به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، همن نامور مطلق با اشاره به اینکه امسال برای سومین سال متوالی به همت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار میشود، اظهار داشت: حتی تصور اینکه دنیا بدون هنر باشد محال است و نشانههایی از مرگ است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه انسان نیازمند این است که همواره متولد شود، گفت: یک تولد، تولد طبیعی انسان است اما یک تولد نیز تولد هنری و زایش هنر است و هنرمند در حقیقت کارش زایش انسان است و برای همین است که هنر ارزش و اعتبار دارد.
وی در ادامه گفت: جهان بدون هنرمندان زیبایی، نور و روشنایی ندارد، افزود: بنابراین ما نیاز به صورتهای زیبا داریم و نیاز به هنرمندان داریم تا دائما هنر را متولد کنند. هنرمند با خلق یک هنر نه تنها یک اثر زیبا را خلق میکند بلکه در حقیقت خود را خلق میکند و هنرمند با هر اثر هنری یک انسان تازه را خلق میکند در حقیقت خودش است.
نامور مطلق ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگیهای هنرمندان صنایع دستی و بارزترین تفاوت آنها نسبت به سایر هنرمندان ظرفیت استفاده از دست است در حالی که دست و کار یدی همواره تحقیر و نکوهش شده است.
وی افزود: حتی غربیها نیز کار یدی را تحقیر کردند کارها را بیشتر به ماشین و یا مهاجرین سپردند که اکنون نتایج آن را میبینند و شاهد این هستیم غرب عقیم شده است.
وی با بیان اینکه غربیها در تحقیر دست پیشگام بودند، افزود: آنها اعتقاد دارند که کارها با ذهن است در حالی که کار با دست به انسان و جامعه شور و حرارات میدهد.
این مقام مسئول در ادامه صحبتهای خود با انتقاد از تحقیر کار دستی در دوران مختلف افزود: حتی در طول تاریخ نیز شاهد این تحقیر بودیم درحالی که دست در دین مبین اسلام از جایگاه بالایی برخوردار است و پیامبر اکرم (ص) به این دست احترام گذاسته و آن را میبوسد چرا که این مهم است.
معاون صنایع دستی کشور در ادامه صحبتهای خود گفت: افسردگی که اکنون در غرب وجود دارد به خاطر نادیده گرفتن دست و کار یدی است. غرب چون دستی را که خدا آفریده است تحقیر کرد و آن را نادیده گرفت عقیم شده است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم همای هنر افزود: بنابر این این مراسم برای تجلیل از هنرمندان صنایع دستی برگزار می کنیم که دچار شب و تاریکی نشویم و برگزاری این مراسم برای بقاء خودمان است.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر یک میلیون هنرمند صنایع دستی داریم که 500 هزار نفر آنها را شناسایی و ثبت کردیم که این افراد کمترین درخواستها را از سازمان دارند.
وی گفت: درخواستهای این افراد این است که به حقوق مادی و معنوی آنها توجه شود، آثار آنها ارج نهاده شود، موضوع بیمه هنرمندان توجه شود و آثار آنها حفظ شود که درخواستهای بزرگی نیست و چقدر خوب است که بشود موزه ای برای حفظ و نگهداری آثار هنرمندان صنایع دستی احداث شود.
وی با بیان اینکه با آمدن دکتر احمدی پور افقهای تازه ای در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وجود آمده است افزود: امیدوارم با برنامهریزی بهتر و مناسب تر بتوانیم این فرصتها به نحو مطلوب تری استفاده کنیم.
به گزارش میراث فرهنگی - در مراسم تجلیل از هنرمندان پیشکسوت با عنوان همای هنر - از 12 هنرمند پیشکسوت صنایع دستی با اعطای نشان "همای هنر" تجلیل شد، که اسامی این هنرمندان به شرح ذیل است:
مهری ملک در رشته سوزن دوزی از سیستان و بلوچستان، فائقه عکسری در رشته گلدوزی سنتی از استان هرمزگان، روح الله صفدری در رشته چاقو سازی از استان زنجان، اصغر کاشی تراش اصفهانی در رشته معرق کاشی از استان البرز، عدبالحمید نعمتیان در رشته نازک کاری چوب از استان کردستان، عدبالعظیم قاسم پور با 50 سال سابقه هنری از استان البرز، محمد باقر ضرابیان در رشته حلبی سازی از استان همدان، غلام آق در رشته زیورآلات سنتی از استان گلستان،محسن دلجو در رشته آئینه کاری از استان تهران، علیمراد فضل الهی در رشته رنگرزی از چهار محال و بختیاری، رجبعلی سرشار در رشته تراش سنگ های قمیتی از خراسان رضوی و جواد سقائی در رشته شعر بافی از کاشان.