به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر صبح امروز در هتل اسپیناس تهران برگزار شد.
در این نشست محمد حیدری به عنوان دبیر جشنواره در سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از تعدد آثار فیلم سازان جوان گفت: در دوره های پیشین بخش فیلم اولی ها و فیلم دومی ها را داشتیم اما به نظرمان منطقی نبود، چرا که سال گذشته شاهد تعداد آثار بالایی در بخش فیلم اولی ها داشتیم، بنابراین تصمیم گرفتیم این دو بخش را با هم ترکیب کنیم.
او ادامه داد: صاحبان فیلم اولی ها نگرانی داشتند که در کنار فیلم های دیگر تعداد زیادی از آن ها انتخاب نشوند ولی خب ما 17 فیلم اولی را در لیست آثار انتخابی داریم که این نگرانی را برطرف میکند. سینمای ایران در حال پوست اندازی است و باید هنرمندان جوان را جدی گرفت.
حیدری گفت: بخش هنر و تجربه همکاری خوبی با ما داشته است، ما ۸۵ فیلم در بخش گروه هنر و تجربه داشتیم و در نهایت 44 فیلم در بخش چشم انداز جشنواره سینمای ایران انتخاب شد.
دبیر جشنواره در خصوص اکران های سینمای اهالی رسانه گفت: امسال اکران ها از ساعت 13:30 آغاز می شود و ما مجبور شدیم فیلم هایی را در ساعات پایانی شب اکران کنیم. نشست های نقد و بررسی نیز طبق رسم هر ساله برگزار می شود.
حیدری همچنین در مورد سامانه خرید بلیت توضحاتی ارائه داد و گفت: با توجه به مشکلات سامانه فروش بلیت که پیش آمد مجدد از همه مردم عذرخواهی میکنم. ما میخواستیم در کنار همه دستاوردهای جدید مان یک اتفاق جدید داشته باشیم که متاسفانه موفق نبود.
او گفت: سامانه مربوطه قراردادی را با جشنواره منعقد کرده و قرار شد که هیج هزینه ای را به سامانه را پرداخت نکنیم ولی متاسفانه در بخش انتخاب صندلی سامانه با مشکلاتی مواجه شده که طبق قرارداد سامانه باید خسارتی را در ابن خصوص پرداخت کند؛ بخش انتخاب صندلی برای فروش بلیت ها برای شهرستان ها حذف شده است و از روز پنجشنبه هر کدام از استان ها می توانند از طریق همین سامانه اقدام به ثبت نام کنند و بعد به صورت حضوری بلیت های خود را دریافت کنند.
دبیر جشنواره در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ایوبی پیش از این قول اده بود ریز هزینه های جشنواره فجر را اعلام کند گفت: اگر آقای ایوبی این قول را داده اند حتما این اتفاق خواهد افتاد. این دستور ویژه وزیر محترم ارشاده بوده است و ما این آمادگی را داریم که ریز هزینه ها را اعلام کنیم. امیدواریم این بابی باشد برای همه جشنواره ها تا اعلام کنند چقدر هزینه کرده اند و چه دستاوردی داشته اند.
حیدری در خصوص پذیرش نشدن فیلم کیانوش عیاری در جشنواره توضح داد: فیلم کاناپه فیلم خوبی است که مورد ارزیابی قرار گرفت اما همانطور که قبلا هم گفته بودیم به دلیل موارد خاصی که وجود داشت انتخاب این فیلم در اختیار ما نبود و لازم بود تا شورای عالی نظارت در مورد این فیلم تصمیم بگیرد.
او همچنین گفت رسما اعلام می کنم امسال مجید مظفری به عنوان مدیر سینمای مردمی و بهروز قریب پور به عنوان مدیر سینمای رسانه قبول زحمت کرده اند.
دبیر جشنواره گفت: تمام فیلم هایی که انتخاب نشده اند آثار خوبی هستند خود من چند فیلم را دوست داشتم اما به هر حال به انتخاب های هیئت انتخاب جشنواره احترام گذاشته ایم. جشنواره فجر یک جشنواره دولتی است که همه می دانند بر اساس چه ملاحظاتی اداره می شود. بنابراین همه فیلم های انتخاب شده تابع قوانین دولتی هستیم.
او در پاسخ به این پرسش که چرا هنوز برخی فیلم ها آماده نشده اند و نسخه ی اکران شان با نسخه بازیینی متفاوت است گفت: متاسفانه ما در شرایطی فیلم ها را می پذیریم که هنوز در حال فیلمبرداری هستند، این روند کاملا غلط است چون بیشتر حاشیه هایی که در مورد آثار پیش می اید به همین دلیل است که هیئت داوران آثار را کامل ندیده اند. برای دوره های آتی لازم است که این موضوع مورد توجه قرار بگیرد و ما تنها آثاری را بپذیریم که حداقل ۲ ماه پیش از جشنواره نسخه نهایی شان آماده شده باشد.
