به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحقق آنچه در فرانسه دشوارو غیر ممکن بود به یک احتمال تبدیل شد در نتیجه رسیدن مارین لوپن رئیس جبهه ملی راستگرای افراطی به کاخ الیزه در فهرست احتمالات ریاست جمهوری جا گرفته است.
آل ژوپیه نامزد دیگر انتخابات که بازنده به شمار می آید، از شخصیت های سیاسی معروف به میانه روی و شناخت جهان عرب و اسلام است.
این در حالی است که اکنون فضای حاکم بر فرانسه به سمتی رفته است که میانه روی در قبال اسلام اشتباه به شمار می آید.
این پدیده در حال گسترده تر شدن است و چه بسا موجب شود لوپن به ریاست جمهوری برسد همانطور که در مورد ترامپ در آمریکا رخ داد.
شعارهای انتخاباتی لوپن شبیه شعارهای ترامپ
لوپن به طور رسمی تبلیغات انتخاباتی خود را با شعارهایی که ترامپ را به کاخ سفید رساند، آغاز کرد و قول داد در صورت پیروزی در انتخابات، سیاست «اول فرانسه» را در پیش بگیرد.
تشویق رای دهندگان فرانسوی به الگو گرفتن از آمریکاییها
وی همچنین در یکی از سخنرانی های خود سیاست مهاجرت گسترده، جهانی شدن و افراط گرایی اسلامی را هدف حمله قرار داد و فرانسوی را به الگو گرفتن از رای دهندگان آمریکایی حامی ترامپ تشویق کرد؛ کسانی که منافع ملی را در صدر اولویت های خود قرار دادند.
اعتراض گسترده به سفر لوپن به لبنان
لوپن در چارچوب تبیلغات انتخاباتی خود در حالی راهی لبنان شد که سفر او با اعتراض های زیادی همراه بود تا جایی که برخی به دلیل مواضع حمایت جویانه لوپن از اسرائیل و نیز سیاست های نژادپرستانه او علیه عرب ها و مسلمانان، مسئولان لبنانی را به تحریم این سفر فراخواندند.
اما سفر لوپن به لبنان نشان می دهد فرانسه به ساختار دولت لبنان و حساسیت آن واقف است و روابط فرانسه و لبنان تحت تاثیر لوپن و پیروزی احتمالی آن قرار نخواهد گرفت.
به عبارت دیگر لبنان به چند دلیل برای فرانسه حائز اهمیت است از جمله اینکه لبنان دروازهای به سمت شرق به شمار می آید و رای فرانسوی های لبنانی الاصل در انتخابات حائز اهمیت است، زیرا حتی یک رای هم در انتخابات فرانسه تاثیرگذار و مهم خواهد بود.
به هر حال لوپن پس از اینکه در نظرسنجی ها گوی سبقت را از سایر نامزدها ربود و در پی قدرت گرفتن حزب راستگرای افراطی در فرانسه، شانس بیشتری پیدا کرده است،اکنون به ستاره انتخابات ریاست جمهوری فرانسه تبدیل شده و پیروزی او در مرحله نخست حتمی است.
انتخابات فرانسه در دو مرحله صورت می گیرد، نخست در ماه مارس و سپس در ماه می و در دور دوم دو نامزدی که بیشترین آراء را به دست بیاورند، به رقابت می روند حال آنکه دور دوم برای لوپن بسیار دشوار خواهد بود، زیرا تمام احزاب راستگرا و چپگرا علیه او صف می بندند تا مانع ورودش به کاخ ریاست جمهوری شده و از انقلاب در فرانسه جلوگیری کنند با این حال مجال زیادی برای اتفاقات غیرمنتظره و پیروزی لوپن وجود دارد.