اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن عباسی، رئیس اندیشکده یقین امروز (چهارشنبه) در همایشی که با عنوان راهبردهای پیشرفت هوافضای ایران توسط بسیج دانشجویی دانشکده هوا فضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، گفت: متاسفانه پس از این که یکی دو فروند از هواپیمای ایران 140 سقوط کردند، جو روانی در کشور درست شد و رسانه ها و حتی رسانه ملی اصل «ما نمی توانیم» را تبلیغ کردند؛ البته در آن موقع زبان جامعه صنعتی ما در قبال این جو روانی بسته شده بود؛ این در حالی است که هواپیمای ایرباس مالزی که این همه از تکنولوژی آن سخن به میان می آید، دیگر اثری از آن پس از مفقود شدن به دست نیامد.
وی با بیان اینکه همان زمان که هواپیمای ایران 140 سقوط کرد گفتند ما نمی توانیم هواپیما تولید کنیم اضافه کرد: منظور این حرف این است که وجود دانشگاه صنعتی در کشور کشک است؛ با این حال پس از سقوط هواپیمای ایرباس مالزی و گم شدن آن هم، ما باید بگوییم که تمام سیستم های آنها نیز کشک است.
عباسی با اشاره به ساخت هواپیمای 140 توسط عربستان افزود: عربستان به خاطر ساخت این هواپیما یک روز را جشن ملی گرفتند؛ آن موقع واقعا گریه کرده ام که چرا باید سرنوشت هواپیمای ایران 140 در کشورمان این گونه رقم بخورد.
رئیس اندیشکده یقین گفت: وقتی کشور امنیت دارد معنایش این است که خروجی دانشگاه های نظامی و دفاعی ما همچون دانشگاه امام حسین(ع) و مالک اشتر به خاطر علومی که ارائه کرده اند، خروجی موفقی بوده است، ولی خروجی علمی در دانشگاه های ما این گونه نبوده؛ چون اگر خروجی آنها موثر بود، امروز در کف خیابان های تهران یک خودروی ملی می دیدیم.
وی با بیان اینکه ما بالاترین ضریب مهندسی بعد امریکا و روسیه را داریم اما فقط مهندس تربیت می کنیم و فاقد استراتژی هستیم، اضافه کرد: سوال ما این است که چرا وقتی قرارداد ایرباس بسته شد، حتی یک مهندس هم به این قرارداد اعتراضی نکرد. متاسفانه امروز به این که می خواهیم هواپیما از ایرباس و بوئینگ وارد کنیم، افتخار می کنیم ولی عربستان هواپیمای 140 می سازد.
عباسی با بیان اینکه اگر یک استاد بخواهد دانشجویان را در شرایطی که متخصصین ایرانی در امریکا به عنوان شهروند درجه دو قلمداد می شوند و حتی پیشرفت هم ندارند؛ تشویق به رفتن به امریکا کند، خیانت کرده است، افزود: ما از افق برنامه 1404 عقب مانده ایم. در هر حال امروز افقی که تنظیم شده افق 1414 است و امروز داریم مدیران 50 سال آینده کشور را در کلاس اول ابتدایی تربیت می کنیم.
رئیس اندیشکده یقین با اشاره به حمایت های ایران از سوریه بیان کرد: در مبارزه با تروریسم، سوریه 70 سال به عقب برگشته ، اما در قبال خدماتی که ایران برای نجات سوریه انجام داده، گفته اند که برای ساخت این کشور یک میلیون شغل برای ایرانی ها ایجاد می شود.
عباسی با اشاره به اجرای سیاست درب بسته توسط دولت جدید امریکا افزود: انگلیس نیز برای اجرای سیاست درهای بسته و برای حفظ اقتصاد از هم پاشیده خود، از اتحادیه اروپا خارج شد و چین نیز به اجرای این سیاست روی آورده است؛ اما امروز ما به اینجا رسیده ایم که سیاست درهای باز را اجرا کنیم.
رئیس موسسه اندیشکده یقین افزود: باید این مسئله برای ما جا بیفتد که به اجرای سیاست درهای بسته روی بیاوریم، چون امروز کشورهایی همچون امریکا به این سیاست روی آورده اند.
وی با اشاره به اینکه حالا که جامعه قانع شده که امریکا دیگر قابل اعتماد نیست، باید از فرمان ترامپ در خصوص اخراج ایرانی ها عبرت بگیریم، افزود: ۱۰۰ هزار نفر از دانشمندان ایرانی در امریکا علم و سرمایه خود را هزینه کرده اند، اما در نهایت نتیجه آن شد که آنها را از امریکا بیرون کردند؛ در واقع آنها را با تروریست های سودان یکی دانستند.
عباسی افزود: وقتی به عنوان کارگر فنی در امریکا کار می کنیم نمی دانیم چیزی را که تولید می کنیم در موشک و یا در پوشک کار گذاشته می شود، پس با این حال بهتر است در کشور خودمان بمانیم و به مانند شهید طهرانی مقدم، مدیران را مجبور به کار کردن کنیم.
رئیس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه امریکا پس از این همه خدمت به خوبی مزد دانشمندان ما را داد، افزود: جالب اینجاست که آنها هیچ تفکیکی بین دانشمندان و دیگر افراد قائل نشده اند؛ البته متاسفیم که باید در کشور خودمان عزت و شرف مان را بدهیم تا بتوانیم یک هواپیما از فرانسه بگیریم.