حیدری همچنین در خصوص این نقل که وزیر ارشاد به مراجع گفته است از حضور ۱۰ فیلم نامناسب در جسنواره جلوگیری کرده است توضیح داد: مطلبی که به صحبت های وزیر در حضور مراجع تقلید مطرح شده است از سوی آقای ایوبی تکذیب شده است و ما بدون دخالت هیچ ارگان یا شخص دیگری آثار را انتخاب کرده ایم.
دبیر جشنواره فجر در مورد اعتراضات مربوط به فیلم جدید شیخ طادی که به موضوع داعش می پردازد گفت: فیلم امپراطور جهنم در بخش چشم انداز انتخاب شده است، ما همه تلاشمان را کرده ایم این فیلم دیده شود اما صاحبان فیلم انصراف دادند. خب چه اشکالی داشت اجازه میدادند فیلم دیده شود و شما و مردم به ما می گفتید که هیئت انتخاب اشتباه کرده اند!
او ادامه داد: فیلم به دلیل اینکه از نظر فنی هنوز فیلم آماده نبود و 20 دقیقه از فیلم هم وجود نداشته و با توجه به حساسیتی که فیلم داشت هیئت انتخاب فیلم را در بخش سودای سیمرغ نپذیرفت.
ی درباره انصراف انجمن منتقدان از جشنواره گفت: در جلسه ای که با انجمن داشتیم از آنها درخواست کردیم که در روند جشنواره همکاری داشته باشند و درباره داوران نیز آنها اسم 5 نفر از اعضای انجمن را به عنوان داور بخش سودای سیمرغ ارسال کردند و بنده این پیشنهاد را منتقل کردم و با هنرمندان زیادی برای داوری صحبت کردیم که بسیاری از آنها نپذیرفتند و در نهایت به این هیئت داوران رسیدیم، البته یک نفر از 5 نفری که انجمن منتقدان پیشنهاد داده بودند در بخش داوران بخش مستند انتخاب کردیم و در بخش سودای سیمرغ نیز اکبر نبوی به عنوان منتقد حضور دارد،همچنین ما تنها تصمیم گیر در خصوص جشنواره نیستیم.
حیدری گفت: امسال فرش قرمز را در کاخ جشنواره نخواهیم داشت و معرفی فیلم ها در پردیس ملت صورت می گیرد، با این حال عکاسان می توانند هم در کاخ جشنواره و هم در پردیس ملت حضور داشته باشند.
حیدری تصریح کرد: امسال فیلم های بسیار خوبی را داشتیم ولی چون قبلا در فستیوالی شرکت کردند، طبق مقررات جشنواره امکان حضور در جشنواره را نداشتند.
وی درباره صحبت های عماد افروغ در برنامه 35 گفت: افروغ در آن برنامه فقط فیلم هایی که در جشنواره حضور دارند را نام برده و هیچ اشاره ای به بخش چشم انداز و سودای سیمرغ نکردند و باز هم می گویم که انتخاب آثار در بخش سودای سیمرغ جشنواره تنها توسط هیئت انتخاب انجام گرفته و هیچ دخالتی در این زمینه نداشتیم.
حیدری با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر سبد سینمایی کشور است و بابد همه ژانرها را در آن داشته باشیم، بیان داشت: ایران در منطقه کشور حساسی است و بحث امنیت ملی امروزه مسئله بسیار مهمی است، از سوی دیگر مسائل اجتماعی هم بسیار مهم است و ما در جشنواره فیلم فجر بابد آثار سینمایی را با همه موضوعات داشته باشیم و امسال با توجه به افزایش آثار در بخش سودای سیمرغ تنوع بیشتری را در جشنواره خواهیم داشت.
حیدری همچنین در خصوص راهکار مدیران جشنواره برای کنترل وضعیت پوشش های نامناسب برخی از هنرمندان در جشنواره تصریح کرد: بنده از همین جا و پشت این تریبون رسمی از همه هنرمندان خواهش میکنم با لباس رسمی در جشنواره حاضر شوند.
او ادامه داد: در همه دنیا هنرمندان با توجه به احترامی که برای جشنواره هنری قائل هستند با لباس رسمی در مراسم شرکت میکنند. ما هم از هنرمندان خواهش میکنیم در مراسم افتتاحیه، اختتامیه و در طول جشنواره با لباس رسمی حاضر شوند. امیدوارم برای دوره های آتی لباس های مناسبی طراحی شود.