به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، هیات داوران بخش داستان تالیفی پس از بررسی ۵۱۷۷ اثر در بخش خردسال، کودک و نوجوان «نینی توی تور عنتبوت» نوشته اعظم مهدوی از انتشارات علمی و فرهنگی، «این طوری» نوشته محمدرضا شمس از انتشارات علمی و فرهنگی و «به! به!» نوشتهی سمانه قاسمی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را به عنوان داستانهای منتخب بخش خردسال اعلام کردند.
نامزدهای بخش داستان کودک عبارتند از: «دوست بزرگ» نوشتهی بابک صابری از انتشارات کتاب نیستان، «هشتپا» نوشته محمدرضا شمس از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «ساندویج سازِ مودُم اسبیباف» نوشته مهدی رجبی انتشارات افق.
همچنین «گوانجی و ۳۶۰ درجه جادویی» نوشته الهام مزارعی از انتشارات پیدایش، «مامان ببر نبود» نوشته اعظم مهدوی از انتشارات چکه و «آوازهای نارنجی» نوشته عبدالمجید نجفی از مؤسسه فرهنگی منادی تربیت در بخش رمان کودک به عنوان نامزد شناخته شدند.
در بخش رمان نوجوان ۵ اثر به مرحلهی پایانی راه یافتهاند. «بچّههای کشتی رافائل» نوشته محمدرضا مرزوقی و «زیبا صدایم کن» نوشته فرهاد حسنزاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این فهرست جا دارند.
همچنین «حبیب و میرزا شیپور»، نوشته مهدی میرکیایی انتشارات پیدایش، «امپراتور کوتولهی سرزمین لیلیپوت» نوشتهی جمشید خانیان و «خواهران تاریک» نوشته مهدی رجبی از انتشارات افق نیز نامزدهای این بخش هستند.
در بخش نگاه ویژه به محیط زیست و مسأله آب، آثاری به دبیرخانهی جشنواره رسیده بود که پس از داوری این آثار در بخشهای شعر، داستان تألیف و ترجمه و علمی آموزشی به رقابت پایانی پرداختهاند.
«قصههای لاکپشت خلیج فارس» نوشتهی خاتون شهرآشوب انتشارات فرهنگ مردم، «سقوط به اعماق زمین» نوشته مهدی خانی انتشارات آوای قلمُ و «لحظهی پرواز» نوشته سرور پوریا انتشارات آوای قلم نامزدهای این بخش در حوزه کودک هستند.
همچنین سه اثر از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گوی سبقت در بخش نگاه ویژه به محیط زیست و مسأله آب را از دیگر ناشران ربودهاند. عباس عبدی نویسنده رمان «هنگام لاکپشتها»، عباس جهانگیریان مولف رمان «سایهی هیولا» و عبدالرحمان اونِق نویسنده «فریاد آقاویلی» به مرحله پایانی این جشنواره راه یافتهاند.
هجدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون در حالی برندگان خود را خواهد شناخت که آثار رسیده به این جشنواره در ۹ بخش شعر، داستان تالیفی، داستان ترجمه، علمی آموزشی، دینی، بازنویسی، زندگینامه، نمایشنامه و تصویرگری، گرافیک و طراحی جلد به داوری گذاشته شدهاند.