به گزارش اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد میرزابیگی افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری در منزل یکی از مسائلی بود که با شروع کار معاونت پرستاری در وزارت بهداشت در دولت یازدهم با تاکید وزیر بازنگری و بازتعریف و در تاریخ هشتم اردیبهشت امسال آیین نامه جدید مراقبت در منزل با امضای وزیر ابلاغ شد.
وی ادامه داد: اکنون با توجه به آیین نامه جدید فعالیت مراکز پرستاری جامعه نگر یا مراکز خدمات پرستاری در منزل و نیز تعرفههای این خدمات که به تصویب شورای عالی بیمه رسیده است، زمان آن رسیده که جامعه پرستاری و دانشگاه های علوم پزشکی از این فرصت برای ارائه مراقبتهای پرستاری به مردم استفاده کنند.
میرزابیگی، این روش خدمت در دنیا را به دلیل «در دسترس و ارزان بودن» از عادلانه ترین و کم هزینه ترین روش های خدمت به مردم دانست.
وی گفت: کسانی که از گذشته مجوز دفاتر خدمات پرستاری در منزل (هوم کر) و خدمات پرستاری جامعه نگر داشتهاند از این پس باید براساس آیین نامه ابلاغی مجوز خود را تجدید و براساس تعرفه های مصوب عمل کنند؛ کسانی که از این پس می خواهند مجوز بگیرند نیز باید با آیین نامه و تعرفه های مصوب و ابلاغ شده هماهنگ باشند زیرا نظارتهای وزارت بهداشت بر اساس این اصول و مصوبه ها صورت میگیرد.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: نکته بسیار مهم دیگر که مکمل این مصوبه هاست، تصویب و اجرای همزمان پروانه صلاحیت حرفه ای است و هر کسی که در زمینه خدمات پرستاری در منزل فعالیت می کند باید پروانه صلاحیت حرفه ای نیز داشته باشد.
میرزابیگی افزود: مردم نیز متوجه باشند که هر کس برای خدمات پرستاری در منزل به خانه آنها مراجعه کرد باید از او شماره پروانه صلاحیت حرفه ای درخواست کنند؛ کسی که شماره پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران را داشته باشد به معنی این است که مدرک پرستاری و صلاحیت لازم را برای فعالیت در این عرصه ها را دارد.
وی اضافه کرد: در واقع سه مصوبهای که امسال برای پرستاران تصویب و إبلاغ شد، شامل ابلاغ بخشنامه و آیین نامه فعالیت مراکز پرستاری در منزل، آیین نامه اعطای پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران و تصویب تعرفه های خدمات پرستاری در منزل (هوم کر) در شورای عالی بیمه، مکمل یکدیگرند و هر مرکزی که در این زمینه به دنبال فعالیت است، بر اساس این سه مصوبه فعالیت میکند.
وی تاکید کرد: این خدمات اکنون تحت پوشش بیمه رفته و سازمان های بیمه گر نیز باید با این خدمات مانند سایر خدمات پزشکی برخورد کنند.
میرزابیگی گفت: مردم در صورت استفاده از خدمات پرستاری در منزل، علاوه برکسب اطمینان از صلاحیت شخص پرستار، با درخواست پروانه صلاحیت حرفهای از مرکزی که به آنها خدمت ارائه میکند، نیز باید مطمئن شوند که آیا مرکز ارائه خدمات پرستاری در منزل نیز دارای صلاحیت هستند یا خیر؟
وی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی برای صدور، تمدید مجوز و حتی فعالیت دفاتر خدمات پرستاری در منزل باید علاوه بر سایر مدارک، پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران آن مرکز را کنترل کند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: این مصوبه ها به صورت یک بسته کامل تدوین شد تا مشکلات بسیار قدیمی مردم، پرستاران و مراکز خدمات پرستاری در منزل را که در سال های گذشته دردسرساز شده بود، بر طرف کنند.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: تحقق چنین مصوبه هایی در سال های متمادی جزو آرزوهای جامعه پرستاری بود که خوشبختانه در این دوره عملیاتی شد. البته در این زمینه مباحث زیادی وجود دارد که مردم باید از آنها مطلع شوند و باید در آینده نزدیک بیشتر اطلاع رسانی می کنیم.
وی گفت: خبر خوش دیگر برای جامعه پرستاری، تدوین کامل شرح وظایف همه ردهها و سطوح پرستاری اعم از مراقبت های فوق تخصصی، تخصصی، عمومی و خدمات اولیه و همچنین شرح وظایف ردههای مدیریتی پرستاری و پرستاری توانبخشی است که مطالعه و تدوین آن یکسال طول کشید.
وی گفت: از دهم اسفندماه پارسال فرآیند کشوری شروع شد و اکنون با کار کارشناسی مفصل و همکاری جمع زیادی از نخبگان و صاحبنظران جامعه پرستاری به سرانجام رسید.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته به دلیل پیشرفتهای دانش پزشکی و نیز فناوری های تشخیصی - درمانی و تغییر سیمای بیماری ها و ... در برخی سطوح خدمتی، شرح وظایف گروههای مختلف پرستاری با توجه به این تغییرات، روشن و شفاف نبود؛ در واقع شرح وظایف جامعه پرستاری از سال 1387 تاکنون در کشور بازنگری نشده بود و گاهی در سطوح مختلف با مشکلاتی رو به رو بودیم.
میرزابیگی افزود: برای این کار هشت کارگروه با همکاری صاحبنظران و استادان پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، همدان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و تبریز، نمایندگانی از سازمان نظام پرستاری با جذب و همکاری بیش از 193 نفر از نخبگان، کارشناسان و صاحبنظران پرستاری در سراسر کشور تشکیل شد.
وی گفت: از اسفند سال 94 با تشکیل کارگروهی بین معاونت های توسعه، درمان و پرستاری وزارت بهداشت این ماموریت را معاونت پرستاری برعهده گرفت و به سرعت علاوه بر استفاده از ظرفیت مدیران پرستاری و رئیسان دانشکده های پرستاری با دعوت از نخبگانی از 10 قطب دانشگاهی، انجمنهای علمی و برخی اعضای شورای عالی نظام پرستاری، کار تدوین شرح وظایف گروه های پرستاری آغاز شد.
میرزابیگی ادامه داد: با انجام مطالعات تطبیقی در سایر کشورها و نیز با بررسی نیازهای مردم، مددجویان و بیماران بیمارستان ها پس از انجام بیش از پنج هزار و 2٠٠ نفرساعت کار کارشناسی، کتابچه ٢٠٠ صفحهای برای ساماندهی شرح وظایف همه گروه های پرستاری تدوین شد.
وی افزود: اکنون کتاب شرح وظایف خدمات همه گروه های پرستاری برای سیر مراحل قانونی در اختیار وزیر بهداشت، معاونت توسعه منابع و مرکز تحول اداری این وزارتخانه قرار گرفته تا به سراسر کشور ابلاغ شود.
معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: در چهار ساله گذشته به همه آنچه در حوزه پرستاری در وزارت بهداشت وعده داده بودیم عمل کردیم و امیدواریم با تلاش روزافزون جامعه پرستاری این مصوبه ها در مسیر بهبود کیفیت خدمات پرستاری در کشور نتیجه بخش باشد.