اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدضیاء هاشمی در راس هیاتی از مدیران و مسئولان فرهنگی دانشگاه های کشور در سفر به عراق با سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده و بر تعاملات میان دانشجویان و دانشگاهیان دو کشور تاکید کرد.
سید ضیاء هاشمی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق گفت: برنامه های فرهنگی مختلفی در دانشگاه های کشور داریم، ولی در حوزه تعامل با دانشگاهیان سراسر دنیا و دانشگاه های همسو در کشورهای مختلف نیاز به برنامه های منسجم داریم. ما در صدد هستیم تعاملات بین دانشگاه ها و بین دانشجویان دو کشور را افزایش دهیم که با برنامه ریزی به این مهم دست پیدا کنیم.
وی افزود: با توجه به جایگاه زیارتی حرم امام رضا(ع)، طرح ویژه ای جهت اعزام زائرین دانشگاهی به مشهد مقدس داشته ایم و در طول مسیر و ایام اقامت برنامه های مختلفی برای زائرین برگزار کرده ایم. در حوزه عتبات هم که ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان برنامه های مختلف و اثربخشی دارند که بهتر است در کنار این برنامه ها، نشست ها و جلسات علمی را هم داشته باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: هدف این هیات فرهنگی از حضور در عراق بررسی ظرفیت های فرهنگی بین دو کشور برای تعاملات دانشگاهی و فرهنگی است که با توجه به حضور زائرین عراقی در ایران و سفر زوار ایرانی به عتبات عالیات عراق در صورت مدیریت شدن می تواند اثرات ارزشمندی در زمینه روابط بین دو کشور داشته باشد.
حجت الاسلام فقیهی؛ رئیس ستاد عمره وعتبات دانشگاهیان با اشاره به اولین اعزام دانشگاهیان به عتبات گفت: در اولین سال که عتبات دانشگاهیان راه اندازی شد، دو تا سه هزار نفر به عتبات اعزام شدند، ولی در سال ۹۵ حدود ٤٥ هزار نفر به عتبات عالیات اعزام شده اند. این سفر تاثیر عمیقی بر فضای فرهنگی دانشگاه ها و خانواده های زائرین دانشگاهی دارد و ما در زمان ثبت نام و قرعه کشی با دانشگاهیان متقاضی فراوانی روبرو هستیم .
در ادامه حسن دانایی فر گفت: شرایط ایران برای روابط با عراق در زمینه های مختلف هموار است. ما به آینده خوشبین هستیم و هدفمان این است که بین این دو کشور شیعه روابط عمیقی وجود داشته باشد که این روابط با برنامه ریزی ایجاد خواهد شد. آنچه که می تواند روابط را موثرتر کند، برنامه ریزی فرهنگی خواهد بود.
سفیر ایران در عراق افزود: آموزش عالی کشور خواستار ارتباط علمی- فرهنگی بیشتری با دانشگاه های عراق است و این جای تشکر دارد. ما نیازمند برنامه فرهنگی- آموزشی بین دو کشور هستیم و از مراکز آموزش عالی ایران تقاضا داریم این برنامه را اصلی و مهم تلقی کنند.