به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا نعمت زاده در همایش چشم انداز صنعت فولاد اظهار داشت: تولید سنگ آهن در کشور از 62 میلیون تن به 75 میلیون تن رسیده که برای تامین نیاز کشور باید دو برابر شود.
وی ادامه داد: باید روی ذخایر معدنی تمرکز کنیم تا به سهم 3 درصدی در تولید جهانی مواد معدنی دست یابیم.
نعمتزاده تصریح کرد: در حال حاضر 1.6 میلیارد تن فولاد فولاد در جهان تولید می شود که سهم ایران یک درصد است که باید به 2 درصد برسد که البته رقابت سختی در پیش داریم.
نعمت زاده با اشاره به برگزاری جلسات مکرر با بانکها و سرمایه گذاران داخلی و خارجی گفت: تولید در صنایع پایین دستی باید تقویت شود و در زمینه تولید ورق فولادی ضد زنگ به توسعه بپردازیم.
وی با تاکید بر لزوم تولید فولاد آلیاژی و خاص در کشور، گفت: در طرح های جدید فولادی باید به موضوع مصرف انرژی توجه شود.
وی در ادامه با اشاره به صادرات ۲۰ میلیون تن آهن خام از کشور در ابتدای دولت یازدهم، اظهار داشت: در ۸ سال دولت قبل با رکود جدی و تعطیلی اغلب پروژه ها مواجه بودیم.
وی افزود: جلساتی برگزار کردیم و روی کنسانتره متمرکز شدیم و امروز تعادل در صادرات برقرار شده است.
وزیر صنعت با بیان اینکه یکی دو ماه دیگر تمام کمبودها در زمینه گندله برطرف می شود، ادامه داد: طبق سند چشم انداز ۲۰ ساله باید تا سال ۱۴۰۴ به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست یابیم.
به گفته وی طبق گزارش انجمن جهانی فولاد ایران با تولید ۱۸ میلیون تن فولاد در رده ۱۶ جهان قرار دارد.
وی تصریح کرد: رشد جهانی تولید فولاد جهان در سال ۲۰۱۶ حدود یک درصد بود ولی رشد تولید فولاد ایران ۱۰ درصد اعلام شد.
نعمت زاده همچنین با اشاره به برخی انتقادها نسبت به برخی تصمیمات دولت، گفت:قصد و عمل این دولت تصمیم گیری در خلأ نیست و ما بدون مشورت مستمر با تشکل ها نمی توانیم کشور را اداره کنیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ۲۸ میلیون تنی تولید کنسانتره در سال ۹۲ گفت: این رقم تا پایان امسال به ۴۵ میلیون تن می رسد که رشد ۶۰ درصدی خواهد داشت.
به گفته وی، در این مدت ظرفیت تولید گندله از ۲۱ میلیون تن به ۳۵ میلیون تن، آهن اسفنجی از ۱۹ میلیون تن به ۲۷ میلیون تن، شمش فولاد از ۲۴ میلیون تن به ۳۱ میلیون تن و محصولات نوردی از ۳۱ میلیون تن به ۳۷ میلیون تن رسیده است.