به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بعد از آنکه دستگاه قضایی کنیا دیروز این هفت تن را با هدف مهار اعتصاب پزشکان بازداشت کرد، دولت به دلیل توقف مذاکرات با پزشکان متعاقب این دستیگری از دادگاه خواست تا برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع اجتماعی کشور، آنها را آزاد کند و لذا قوه قضائیه نیز تحت همین فشار مجبور به تمکین از خواسته دولت شد و معترضین را آزاد کرد.
کلئوپا مایلو وزیر بهداشت کنیا دیروز در کمیته بهداشت سنای این کشور از دستگاه قضایی خواسته بود تا با آزادی هرچه سریعتر این 7 تن از رهبران اتحادیه پزشکان، داروسازان و دندانپزشکان کشور، بخش خدمات بهداشت و درمان را از سردرگمی بیشتر به در آورد.
روزنامه دیلی نیشن این کشور نیز این اقدام دادگاه عالی را 'دربند کردن آگاهی و علم در کنیا' توصیف کرده و خواستار پاسخگویی دولت در این زمینه شده بود.
براساس این گزارش، اعتصاب سراسری پزشکان و پرستاران کنیایی که نزدیک به 3 ماه به طول انجامیده در اعتراض به بی توجهی دولت به مطالبات صنفی آنها در حالی ادامه یافت که نهادهای قضایی این کشور طرح محاکمه چهره های مطرح این اعتصاب را در دستور کار خود قرار داده و روز دونبه 7 تن از آنها را دستگیر کردند.
دادگاه عالی کنیا اعلام کرد، به طور قاطع به اتهامات افرادی که در طراحی و برگزاری این اعتصابات غیرقانونی و نیز برهم زدن نظم عمومی بیمارستان ها و مراکز درمانی نقش داشته اند، رسیدگی خواهد کرد.
پزشکان کنیایی نیز به صراحت اعلام کردند، تا تحقق کامل مطالبات حقوقی خود، به اعتصابات سراسری خود ادامه می دهند.
بر اساس گزارش های منتشره، تداوم اعتصابات و تعطیلی بیمارستان ها و مراکز درمانی در نایروبی، موجب شده تا به امروز 24 بیمار جان خود را از دست داده و شمار زیادی از آنها در انتظار دریافت خدمات پزشکی بسر ببرند .
وزارت بهداشت کنیا پس از چند دور گفت و گو با اعتصاب کنندگان نتوانسته آنها را تشویق به بازگشت به مراکز درمانی کند .
بر اساس این گزارش، اتحادیه پزشکان کنیا بر تداوم اعتصاب و نیز پیگیری مطالبات خود تاکید کرده اند.
دولت کنیا مدت هاست از پزشکانی که سابقه فعالیت در ارتش این کشور را دارند، برای رسیدگی به امور بیماران در بیمارستان های اصلی نایروبی استفاده کرده است .
بر اساس این گزارش، اگرچه مذاکرات نمایندگان دولت و اعتصاب کنندگان برای حصول توافق ادامه دارد، اما آنها اعتصاب کنندگان نیز اعلام کردند که در صورت تداوم بی توجهی مقامات بهداشت و درمان کنیا به مطالبات جامعه پزشکی، این اعتراض تشدید خواهد شد و نظام پزشکی این کشور آفریقایی با بحرانی جدی مواجه می شود.
تارنمای خبری 'ای ان سی ای' کنیا نیز گزارش داده که پزشکان و پیراپزشکان کنیا خواستار افزایش 300 درصدی حقوق خود شده اند که تاکنون مورد موافقت دولت قرار نگرفته است.
از سوی دیگر، پرستاران کنیایی نیز با امضای طوماری خواستار افزایش 25 تا 40 درصدی حقوق شان هستند.
حدود 5 هزار پزشک و پیراپزشک و نیز داروساز و دندانپزشک در بیمارستان های دولتی کنیا در شرایطی فعالیت می کنند که وظیفه رسیدگی پزشکی و درمان به بیش از 45 میلیون شهروند این کشور را برعهده دارند.
به گزارش فرانس پرس، قاضی هلن واسیلوا، قاضی دادگاه کارکنان دولت وابسته به دادگاه عالی کنیا یک ماه قبل حکم دستگیری رهبران پزشکان اعتصاب کننده را صادر کرده بود، اما آنها هیچ وقعی بر حکم دادگاه ننهاده تا اینکه امروز دستگیر دند.
در هر حال روند پیگیری پرونده اعتصاب تا دیروز به دستگیری رهبران آنها و امروز نیز به آزادی آنها انجامید.
دادگاه عالی کنیا در عین حال امروز اعلام کرد که این افراد را تا 23 فوریه (5 اسفند) زمان برگزاری دادگاه نهایی آزاد کرده است تا آنها بتوانند در مذاکرات با دولت شرکت کنند.