به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست علنی نوبت صبح امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور، با اشاره به پیشنهاد نمایندگان برای حذف ماده 80 این لایحه در رابطه با تعاملات فعال دانشگاههای ایران با دانشگاههای بینالمللی، اظهار داشت: به طور حتم نظرات نمایندگان مجلس در مورد موضوعات مختلف کشور ارزشمند است.
وی افزود: به طور حتم باید در تصمیمگیریها و نظرات خودمان، فرمایشات رهبر معظم انقلاب به عنوان سند فرادست مدنظر قرار گیرد، حال بر اساس بند 79 سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح شده در جهت همکاری و گسترش تعامل فعال و سازنده و الهامبخش در حوزه علم و فناوری با سایر کشورها و مراکز علمی و فنی معتبر منطقهای و جهانی به ویژه جهان اسلام و توسعه و تجارت محصولات دانشبنیان تلاش شود.
نوبخت با اشاره به ضرورت گسترش همکاریها و تعامل با مراکز فرهنگی و دانشگاهی سایر کشورها، تصریح کرد: دولت و کمیسیون تلفیق در این راستا ماده 80 لایحه برنامه ششم را تدوین کردند که قطعاً تصویب آن به تقویت این حوزه کمک میکند تا دانشگاهها بتوانند با مراکز علمی و دانشگاههای خارجی تعامل داشته باشند.
در ماده 80 این لایحه آمده بود: به منظور تحقق اقتصاد دانشبنیان، افزایش بهرهوری، تنظیم رابطه متقابل تحصیل و اشتغال، گسترش همکاری و تعاملات فعال بینالمللی و افزایش نقش مردم در مدیریت علمی و فناوری کشور.
الف- به دولت اجازه داده میشود بهمنظور ارتقای علمی و رقابت بین دانشگاههای کشور و تعاملات بینالمللی در طی برنامه نسبت به ایجاد واحدها و شعب آموزش عالی با مشارکت دانشگاههای معتبر بینالمللی و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و فنی و حرفهای در داخل کشور اقدام نماید. نحوه سرمایهگذاری مشترک، تسهیل تعاملات ارزی و تردد اعضای هیأت علمی و دانشجویان در آییننامه اجرائی که با پیشنهاد سازمان و دستگاههای اجرائی ذیربط به تصویب هیأت وزیران میرسد، مشخص خواهد شد.