به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ پوستر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر با حضور خبرنگاران، هنرمندان گرافیک و مسئولان بخش های مختلف جشنواره رونمایی شد.
دبیر جشنواره با توضیح آنکه هویت بصری این امکان را میدهد جلوههای از آنچه میخواهد رخ دهد، به مخاطب عرضه میکند، تأکید کرد «پوستر امسال جشنواره با تفاوتی رونمایی میشود و اینکه شما فعالیت یک سال را میبینید.»
وی با اشاره به اینکه پوستر محصول گفتگو و جلسات است، افزود: امسال در محورهای موضوعی جشنواره چند نکته مهم داریم که در رخدادهایی حول آنها در حال شکلگیری است. یکی از این نکات مسئولیت اجتماعی هنر است.»
اسدی پیوستن به پویش «من صدای آب هستم» و اهمیت دادن به جامعه روشندل و ناشنوا را بخشی از این حرکت دانست و گفت: برنامههای ویژهای در جشنواره امسال برایشان تدارک دیده شده و به طور ویژه هم تقدیر خواهند شد.
وی یکی دیگر از اهداف را پیوند زدن هویت بصری امسال به جشنواره سال گذشته معرفی کرد و گفت: شعار «تئاتر برای همه» را به جای برجسته کردن، مفهومش را تجلی دادهایم... رویکرد ما به سمت مردم دعوت به کنش اجتماعی برای پیوستن به جشنواره است.
دبیر جشنواره تئاتر فجر تئاتر و جشنواره فجر را فرصتی برای ایجاد همدلی و وفاق ملی برشمرد و تأکید کرد مردم راباید به تئاتر دعوت کرد آن هم در ایام جشن انقلاب و آنکه تئاتر علاوه بر سرگرمی بایستی نشاطبخش باشد؛ لذا جشنواره نگاهی انسانی و اجتماعی دارد.
مردم بر پوستر فجر
عباس محبوب، طراح پوستر که در برنامه معرفی پوسترها از ارائه ویدئویی بهره برد با اشاره به اینکه تولید پوسترها از اختتامیه جشنواره سیوچهارم آغاز شده است، گفت در طراحی این دوره فرم اشاره به عدد 35 دارد و از نماد عینی تئاتر، ماسک بهره برده است و المانها دارای ویژگیهای ایرانی است، ضمن آنکه نمایانگر نمادهای تراژدی و کمدی نیز میباشد. وی یکی از قابلیتهای المان جشنواره را حفظ ویژگی در صورت چرخش 180 درجه و مبتنی بودن بر ساختار هندسی برشمرد.
محبوب تأکید کرد: در پوسترهای امسال از تصاویر اقشار مختلف مردم استفاده شده و در واقع امسال تصویر همه مردم در پوستر جشنواره دیده میشود.
انتقاد قباد شیوا از رنگ پوستر
قباد شیوا، گرافیست شناخته شده کشور که قرار بود به عنوان نخستین سخنران حاضر شود، درباره پوستر طراحی شده با بیان آنکه امسال به لحاظ هنر گرافیک، طراحی پوستر جدی گرفته شده و این اتفاق و پایهگذاری خوبی است، لب به انتقاد از برخی ویژگیهای پوستر کرد.
وی در گام نخست پوستر را فاقد کنترانست میان رنگ گرم و سرد دانست و گفت تصاویر بیشتر به یک نمابشگاه عکس میماند و باید روی این مسئله کار شود. وی افزود: این پوستر برای دیدن از روی بروشور و کاتالوگ که فاصله کمی با چشم دارد، خوب است اما مهم این است که باید در خیابان دیده شود و این رنگ برای خیابان ضعیف است.
شیوا اما مستدل بودن ریشههایی المان در اهداف جشنواره را مثبت ارزیابی کرد.
اسدی در پاسخ به انتقاد شیوا پاسخ داد این امکان وجود دارد که پوستر در رنگهای مختلف منتشر شود که صحبتی از آن نشد. در ضمن قرار است پوستر بخش بعلاوه فجر در قالبی متفاوت اما با حضور المان جشنواره منتشر شود.
سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی از اول تا دوازدهم بهمن ماه برگزار میشود.