عباسی با بیان اینکه امثال شهید طهرانی مقدم هستند که برای مردم ایران امنیت آورده اند، اضافه کرد: اگر می خواهیم در زندگی مردم دخیل شویم، باید در زمینه تامین امنیت کشور دخیل باشیم.
وی گفت: واقعا جای حیرت دارد که چرا دانشگاه های ما در مقابل خرید هواپیمای ایرباس و بوئینگ نایستادند. واقعیت این است که باید ذهنیتی را در بین جوانانمان ایجاد کنیم که به جای رفتن به امریکا و تحقیر شدن، در همین کشور خودمان بمانند و اگر به مانند شهید شهریاری هم شهید شوند، ارزش دارد.
رئیس اندیشکده یقین در ادامه با اشاره به اینکه صنعت هوافضا و صنعت هسته ای ایران در قالب یک پروژه امریکا و تحت عنوان SSR محدود شده، بیان کرد: در واقع در قالب این پروژه برجستگی هایی که کشورمان از آن برخوردار است یک به یک فرسوده می شوند؛ که تا کنون در زمینه موشکی ورود پیدا کرده اند و یکی دیگر از برجستگی هایی که به دنبال فرسوده کردن آن هستند، قاسم سلیمانی و جبهه مقاومت است.
عباسی با اشاره به شکایت وزارت دفاع از خود تصریح کرد: زمانی که موضوع تعدیل صنعت موشکی و فضایی کشور را مطرح کردم، وزارت دفاع به خاطر محرمانه بودن این موضوع از من شکایت کرد و جالب این جاست که وقتی قاضی در جریان موضوع قرار گرفت، تعجب کرده و گفت مگر رهبر معظم انقلاب نگفته اند که صنعت موشکی باید توسعه یابد؛ در هر حال در این پرونده منع تعقیب من صادر شد.
وی با بیان اینکه امروز عملا توان موشکی، فضایی و هوایی کشورمان تعدیل شده، اظهار کرد: علت تعدیل شدن این صنعت به خاطر چراغ سبزی بود که امریکا به ما نشان داد و حتی به دنبال این موضوع، یک گفتمانی در کشور ایجاد کردند که امروز به موشک نیاز نداریم؛ چون عصر گفتمان است. البته رهبر معظم انقلاب نیز در پاسخ گفتند که هر کس این حرف را آگاهانه زده خیانت کرده است.
رئیس موسسه اندیشکده یقین از وجود 5 لایه استراتژیکی سرزمین، لایه استراتژیک دریایی، لایه استراتژیک فضایی، لایه استراتژیک سایبری و لایه استراتژیک پولی و ارزی به عنوان پنج عنصر قدرت از صد سال گذشته تاکنون نام برد و افزود: سال گذشته یک جنگ پولی بین امریکا و چین شکل گرفت که در نتیجه 40 درصد ارزش پول چین نابود شد و البته این جنگ هم یک روز علیه ایران شکل گرفت؛ که به دنبال آن در یک روز 40 درصد ارزش پول ایران پایین آمد.
عباسی با بیان اینکه رهبرمعظم انقلاب نیز تاکید کردند که آقایی و سروری دلار باید شکسته شود، اضافه کرد: زمانی امام گفت که باید حصر آبادان شکسته شود، امروز هم دغدغه رهبر این است که آقایی و سروری دلار شکسته شود؛ بنابراین باید در این راستا حرکت کنیم.
رئیس موسسه اندیشکده یقین با اشاره به اینکه وقتی قدرت مالی یک کشور شکسته می شود درست مانند این است که ستون فقرات یک کشتی گیر شکسته شده باشد، اظهار کرد: متاسفانه زمانی که به مسئولان در خصوص یک موضوعی هشدار داده می شود، توجه نمی کنند؛ به عنوان نمونه یکی از تاکیدات ما این بود که یک سازمان مانند سازمان امنیت ملی امریکا که از آن به عنوان NSA یاد می شود، ایجاد کنند؛ اما از راه اندازی آن غفلت کردند، که نتیجه آن حمله سایبری و نفوذ ویروس استاکس نت به تاسیسات هسته ای کشورمان بود که خسارت های چند میلیارد دلاری در بر داشت. در واقع نتیجه ای که دشمن با تهدید موشک و نظامی نتوانست به دست آورد از طریق نفوذ استاکس نت به آن دست یافت.
عباسی یکی از دلایل موفقیت صنعت هسته ای در کشورمان را وجود متولی مشخص دانست و افزود: کسی مانند شهید حسن طهرانی مقدم متولی ایجاد و توسعه این صنعت بود؛ هر چند که محدودیت هایی نیز وجود داشته، اما امروز صنعت هوایی و فضایی ما متولی ندارد.
وی با بیان اینکه قرار است به خاطر خرید هواپیما از ایرباس 10 میلیارد دلار ظرف ۱۰ سال به فرانسه بدهند، گفت: اگر یک سوم این مبلغ یعنی هزار میلیارد تومان را به دانشگاه اصفهان بدهند، می شود هواپیمای ایران 140 را که در شاهین شهر ساخته شده، احیا کرد.
واقعا چرا ما دانشگاهیان سکوت کردیم؟
خودمان هم از خودمان دفع نکردیم ، چرا جریانی راه نیانداختیم که ما می توانیم؟
اساتید دانشگاه میدانید شما تاثیر گذار هستید یا خیر؟