به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو رئیس جمهور سوریه با اشاره به حمایتهای تهران، مسکو و حزب الله از ارتش سوریه، اظهار داشت که کشورهای غربی هیچ گاه در سوریه علیه تروریسم نجنگیدند و همچنان حامی آن هستند.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت که اگر ارتش و دولت سوریه نماینده همه ملت این کشور نبودند، نمیتوانستیم چنین تصویر واحدی از ملت سوریه داشته باشیم.
اسد تأکید کرد که امروز در سوریه نسبت به سالهای گذشته امید بیشتری در خصوص پایان جنگ مشاهده میشود.
وی در گفتگو با روزنامه «وسرنجی لیست» کرواسی اظهار داشت: ارتش سوریه به مدد اراده مبارز سوری، پشتیبانی مردمی و حمایت قدرتمند جمهوری اسلامی ایران، حزب الله و روسیه توانست در برابر تروریستها دستاوردهایی را محقق کند.
رئیس جمهور سوریه با اشاره به اینکه روابط این کشور با کرواسی به دهه ها قبل بازمیگردد، تأکید کرد: کشورهای غربی که علیه تروریسم اعلام جنگ کردند، تا کنون حامی آن هستند. آنا با تروریسم نمیجنگند و آنچه میگویند فقط [جنبه] مصرف داخلی دارد.
مبارزه با تروریسم و مصالحه، رؤیای پایان جنگ سوریه را به واقعیت بدل میکند
اسد با تأکید بر اینکه امید پایان به جنگ سوریه را میتوان از طریق مبارزه با تروریسم و مصالحه به واقعیت بدل کرد، در پاسخ به این پرسش که آیا معارض میانه رویی وجود دارد، اعلام کرد: «این سوال بسیار مهمی است زیرا به گفته مسئولان غربی و در رأس آنان باراک اوباما رئیس جمهور سابق [آمریکا] معارضان میانه رو خیال و توهم است...آنان از این معارضان حمایت کردند... لذا معارض میانه رو وجود ندارد... معارضان موجود، معارضان جهادی هستند اما با معنای منحرف در خصوص جهاد...معارضانی که نه گفتگو را میپذیرند و جز تروریسم، راهکار دیگری قبول نمیکنند...لذا با این بخش از معارضان نمیتوان به هیچ نتیجه ای رسید... این تروریستها نمیتوانند معارض باشند و در راه رسیدن به راه حل کمک کنند... این گروههای تروریستی با دستور کارهای کشورهای خارجی ارتباط دارند و گروههایی نیستند که به جریانی در سوریه وابسته باشند...گروههایی [از معارضان] وجود دارند که ظاهرا سیاسی به نظر میرسدند و سلاح در دست ندارند، ولی در واقع حامی تروریستها هستند و بخش دیگر [معارضان] نیز با برنامه های عربستان، ترکیه و غرب ارتباط دارند».
استفاده غرب از تروریسم به عنوان یک برگه برای برنامه های سیاسی
رئیس جمهور سوریه با اشاره به حمایت کشورهای غربی از تروریسم، تصریح کرد: «بیشتر کشورهای دنیا علیه تروریسم هستند... آنها این مسئله را اعلام نمیکنند، ولی عملا با ما و یا به صورتهای دیگر در خلال جنگ و پیش از آن همکاری میکنند...زیرا تروریسم فقط با جنگ با سوریه آغاز نشده، بلکه در جهان وجود داشته است...طبیعتا [تروریسم] به خاطر جنگهای مختلف در خاورمیانه افزایش خواهد یافت...آنان [کشورهای غربی] از تروریسم به عنوان یک برگه برای برنامه های سیاسی مختلف خود استفاده میکنند؛ هر چند که این تروریسم به خودِشان بازگردد».
اروپا برای حمایت از خود، دست از حمایت تروریستها در سوریه بردارد
وی درباره همکاری امنیتی میان دولت سوریه و کشورهای اروپایی گفت: «پس از آغاز جنگ و موضع حمایتی فرانسه از تروریستها، سوریه همکاری امنیتی با همه این کشورها (اروپایی) را متوقف کرد...زیرا با وجود دشمنی سیاسی نمیتوان همکاری امنیتی داشت... باید توافق سیاسی و امنیتی صورت گیرد... شماری از کشورهای اروپایی حمایت گسترده ای از تروریستها دارند...آنان دهها از هزار تروریست به سوریه فرستادند...وزمانی که درباره دهها هزار ترورست یا صدها هزار نفر در سوریه یا مناطق مجاور سخن میگوییم همکاری امنیتی در چنین حالتی کارآیی محدودی دارد...لذا اگر اروپا میخواهد که از خود در این مرحله حمایت کند باید دست از حمایت تروریستها بردارد.
