به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دكتر محمد احمدي بافنده در بیست و دومین همایش ملی - منطقه ای انجمن متخصصان محیط زیست ایران با اشاره به اينكه از ابتدای بهره برداری تاکنون ٧و نيم ميليارد سفر با مترو تهران انجام شده و هر سفر يك دلار به اقتصاد كشور كمك كرده است افزود: اگر همين پول در توسعه مترو هزينه میشد شاهد كاهش ترافيك و آلودگی هوا بوديم.
وی با بیان اینکه آثار و فواید زیست محیطی مترو برکسی پوشیده نیست تصریح کرد: با همین مقدار سفر انجام شده ۱۵هزار میلیون تن تولید گازهای آلاینده کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران در ادامه صحبتهای خود به صرفه جویی پنج میلیارد لیتری در مصرف بنزین که معادل ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است اشاره کرد و گفت: با احتساب تورم سالانه استفاده از مترو تهران تاکنون باعث ۳۵۵ هزار میلیارد ریال صرفه جویی در مصرف بنزین شده است.
وی ادامه داد: هزینه کردن برای ساخت مترو برونشهری همزمان با گسترش خطوط درونشهری یک ضرورت است، چراکه اکنون روزانه بیش از ۳ میلیون خودرو وارد کلانشهر تهران میشود و ساخت مترو برون شهری و اتصال آن با شبکه درون شهری تنها راهکار مؤثر برای کاهش این رقم و به تبع آن کاهش ترافیک و آلودگی ناشی از آن است.
احمدی بافنده با بیان اینکه اکنون تنها خط برونشهری فعال خط ۵ مترو است افزود: این خط بار سنگین مالی را در پی دارد که متأسفانه حمایتی هم از سوی استان البرز نمیشود و شرکت بهره برداری مترو تهران با کمترین هزینه بلیت و به نوعی رایگان حجم عظیم مسافران این خط را جابجا میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سالانه ۸۰۰میلیون سفر در مترو تهران انجام میشود و اکنون توانستهایم جز ۱۲مترو برتر در جهان از لحاظ تعداد جابجایی مسافر در روز باشیم که در مقایسه با ده سال قبل مترو تهران با رشد چشمگیری روبرو بوده است.
بیست و دومین همایش ملی - منطقهای انجمن متخصصان محیط زیست ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران در حال برگزاری است.