اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نصرت الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و دبیر همایش ملی مدیریت استعدادها در هزاره سوم در مراسم افتتاح همایش «مدیریت استعدادها در هزاره سوم» که صبح امروز در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به اهمیت سرمایه های فکری گفت: امروزه از دارایی های نامانوس مدیریت شده و سرمایه های فکری سخن می شود. ارزش ایده ها به 20 هزار میلیارد دلار رسیده و کشوری که بالاترین دارایی فکری را داشته باشد می تواند مالک بالاترین سهم GDP باشد و بالاترین اشتغال را ایجاد کند؛ به این ترتیب ارزش سرمایه های فیزیکی و منابع طبیعی کم می شود.
وی افزود: زمانی کشورها به خاطر سرمایه های فیزیکی بالای یک کشور به آن حمله می کردند، طوری که ایران شش مرتبه با رومی ها وارد جنگ شد؛ در حالی که هیچ وقت برای جنگ پیش قدم نبود. این سرقت های فکری قابل تصرف نیستند و سرمایه های فکری را نمی توان با شیوه های گذشته گرفت.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در ادامه بیان داشت: آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم سیاستی را پیشه کرد تا بتواند تعداد دانشمندان خود را افزایش دهد و دروازه هایش را به روی استعدادهای دیگر کشورها گشود؛ به طوری که 47 درصد دانشمندان پزشکی آمریکا مهاجر هستند و 40 درصد شغل این کشور توسط مهاجرین تولید و ایجاد می شود. آمریکا غیر از دستاوردهای پژوهشی، فرهنگی، سیاسی و ژنتیکی سالانه از محل دانشجویان خود 25 میلیارد دلار درآمد دارد. همچنین اتحادیه اروپا در مجموع کمتر از کشور ژاپن صاحب دارایی های فکری می باشد، به همین دلیل اکثر کشورها تلاش می کنند از استعدادهای برتر دیگر کشورها بهره ببرند.
ضرغام تاکید کرد: در کشور ما درصد جوانان قابل توجه اند و بر همین اساس، کارهایی را با برنامه ریزی آغاز کرده ایم. ایران در همه ادوار نخبه پرور بوده و دانشمندان ایران در جهان اسلام خدمات ارزشمندی را ارائه کرده اند؛ در کل معنای ایران را می توان اصالت فرهنگی دانست.
وی در ادامه اظهار داشت: برنامه ریزی و همکاری، امضای تفاهم نامه با مراکز علمی و حضور دانشمندانی که در خارج از کشور مشغول فعالیت هستند، بیانگر این است که ما با جدیت به دنبال این اصالت فرهنگی هستیم و این ارتباط با کشورهای دیگر به صلح جهانی کمک می کند و این یعنی همان مسئله مهمی که ایران به دنبال دستیابی به آن می باشد.
دبیر همایش مدیریت استعدادها در هزاره سوم با اشاره به لزوم ایجاد دانشگاه های نسل چهارم گفت: دنیا به این نتیجه رسیده است که صرفا پرداختن به علم و رشد علمی باعث آرامش و رشد انسان ها نشده است، به همین جهت دانشگاه های نسل چهارم مطرح شده که این دانشگاه ها را کمال گرا می دانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما رشد علمی با بهره گرفتن از توانمندی ها و استفاده از ظرفیت های علمی خارج از کشور و کمک به همدیگر برای تعالی و کمال انسان هاست و تمامی تلاش خود را برای رسیدن به این مهم انجام می دهیم.