اردوغان مانع اصلی برآورد تعداد تروریستهای حاضر در سوریه است
اسد با بیان اینکه هیچ اطلاعات دقیقی در خصوص تروریستهای حاضر در سوریه وجود ندارد، علت این مسئله را حضور اردوغان عنوان و تأکید کرد که وی «همه شرایط را برای حمایت و تثبیت تروریستها در سوریه فراهم میکند واجازه کنترل مرزها را نمیدهد؛ در نتیجه آمار دقیقی از تروریستهایی که خارج یا داخل میشوند، وجود ندارد... اما زمانی که از تعداد تروریستها در سوریه سخن میگوییم، یقینا از صدها هزار نفر سخن گفته ایم.
استقلال سوریه، علت اصلی آغاز جنگ توسط غرب علیه این کشور است
رئیس جمهور سوریه درباره علت این همه حمله به سوریه برای سرنگونی نظام حاکم بر آن میگوید: «علت واضح است. کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا و به همراه آن انگلیس و فرانسه و برخی از کشورهای اروپایی که تاریخ استعمارگری ندارند نمیتوانند یک حکومت مستقل را بپذیرند...آنان در پی [کشورهای] دنباله رو هستند که سیاستهایشان را اجرا کند...طبیعتا ما ضد منافع مشترک این کشورها نیستیم...ولی به عنوان یک حکومت، منافعی در منطقه خود داریم...آنان از ما میخواهند که برای منافعشان و علیه منافع خودمان فعالیت کنیم. لذا همیشه این کشورها با منافع ما مشکل دارند...از ما میخواهند که دست از حاکمیت خود برداریم و حقوقی را که حقوق بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت قائل شده است کنار بگذاریم... از این روی به این نتیجه رسیدند که آغاز جنگ علیه سوریه و تغییر دولت کنونی آن سبب خواهد شد که کارها برایشان آسانتر شود».
پیشنهاد آمریکا به سوریه برای مشارکت در جنگ علیه عراق در سال 2003
وی درباره پیشنهاد آمریکا به سوریه در سال 2003 برای حمایت از جنگ واشنگتن علیه عراق، اظهار داشت: ما میدانستیم که جنگ علیه عراق، بخشی از مجموعه خدادهایی است که با هدف تجزیه منطقه صورت میگیرد... ما میدانستیم توطئه های که برای آینده عراق در نظر گرفته شده است، طبیعتا طرح آن پیش از جنگ ریخته شده است...همچنین میدانستیم آنچه در عراق رخ داده، به سوریه و سپس به کل منطقه منتقل خواهد شد... لذا اگر در آن وقت در چنین طرحی شرکت میکردیم، وضعیت سوریه بسیار بدتر از آن بود که ما این طرح را رد کردیم. از این روی میگویم که هزینه عدم پذیرش یا مقاومت بسیار بیشتر از هزینه تسلیم شدن است.
اعراب حاشیه خلیج فارس جرأت نه گفتن ندارند
اسد با اشاره به اینکه بیشتر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، کشورها دنباله رویی هستند و جرأت نه گفتن به کشورهای غربی ندارد، تأکید کرد: برخی از آنها به ما میگویند که ما با شما هستیم ولی نمیتوانیم این مسئله را بیان کنیم...آرزو میکنیم که در جنگ پیروز شده و سوریه را حفظ کرده و تروریستها را شکست دهید...ولی در ظاهر چیز مختلفی میگویند؛ زیرا به اراده [کشورهای] غربی وابسته هستند...بیشتر کشورهای [حاشیه] خلیج [فارس]، کشورهایی هستند که انگلیس آنها را تشکیل و سپس به آمریکا تحویل داده است».
مردم سوریه موافق حکومت فدرالی نیستند
رئیس جمهور سوریه درباره احتمال تشکیل حکومت فدرالی در سوریه خاطر نشان کرد: این یک موضوع ملی و در ارتباط با قانون اساسی است و قانون اساسی نیز نیازمند رأی مردم است. از این روی ما به عنوان دولت نمیتوانیم بگوییم که قبول میکنیم یا خیر...دولت و قوه مجریه بیانگر درخواست ملت هستند...ولی اکثر مردم سوریه موضوع فدرالی را قبول نمیکنند؛ زیرا که مقدمه ای برای تجزیه سوریه است و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد...موضوع فدرالی یک موضوع ساختگی است که هدف از آن ایجاد وضعیتی مشابه وضعیت عراق است.
