به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رسانههای روسیه اعلام کردند، مدت زمان اجزای این توافقنامه ۴۹ سال است و روسیه در طول این مدت حمایت از مرکز امداد وابسته به ناوگان خود را از دریا و هوا برعهده خواهد گرفت، در حالی که سوریه به دفاع زمینی این مرکز خواهد پرداخت.
به موجب این توافقنامه، کشتیهای جنگی روسیه وارد آبهای منطقهای و داخلی سوریه و بنادر آن میشوند.
براساس این توافقنامه، طرف سوری مسئولیت حمایت از مرزهای ساحلی مرکز روسیه را برعهده دارد و طرف روسی حمایت از مرزهای خارجی و دفاع هوایی را.
این توافقنامه همچنین به روسیه اجازه میدهد به منظور حراست از بندر طرطوس و دفاع از آن مشروط بر اینکه با هماهنگی بخشهای مربوطه سوری و روسی باشد در نقاط مختلف خارج از مرکز امداد مالی و تکنولوژیکی به طور سیار مستقر شود.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه ابتدای ماه جاری میلادی دستور امضای این توافقنامه را با طرف سوری صادر کرد که به هماهنگسازی مسائل مربوط گسترش اراضی تاسیسات ناوگان روسی در بندر طرطوس و مدرنیزه سازی زیرساختهای آن و نیز ورود کشتیهای جنگی روسیه را به آبها و بنادر سوریه منجر میشود.
ویکتور کراوچنکو، رئیس سابق ستاد ناوگان جنگی روسیه گفت: این توافقنامه شامل تبدیل مرکز امدادرسانی مالی و تکنولوژیکی به چیزی شبیه پایگاه نظامی دریایی کامل میشود و این یعنی آماده سازی مرکز برای پذیرش انواع کشتیهای روس با هر حجمی به جز ناوهای هواپیمابر.
این مقام روسی افزود: ماموریت اصلی در چارچوب این توافقنامه در تضمین امنیت پایگاه نهفته است که مستلزم استقرار تجهیزات دفاع هویی و موشکی در نزدیک مرکز و استقرار سامانههای موشکی ساحلی از نوع بال یا باستیون است.
این منبع روسی روز یکشنبه گفته بود: مسکو قصد دارد پایگاههای دریایی و هوایی خود در سوریه را تقویت کرده و توسعه دهد.
مضاف بر اینکه روسیه به بازسازی باند دوم پایگاه حمیمیم در نزدیکی شهر لاذقیه اقدام خواهد کرد تا توسعه پایگاه طرطوس تکمیل شود و کشتیهای بیشتری در آنجا مستقر شوند.