به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین کتابدار، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران صبح امروز در نشست خبری این جمعیت ضمن گرامیداشت دهه فجر گفت: امروز یادآور حضور امام خمینی (ره ) به ایران است و من این ایام را خدمت همه ملت ایران تبریک عرض می کنم.
وی با اشاره به فرا رسیدن دهه فجر افزود: دستورالعمل های دهه فجر را به استان های سراسر کشور ارسال کردیم و برنامه ها با مراسم حرم حضرت امام (ره) آغاز خواهد شد که نقطه عطف آن راهپیمایی عظیم 22 بهمن خواهد بود. جمعیت هلال احمر علاوه بر راهپیمایی 22 بهمن، نماز جمعه آن روز را نیز پوشش خواهد داد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن گفت: 30 پست در طول مسیر خواهیم داشت که خدمات مختلفی را برای مردم ارائه خواهند کرد. تعدادی چادر سالمندان نیز در طول مسیر استقرار خواهد یافت تا به این قشر خدمات لازم را ارائه نماید. یک برنامه فوق العاده برای نمایش آمادگی نیروهای هلال احمر خواهیم داشت که صعود و فرود از برج یک بانک خواهد بود.
کتابدار با اشاره به طرح خادم گفت: طرح خادم یک طرح ملی است که در آن خانواده ها آماده انواع مخاطرات طبیعی خواهند شد. قرار است هر ساله شش میلیون نفر در سطح کشور تحت آموزش قرار بگیرند. استان تهران 40 هزار نفر را آموزش خواهد داد ما در این طرح به سراغ خانواده ها خواهیم رفت تا آموزش لازم را برای آنها ارائه کنیم. طبق برنامه ریخته شده، تا سال 1400 قرار است 24 میلیون نفر آموزش ببینند. در این طرح افراد آموزش دیده با کارت و کاور و لباس مشخص به خانه های مردم مراجعه کرده و در 12 جلسه آموزش های لازم را به تک تک خانواده ها ارائه خواهند کرد. مناطق پرمخاطره در استان تهران همچون شهرری، پاکدشت و شهریار در اولویت آموزش خواهند بود.
کتابدار با اشاره به پایگاه های امداد بین شهری و کوهستان جمعیت هلال احمر استان تهران گفت: هم اکنون 17 پایگاه امداد بین شهری و کوهستان (۳ کوهستان و 14 بین شهری) در استان تهران داریم تا به مردمی که در آن مناطق رفت و آمد دارند، خدمات لازم ارائه گردد. طی ارتباطی که با سازمان امداد و نجات داریم بالگردهای آن سازمان نیز برای خدمت رسانی به مردم در امور ضروری پای کار خواهند آمد. ما به شدت در مورد امکانات کوهستان در مضیقه هستیم چرا که این تجهیزات بسیار گران قیمت هستند.
وی با اشاره به مشکل شدید بودجه در سال های اخیر برای جمعیت هلال احمر افزود: آقای ضیائی گفتند در سال 94 و 95 بودجه جمعیت هلال احمر 1100 میلیارد بوده که تاکنون فقط 100 میلیارد آن اختصاص یافته است. این یعنی چیزی حدود 9 درصد بودجه در نظر گرفته شده و این یک فاجعه است. ما به مشکلات و معذورات دولت واقفیم اما هلال احمر یک سازمان امدادی است و تخصیص کامل بودجه ضروری به نظر می رسد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران در مورد حادثه پلاسکو و نقش این سازمان در این زمینه گفت: جمعیت هلال احمر در حوادثی مثل پلاسکو عملیات پشتیبانی برعهده دارد و ما در این عملیات پشتیبان اورژانس و آتش نشانی هستیم. از ساعت 9 صبح روز حادثه در محل ساختمان پلاسکو استقرار اولیه صورت گرفت در مرحله اول یعنی قبل از فروپاشی ساختمان، 20 دستگاه آمبولانس را در محل حادثه مستقر کردیم. در موضوع آواربرداری نیز باید عرض کنم که آواربرداری سبک به هلال احمر واگذار می شود اما در پلاسکو آواربرداری از نوع سنگین وجود داشت لذا به دلیل عدم تخصص و عدم وجود تجهیزات پیشرفته، ما در این موضوع نتوانستیم دخالتی داشته باشیم، اما هلال احمر 18 سگ زنده یاب را در این حادثه در اختیار نیروهای امدادی گذاشت ولی به دلیل دودهای سمی و حرارت زیاد محل حادثه، سگ های زنده یاب کارایی لازم را نداشتند و حتی دو سگ هلال احمر در این حادثه آسیب دیدند. همچنین دستگاه های زنده یاب هلال احمر در این حادثه بارها مورد استفاده قرار گرفت اما متاسفانه کسی زنده پیدا نشد. علت دریافت برخی سیگنال ها توسط دستگاه زنده یاب عدم وجود سکوت رادیویی در محل بود که باعث به وجود آمدن سیگنال های کاذب می شد.
کتابدار با اشاره به سخنان شهردار تهران گفت: 105 ساختمان دیگر در تهران شرایطی مشابه پلاسکو دارند و باید این ساختمان ها هر چه زودتر ایمنی لازم را پیدا کنند. یکی دیگر از مشکلات امدادرسانی در حادثه پلاسکو عدم وجود یک آموزش عمومی برای مردم بود. در حادثه پلاسکو ما دو الی سه ساعت درگیر خالی کردن فضای محل حادثه از مردمی بودیم که در آنجا تجمع کرده بودند و این بسیاری از فعالیت های امدادی را مختل کرده بود.