شکست تروریستها در حلب، اردوغان را به سوی مداخله مستقیم در سوریه سوق داد
وی درباره علت حضور نیروهای متجاوز ترکیه در خاک سوریه اظهار داشت: علت این است که اردوغان به پیروزی تروریستها بسیار دل بسته بود تا اینکه به نبرد حلب رسیدیم که به خاطر اهمیت سیاسی، اقتصادی، جغرافیایی و لجستیکی آن برای او نبرد سرنوشت سازی بود. ولی شکست تروریستها در حلب اردوغان را به سوی مداخله مستقیم سوق داد... تا دستکم زمانی که در میز مذاکره درباره آینده سوریه سخن گفته میشود، او نیز حضور داشته باشد.
سیاست آمریکا مبنی بر ایجاد هرج و مرج در کشورهای مختلف است
اسد با اشاره به اینکه حضور هر سرباز خارجی از جمله آمریکایی در سوریه بدون اجازه دولت این کشور تجاوز است، درباره نقش منفی آمریکا در مناطق مختلف دنیا گفت: به صورت کلی سیاست آمریکا مبنی بر ایجاد هرج و مرج در مناطق مختلف جهان و درگیری و کشمکش میان کشورهاست...و این چیز جدیدی نیست... و به صورتهای مختلف تکرار میشود...و از رهگذر این درگیریها و فتنه ها جای پایی برای خود ایجاد میکند و وارد چانه زنیهایی میشود که در این منطقه منافعش را تأمین کند...و این سیاست قدیمی آمریکاست.
ترس سوریه از جنگ با اسرائیل سخنی به دور از واقعیت است
رئیس جمهور سوریه در پاسخ به این پرسش که آیا از آغاز جنگ سوریه و اسرائیل میترسد یه خیر گفت: ترس از جنگ، سخنی به دور از واقعیت است... زیرا واقعیت این است که ما با این جنگ دست و پنجه نرم میکنیم... اما اینکه آن را سوریه/اسرائیلی بنامیم...میتوانی فرض کنی که این تروریستها جنگجویانی هستند که به سود اسرائیل کار میکنند... واگر ارتش نظامی اسرائیل نباشند، ولی جنگجویانی برای اسرائیل هستند...اسرائیل در اهداف خود با ترکیه، آمریکا، فرانسه، انگلیس، عربستان و قطر شریک است...این جنگ آغاز شده ولی با ابزارهای جدید... عملا پیروزی ما در برابر تروریستها، پیروزی در برابر همه اینهاست... از این روی اسرائیل میکوشد در هر جایی که ارتش سوریه حضور دارد، از این ترورستها حمایت کند... و برای حمایت از آنان دست به تجاوز میزند.
مردم غرب، متوجه دروغ سیاستمداران و رسانه های خود درباره سوریه شده اند
وی با بیان اینکه سیاست کشروهای اروپایی در قبال سوریه هیچ تغییری نکرده، اظهار داشت: نظر مردم غرب تغییر کرده است... زیرا دروغ [سیاستمداران اروپایی] نمیتواند بیش از 6 سال ادامه پیدا کند و واقعیت به سوی دیگری میرود. به خاطر شبکه های اجتماعی نیز برای رسانه های مرتبط با ماشینهای سیاسی غرب دشوار است که بر ورودی و خروجی داده ها کنترل داشته باشد...به خاطر مهاجرتهای زیادی که به اروپا صورت میگرد و اقدامات تروریستی که در کشورهای اروپایی و به ویژه فرانسه صورت گرفته، سبب شده است که شهروند غربی از خود بپرسد که حقیقت ماجرا چیست. امروز آنچه در اروپا تغییر کرده، این است که مردم به خوبی میدانند که رسانه های مشهور و سیاستمداران غرب به آنان دروغ میگویند.
اسد: به پیروزی اطمینان داریم، ادامه میدهیم و مصمم هستیم
اسد در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا از پیروزی ائتلاف سوریه، ایران و روسیه اطمینان دارد، گفت: «همانگونه که گفتم امید زیادی داریم و در حال افزایش است. این امید با اطمینان است و اگر اطمینان نبود، امیدی وجود نداشت. به هر حال، ما گزینه دیگری جز پیروزی نداریم... اگر در این جنگ پیروز نشویم سوریه از نقشه محور خواهد شد. هیچ گزینه ای دیگری برای مقابله با این جنگ نداریم... به همین دلیل اطمینان داریم، ادامه میدهیم و مصمم هستیم».