به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمدی بافنده، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو در حاشیه برگزاری جشن میلاد حضرت علی(ع) در ایوان انتظار میدان ولیعصر(عج) تهران با تبریک روز پدر در مورد جدیدترین تجهیز مترو برای حل مشکل معلولین در استفاده از مترو گفت: اگر قرار باشد همه افرادی که مشکل حرکتی دارند، معلولین، روشندلان و ... نتوانند از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند و مجبور باشند خودروهای خود را به داخل شهر بیاورند، این ترافیک به شدت تشدید خواهد شد، لذا سعی ما بر آن است که بتوانیم شرایطی را بوجود آوریم تا همه مردم بتوانند از این ناوگان عمومی استفاده کنند.
وی با اشاره به ایستگاههایی که فاقد آسانسور هستند، گفت: اولین ماموریت ما در این زمینه این بوده است که این ایستگاهها را مجهز به آسانسور نماییم. آن دسته از آسانسورهایی که قدیمی هستند را اورهال میکنیم و بخشی دیگر را در حال افزایش دادن سایز آنها هستیم.
بافنده در ادامه به مکانهایی مثل ایوان انتظار اشاره کرد و گفت: در برخی اماکن نمیتوان آسانسور نصب نمود، لذا برای عبور و مرور معلولین تجهیزی جدید و به روز را تدارک دیدیم و آنرا در ایوان انتظار نصب نمودیم. برای شروع به کار این تجهیز نیز به سازنده آن گفتم اولین نفری که باید از آن استفاده کند، خود تو هستی. این تجهیز قابلیت انعطاف داشته و میتواند تا ۱۳۰ کیلوگرم وزن را تحمل کند. ما برای عبور معلولین با ویلچیر مشکل داشتیم و از پله برقی هم نمیتوانستیم برای حل این مشکل استفاده کنیم که با این تجهیز جدید رفع اشکال صورت گرفت. هیچکس نباید از حمل و نقل مترو محروم شود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو با تاکید بر ادامه برنامههای فرهنگی مترو گفت: وقتی ایوان انتظار افتتاح شد، این مکان را به شرکت بهرهبرداری مترو تحویل دادند. نگاه ما به این مکان تجاری و اقتصادی نیست و شما هم هیچ فضای تجاری را در ایوان مشاهده نمیکنید. این مکان میتواند یکی از مهمترین و بهترین ظرفیتهای فرهنگی-اجتماعی تهران و حتی کشور باشد. وقتی شما در این مکان قرار میگیرید، علیرغم ترافیک بالا در میدان ولیعصر(عج)، هیچ صدایی شنیده نمیشود. ما به مردمی که از ترافیک خسته میشوند پیشنهاد میکنیم برای رفع خستگی بیایند و از فضای ایوان انتظار برای رفع خستگیشان استفاده کنند.
وی با اشاره به برنامههای فرهنگی مدنظر برای ایوان انتظار گفت: پیشنهادهای مختلفی در این زمینه شده است که باید بررسی شود. اینجا باید همانند نامش که برگرفته از حضرت ولیعصر(عج) است، مرکزی برای ترویج افکار مهدوی و انتظار باشد. با سازمان تبلیغات هم صحبت شده است تا از این ظرفیت برای تبلیغ مهدویت و دین استفاده کنند. یکی از این پیشنهادها، برپایی کافه کتاب است. اگر قرار است اینجا رستوران یا کافیشاپ برپا گردد، باید فضایی مهیا شود تا افراد در حین استفاده از آن اماکن بتوانند کتاب بخوانند. از همه ناشرین و همه افرادی که میخواهند کتاب اهدا کنند دعوت کردیم تا کتب خود را در این مکان در دیوار مهربانی در اختیار عموم بگذارند که مردم بیایند و این کتب را مطالعه کنند و سپس آن را سرجایش بگذارند.
احمدی بافنده به پیشنهاد دیگری در این زمینه که توسط شهردار تهران ارائه شده است اشاره کرد و گفت: قالیباف پیشنهاد داده که ناشنوایانی که در منطقه ۹ فعالیت هنری دارند، بتوانند از ظرفیت ایوان انتظار استفاده کرده و آن صنایع هنری را بتوانند در این مکان به فروش برسانند. ما هم اعلام آمادگی کردیم که همه غرفههای پایین را در اختیار آنان قرار دهیم. این پیشنهاد نیز در حال بررسی است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو در پاسخ سوالی در مورد ایستگاههایی که در آیندهای نزدیک افتتاح خواهند شد، گفت: ما خط ۷ مترو را تست گرم کردهایم. در فاز اول ۵ یا ۷ ایستگاه را از میدان صنعت یا میدان توحید تا میدان محمدی بهرهبرداری خواهیم کرد. سه قطار هم در آن ایستگاهها آمادهی کار هستند. این خط تا اواخر فروردین و نهایتا تا اواسط اردیبهشت آماده خواهد شد. خط ۸ را در این هفته یا نهایتا هفته آینده در حد فاصل شهر آفتاب تا فرودگاه امام خمینی(ره) زیر تست سرد خواهد رفت. خط ۶ هم طبق قولی که دادیم تا اواخر اردیبهشت یا خرداد بخشی از آن تست سرد و بخشی دیگر تست گرم خواهد شد. امیدواریم تا شروع مدارس بخشهایی از همه خطوط ما به بهرهبرداری برسد. خطوط ۶ و ۷ جزء کلیدیترین و در عین حال جزء پیشرفتهترین خطوط مترو از لحاظ سرعت عمل میباشند.
وی در نهایت به برنامه شرکت بهرهبرداری مترو برای شبانهروزی کردن برخی خطوط مترو اشاره کرد و گفت: ما در برنامه داریم برخی خطوط مترو را شبانهروزی کنیم. خطوطی که به فرودگاه امام خمینی(ره) و فرودگاه مهرآباد متصل میشوند در برنامهی ما برای شبانهروزی شدن هستند. چرا که برخی از پروازهای ما در ساعاتی به فرودگاه مینشینند که هماکنون مترو تعطیل میباشد و مسافرین نمیتوانند از خدمات مترو استفاده کنند.