعبیر می شود که مورد تاکید دلسوزان نظام خصوصا مقام معظم رهبری بوده است، برخی از رفتارهای دولت در نوع خود باور کردنی نیست. به طور مثال وقتی رئیس دولتی که در شعار مردم را اصل بشمارد؛ اما در عمل، هنگام حضور برای سخنرانی در کارخانه مپنا سوار بر خودرو گرانقیمت خارجی از میان کارگران عبور کند - که حتی انتقاد برخی همسویان دولت را نیز برانگیخت- نشان از خوی اشرافیتی دارد که حاضر نیست حتی لحظه ای خود را در میان مردم ببیند، امری که مردم انقلابی هیچ گاه آن را نپذیرفته اند و در مواقع مختلف، مخالفت خود را با آن اعلام کردند.
وی در ادامه گفت: از نکته های عجیب دیگر وضع اصطلاحات خاص در مواجهه با برخی اعتراضات توسط شخص رئیس جمهور بوده است. به طور مثال وی وقتی با مخالفت های گسترده در فساد به وجود آمده در صندوق فرهنگیان مواجه می شود در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۹۵، در حضور نمایندگان! از آن فساد به عنوان بدهی معوقه! یاد می کند.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم تصریح کرد: آری مردم ایران بسیار عزیز و نجیبند، و به فرموده رهبر معظم انقلاب « این حضور مردمی در بیستودوّم بهمن را به حساب گلایه نداشتن آنها از فعّالیّت های ما مسئولین به حساب نیاورید. مردم گلهمندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور می گذرد، مردم گلهمندند.» (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم آذربایجان شرقی، ۲۷/۱۱/۱۳۹۵).»
خاکپور خاطرنشان کرد: گله مندند از همه این تبعیض ها و فسادهای معوقه تلقی شده، از رفتارهای اشرافی گرایانه، از عدم تشخیص مشکلات و تلاش نکردن برای حل آنها، از بی توجهی به ازدواج و اشتغال جوانان و از مشکلات اقتصادی ناشی از سوء مدیریت، از سیاسی کاری های بی حاصل، از آلودگی هوا و ریزگردها در یک کلام مردم گله مندند.