به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، یکشنبه گفته بود این کشور خود را ملزم به ادامۀ سیاست چین واحد که تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند، نمیداند.
ترامپ پیشتر نیز بدون اطلاع پکن در تماسی تلفنی با تسای اینگ ون، رئیس اجرایی جزیرۀ تایوان، گفتگو کرد که خشم مقامات چین را برانگیخت.
چین روی مسئلۀ تایوان حساسیت خاصی دارد و از این تماسِ رئیسجمهور آتی امریکا ابراز «نگرانی جدی» کرده است.
«آن فنگشان»، سخنگوی دفتر امور سیاستگذاری تایوان در دولت چین، چهارشنبه در کنفرانسی خبری گفت مسئلۀ تایوان به حاکمیت و تمامیت ارضی چین مربوط میشود.
وی افزود: «رعایت اصل چین واحد، مبنای سیاسی روابط درحالتوسعۀ چین و ایالاتمتحده و سنگ بنای صلح و ثبات در تنگۀ تایوان است.»
این مقام چینی گفت: «اگر این اساس مورد دخالت و یا آسیب قرار گیرد، توسعۀ پایدارِ روابط چین-ایالات متحده غیرممکن خواهد شد و صلح و ثبات در تنگۀ تایوان را بهطورجدی تحت تأثیر قرار خواهد داد.»
چین در مورد تلاشها در تایوان برای استقلال رسمیِ این جزیره بهشدت نگران است و آن را خط قرمز خود میداند.
پکن پیشتر نیز هشدار داده بود تلاشهای جداییطلبانه در تایوان، ثبات منطقه را به خطر خواهد انداخت.
چین، منطقۀ تایوان را که در سال 1949 میلادی در پایان یک جنگ داخلی از این کشور جدا شد، بخشی از خاک خود میداند.
واشنگتن از سال 1972، بعد از نشست ریچارد نیکسون، رئیسجمهور وقت امریکا با مائو زدونگ، همتای چینیاش، سیاست «چین واحد» را اتخاذ کرد.
در سال 1978 میلادی، جیمی کارتر، رئیسجمهور وقت امریکا، دولت مستقر در پکن را تنها دولت رسمی چین اعلام کرد. دولت امریکا یک سال بعد، سفارت خود را در تایپه بست.