به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یک منبع آگاه از دولت هند اعلام کرد این کشور با هدف افزایش فشار بر ایران، واردات نفت خود از این کشور را کاهش می دهد.
به گفته این منابع، پالایشگاه های هندی، واردات نفت از ایران را در سال 2017-18 حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهند داد.
هند از جمله کشورهایی است که در دوران تحریم های نفتی علیه ایران، به برخی همکاری های خود در توسعه میادین نفتی و گازی با ایران ادامه داد و در حال حاضر و با لغو تحریم های علیه ایران دست این کشور در بستن قراردادهای توسعه میادین نفتی و گازی با بازدهی بیشتر باز شده و همین امر جایگاه شرکتهای هندی در صنعت نفت ایران را متزلزل کرده است.
دولت هند که هم اکنون از این مسئله ناراحت است از پالایشگاههای خود خواسته است تا واردات نفت از ایران را کاهش دهند.
یک منبع آگاه هندی اعلام کرده است که ما به تدریج واردات نفت خود از ایران را کاهش می دهیم و در صورتی که پیشرفت قابل قبولی در واگذاری میدان گازی فرزاد ب به هند صورت نگیرد واردات نفت از ایران را بیشتر کاهش خواهیم داد.
بر همین اساس نمایندگان دولت هند برنامه این کشور برای کاهش 20 درصدی واردات نفت از ایران را به شرکت ملی نفت ایران اطلاع داده اند.
دولت هند قصد دارد واردات نفت از ایران را از 240 هزار بشکه روزانه به 190 هزار بشکه در روز کاهش دهد.
بر همین اساس دو شرکت پالایشگاهی مانگالور و نفت هند هر کدام 20 هزار بشکه در روز واردات نفت از ایران را کاهش می دهند و شرکتهای پتروشیمی بهارات و هندوستان پترولیوم با هم واردات نفت از ایران را 10 هزار بشکه در روز کاهش خواهند داد.
در مقابل نیز شرکت ملی نفت ایران این کشور را تهدید کرد در صورتی که واردات نفت از ایران را کاهش دهند تخفیفات ارائه شده برای خریداران هندی را کم می کند.
اقدام دولت هند در اجبار پالایشگاههای این کشور برای کاهش واردات نفت از ایران ، آنها را با مشکل یافتن فروشندگان جدید نفتی روبرو خواهد کرد چرا که با توجه به دو توافق کاهش نفت در اواخر سال گذشته که در
مجموع 1.8 میلیون بشکه در روز عرضه نفت به بازار را کاهش داد شرایط برای پالایشگاه ها سختتر شده است.