اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
حسین زارعی، قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، خواستار شفاف سازی آرای نمایندگان استان همدان برای تصویب سند کنوانسیون آب و هوایی پاریس در مجلس شورای اسلامی شد که تایید آن از سوی مجلس مغایر با مسیر پیشرفت است.
زارعی گفت: در سال ۲۰۱۵ در بیست و یکمین کنوانسیون تغییرات آب و هوای سازمان ملل متحد در پاریس، سندی توسط نمایندگان کشورهای مختلف با عنوان توافق نامه تغییرات آب و هوایی پاریس نهایی شد و دولت جمهوری اسلامی سوم اردیبهشت ۹۵ آنرا امضا کرد و در تاریخ ۲۳ آبان ۹۵ کلیات و جزئیات آن به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید که با توجه به تعهدات سنگینی که اینگونه سندها برای کشور دارد باید نمایندگان مجلس بخصوص نمایندگان استان همدان در مجلس پاسخگوی عملکرد خود در این موضوع باشند.
وی ادامه داد: توافق نامه پاریس بر پذیرش محدودیت هایی برای انتشار دی اکسید کربن حاصل از منابعی چون نفت و گاز تاکید دارد، در حالی که این امر ممکن است موجب ایجاد محدودیت هایی در صنعت نفت و گاز، پتروشیمی و نیروگاه ها و سایر صنعت ها شود.
این فعال دانشجویی با اشاره به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تاکید کرده است: بندهای ۱۳ و ۱۴ این سیاست ها بر دو حوزه مهم نفت و گاز تاکید دارد. یعنی به صراحت در بند ۱۳ افزایش صادرات فراورده های نفتی و گاز آمده است و در بند ۱۴ نیز بر حفظ و توسعه ظرفیت های تولید نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک تاکید شده است.
حسین زارعی با اشاره به هشدارهای کارشناسان درباره ابعاد سیاسی و امنیتی پذیرش این سند گفت: در این توافق نامه هر چند جریمه ای برای عدم اجرای تعهدات در نظر گرفته نشده است؛ اما مطابق هشدارهای کارشناسان حوزه بین الملل این امکان فراهم است تا در آینده بر پایه این توافق نامه نسبت به کشورهایی که به هر دلیل قادر به اجرای تعهدات داوطلبانه خود نباشند، محدودیت های جدی از جمله تحریم های اقتصادی و سیاسی وضع شود.
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در پایان با یادآوری مطالبات رهبری از مجلس تاکید کرد: نمایندگان استان همدان در مجلس باید پاسخگوی عملکرد خود به افکار عمومی بویژه دانشجویان باشند و آرایشان را به این سند در جلسه آبان ماه مجلس شفاف سازی کنند.