به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، 538 عضو مجمع گزینندگانِ انتخابات ریاستجمهوری امریکا دوشنبه (29 آذر) پیروزی ترامپ را به صورت رسمی اعلام خواهند کرد.
مردم ایالاتمتحدۀ امریکا 18 آبان برای انتخاب رئیسجمهور جدید این کشور بهپای صندوقهای رأی رفتند. شهروندان امریکایی مستقیماً رئیسجمهور و معاونش را انتخاب نکردند، بلکه در حقیقت با آراء خود، اعضای مجمع گزینندگان را که معمولاً متعهد به رأی دادن به نامزد خاصی هستند را برگزیدند.
اگرچه با آراء مردمی حتی به صورت غیرمستقیم، رئیسجمهور در همان مرحلۀ اول مشخص شدهاست، اما افراد انتخابشده به عنوان اعضای هیئتهای انتخاباتی بعداز برگزاری انتخابات عمومی، معمولاً به صورت نمادین در کنگرۀ امریکا گرد هم جمع میآیند و آراء خود را برای انتخاب رئیسجمهور به صندوق میاندازند. نتایج این انتخابات به مجلس سنای کنگرۀ امریکا فرستاده میشود و در ششم ژانویه 2017 (17 دی 1395) قرائت میشود.
اما روز یکشنبه (28 آذر) تعداد زیادی از معترضان به شعارهای ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی علیه مهاجران و گروههای اقلیت در شهرهای واشنگتن دی سی، نیویورک، لسآنجلس و دنور علیه رئیسجمهور منتخب خود تظاهرات کردند.
این تظاهرات به مناسبت روز بینالمللی مهاجران برگزار شد. ترامپ وعده داده است که پس از تصدیگری پُست ریاستجمهوری امریکا در تاریخ 1 بهمن، میلیونها مهاجر غیرقانونی ساکن ایالاتمتحده را از این کشور اخراج کند.
صدها نفر از مردم نیویورک روز یکشنبه در همبستگی با مهاجرانی که نگران آیندۀ خود هستند، به سمت برج ترامپ در این شهر تظاهرات کردند.
این تظاهرات با سازماندهی «ائتلاف مهاجرت نیویورک» برگزار شد و هدف از آن اعلام همبستگی با کسانی عنوان شد که به عنوان مهاجر از دیگر کشورها وارد امریکا میشوند.
در شهر لسآنجلس نیز حدود 2 هزار نفر در اعتراض به طرحهای پیشنهادی ترامپ علیه مهاجران تظاهرات کردند.
معترضان در لسآجلس شعارنوشتههایی همچون «ترامپ را متوقف کنید» و «پناهندگان خوش آمدید» در دست داشتند و در مقابل شعار انتخاباتی ترامپ یعنی؛ «امریکا را دوباره بزرگ کن!» شعارنوشتۀ «امریکا را دوباره متفکر کن!» را در معرض دید قرار داده بودند.
تظاهرات مردم لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا علیه دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا (28 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)
مخالفان ترامپ، ازجمله مایکل مور، مستندساز و فعال امریکایی، خواستار برگزاری تظاهرات علیه رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده شدهاند.
مور روز شنبه از امریکاییها خواست به خیابان بیایند و پیش از آنکه دیر شود، مانع شروع به کار ترامپ بهعنوان رئیسجمهور شوند.
وی از مردم خواست خشم خود را با برپایی تظاهرات و نافرمانی مدنی به ظهور برسانند.
این مستندساز که حدود پنج ماه پیش پیروزی ترامپ را پیشبینی کرده بود، در گفتوگو با رسانهها، امریکاییها را خطاب قرار داد و گفت: «گوش کنید، ما تنها چند ساعت با گردهمایی گزینندگان در روز دوشنبه فاصله داریم. باید تظاهرات برگزار کرد، باید صدای مردم شنیده شود.»
بر اساس قانون اساسی امریکا، در گردهمایی دوشنبۀ گزینندگان، 270 نفر میبایست به رئیسجمهور منتخب رأی دهند تا وی رسماً بهعنوان رئیس دولت این کشور معرفی شود.
اگرچه ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری در کسب آراء مردمی در مقابل هیلاری کلینتون، رقیب دموکراتش، با حدود 3 میلیون رأی عقب بود، اما 306 رأی مجمع گزینندگان را به دست آورد و پیروز اعلام شد.
انتخابات 2016 امریکا چالشهای جدی پیش روی مشروعیت روند انتخابات گذاشت که ازجملۀ آنها میتوان به گزارش سازمانهای اطلاعاتی امریکا مبنی بر مداخله و نفوذ سایبری خارجی در این انتخابات اشاره کرد.
مقامهای اطلاعاتی امریکا مدعی هستند که روسیه باهدف بیثبات کردن نظام انتخاباتی امریکا و کمک به پیروزی ترامپ در این انتخابات دست به حملات سایبری زده است. این درحالیکه است که مسکو قویاً این ادعا را رد کرده و خواستار ارائۀ مدرک شده است.
در روزهای پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری، هزاران نفر از مردم امریکا در سراسر این کشور در اعتراض به برگزیده شدن این نامزد جمهوریخواه، تظاهرات کردند.
بسیاری از این تجمعها در اعتراض به شعارهای انتخاباتی رئیسجمهور منتخب امریکا علیه مسلمانان، مهاجران، زنان و گروههای اقلیت برگزار شدند.
ترامپ گفته بود در صورت پیروزی مانع ورود مسلمانان به امریکا میشود و همچنین وعده داده بود با ساخت دیواری مرتفع در مرز امریکا و مکزیک از ورود مهاجران مکزیکی جلوگیری خواهد کرد.
وی همچنین از ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی برای ردگیری مسلمانان در سراسر ایالاتمتحده سخن گفته و اعلام کرده بود امریکا چارهای جز بستن مساجد ندارد.
بر اساس قانون امریکا، باراک اوباما، رئیسجمهور فعلی امریکا، تا ظهر بیستم ژانویه 2017 (1 بهمن) – روز معارفه- رئیسجمهور است. در روز معارفه که 2 ماه و نیم از انتخابات ریاستجمهوری گذشته است، رئیسجمهور تازۀ امریکا و معاونش سوگند یادکرده و وارد کاخ سفید میشوند.